Korela - Ochočení

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-05-18 16:32
Autor : nezadan

Dobrý den, mám asi 3 měsíce cholerickou korelu (samečka). Za tu dobu jsem ho naučila pár zvuků napodobovat, jí z ruky, ale problém nastává tehdy, když chci aby mi šel na prst. K prstu se přiblíží, ale když uvidí, že tam není nic k snědku, začně klovat jak zblázněnej. Občas i večer když se přiblížím ke kleci, začne zobákem klovat do klece. Měli by jste nějaké rady, jak korelu ochočit aniž by klovala nebo dál vyváděla? Trestat ji za štípání má cenu? Nebo raději přehlížet s ucuknutím ruky?


Neznámý uživatel - 21.05.2010 12:52 - detail

Mám taky samečka, ze začátku se taky bál, ale na prst šel, asi týden jsem si ho dávala na rameno, ale vždy odlítl. Teď je to moc rozmazlenej rošťák, dává pusu a nechá se hladit a mazlit. A těch slov co umí. Perlička - je zavřený a přikrytý v kleci a kecá: dej mi pusu, dej mi pusu, manžel to slyšel a řekl: "nedám" a on odpověděl: "ty rošťáku". Když odcházím z bytu, říká: "ahoj, počkám! Musíte mít s ním trpělivost, třeba ho to přejde, ale jsou povahy, kteří budou klovat dál! Já tomu mýmu dala párkrát prstem přes zobák.


Ahoj všichni, před pár lety jsem měla andulky. Teď jsme si - teprve před 2 dny koupili samečka korely. Říkáme mu Saša :-) Tak si čtu vaše postřehy a rady. Hlavně co se týká ochočení. Zatím se dost bojí. Ale co by člověk po dvou dnech chtěl. Navíc je to fakt mláďátko. Když se mu snažím do klece dát ruku, klove kolem sebe jak zběsilý. Dneska si ale přišel pro svou oblíbenou tyčinku.
Tak já zase časem napíšu a pošlu fotky. Držte palce, ať se s námi Saša zkamarádí.


Neznámý uživatel - 08.09.2010 17:54 - detail

Ahoj, potřebovala bych poradit. Koupili jsme si s přítelem korelu asi před pěti měsíci. Ted je jí asi osm až devět měsíců. Protože máme jen garsonku, tak jsme ji nechali volně lítat, téměř ji do klece nezavírám. Chodí se tam jen najíst a napít. Trávím s ní hodně času, když jdu odpoledne spát, někdy na mě přiletí a spí na mě. Taky jsem ji naučila dávat slunečnice z pusy, má to ráda. Když odejdu z místnosti, tak hned píská, jakoby mě volala, at se vrátím.Všude kam jdu, letí za mnou, nebo kam si sednu, sedne někde kolem mě. Zdá se, že mě má ráda, ale problém je v tom, že mi nejde na ruku, po chvilce odletí. Taky bych ji chtěla pohladit a nějak se mě asi bojí. Můžete mi prosím poradit, jak na ni? Bohužel nevím, jestli je to kluk nebo holka, tak ji říkáme "Maik". Děkuji předem za radu, Katka.


Ahoj, já mám 9 měsíčního koreláka, když se snažím dát ruku ke kleci, tak na mě začne jakoby syčet a začne klovat, když potřebuju dát ruku do klece, tak začne lítat, jak zběsilý. Už si s ním nevím rady :-( To bych ho tak ráda chtěla pustit proletět, atd. Umí pár zvuků, co ho naučil přítel, ale zatím nemluví.


Ahoj, reaguji na tvůj problém. Ty jsi ho ještě nepustila lítat? Ten ptáček potřebuje lítat, jinak si nezvykne na prostředí a křídla mu zakrní. Když syčí, je to jeho normální reakce, protože není zvyklý a bojí se (chrání si teriotrium). Zkus ho pustit a nech ho, ať pozoruje prostředí. Při stmívání ho opatrně chyť a dej do klece. Klová běžně, brání se, já to měl taky tak. Některý přestane, jiný bude klovat dál. Ale po čase zjistíš, že to klování vůbec nebolí. On to jen tak dělá, ale nestiskne, na to můžu dát krk. Bál jsem se toho, a když jsem ho nechal klovnout do prstu, nic jsem necítil. Spíš tě pohladí.


Ahoj, mě to právě už dost trápilo, že jsem ho ještě nenechala proletět, ale bylo to jen z toho důvodu, že mám obavy, abych ho pak dokázala chytit a dát zpět do klece, protože kdykoliv se snažím mu dát do klece ruku, tak začne běhat a vyvádět.


Tak už se konečně proletěl, sice se mu nechtělo z klece, ale po dlouhém váhání přeci jen vylezl a začal lítat, pak chvilku posedával, ale pak se přeci jen ještě proletěl. Do klece jsem ho dostala tak, že jsem jí dala k němu a on si sám přelezl, protože se nechce nechat chytit. Myslím si, že pro začátek to bylo docela dobrý start :-) Jen máme ještě problém s tím, aby se s námi zkamarádil, tak snad se taky dočkáme.


Dočkáš se, určitě. Je ale třeba ho nechat venku déle, aby si zvykl, já to měl podobně. Chce to hlavně trpělivost, korely jsou prostě svoje. Když nechce, tak ji nic nepřinutí, ale půjde to. Ten náš raubíř lítá jak torpédo, když ho pustíme :-)


Dobrý den, máme 3/4 ročního samečka korely, který byl ručně odchovaný. Z počátku byl mazlivý, ale postupně se odcizuje a nyní začíná být i agresivní. To, že štípne/klovne i do krve, se pomalu stává častějším jevem. Naše malá dcerka se ho začíná bát z obavy klovnutí. Sedá na rameno, povídá plno slov. Co je špatně? Je to nějaká puberta?


Dobrý den, ve zverimexu jsem našel korelku. Stále se přibližovala k žlutému Alexandrovi a měla tik v noze. Měla rozklovanou hlavičku a třásla se. Nechtěl jsem to tak nechat. Protože se mi korelky líbí, koupil jsem ji. Narychlo jsem sehnal klec a hračky. Korelka byla několik dnů moc hodná, ale asi za 3 dny se naučila příšerně řvát. Nejprve jen, když něco potřebovala (tj. minimálně), pak když chtěla pozornost (tu chtěla celou sobotu od 8 ráno do cca 21h), teď se ještě snaží kopírovat zvuky venkovního ptactva a chce často z klece. Čtvrtý den se nechala poprvé vynést na prstu z klece, ale teď se ruky bojí. Občas se začne třást a má znovu tik. Pořád se moc bojí. Chodím spát dlouho a asi ji ruším. Nevím, jestli na ní budu mít tolik času, kolik potřebuje. (Jsem dlouho v práci) Nevím, jak to řešit s dovolenou.Víte, jak ji od stresu vyléčit? Aby se nebála a nekřičela tolik?


Dobrý den, dneska jsem ve zverimexu našel korelu. Stále se přibližovala k žlutému alexandrovi a měla tik v noze. Měla rozklovanou hlavičku a třásla se. Nechtěl jsem to tak nechat a protože se mi korelky líbí, koupil jsem ji. Na rychlo jsem sehnal klec a hračky. Korelka byla několik dnů moc hodná, ale asi za 3 dny se naučila příšerně řvát. Nejprve jen, když něco potřebovala (tj. minimálně), pak když chtěla pozornost(tu chtěla celou sobotu od 8 ráno do cca 21h), teď se ještě snaží kopírovat zvuky venkovního ptactva a chce často z klece. Čtvrtý den se nechala poprvé vynést na prstu z klece,ale teď se ruky bojí. Občas se začne třást a má znovu tik.Pořád se moc bojí. Chodím spát dlouho a asi ji ruším. Nevím jestli na ní budu mít tolik času, kolik potřebuje. (Jsem dlouho v práci) Nevím, jak to řešit s dovolenou.Víte, jak ji od stresu vyléčit? Aby se nebála a nekřičela tolik?


Dobrý den, máme druhý den korelu v kleci - mládě, bylo dokrmováno pouze rodiči a zatí­m na nás syčí,­ když přijdeme blízko ke kleci. Je to normální­? Zvykne si na nás? Děkuji.


Zdravím, máme druhý den korelu v kleci. Je to zatím jen mládě. Bylo dokrmováno pouze rodiči. Zatí­m na nás jen syčí, když se s přítelem přiblížeme blízko ke kleci. Je to prosím normální? Zvykne si na nás? Děkuji.


Neznámý uživatel - 20.05.2014 21:16 - detail

Máme dva dny: rok starou korelu a samečka a samičku andulky. Jsou v docela velké venkovní voliéře a nejsou ochočení. Chci je naučit, aby mi sedali na prst. Korela už si dnes nechala sáhnout na nohu.


Dobrý den mám otázku jak vypada 3 měsíční korela nikde to nemůžu najít pořídil jsem si korelu a její bývalý majitel tvrdil že ji jsou 3 měsíce ale mě to nějak nepřijde


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist