Chování při sezení

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-04-09 11:42
Autor : Digitvt

Dobrý den.

Mám doma párek. Samička nakladla 6 vajec a sedí na nich. Samečka jsem musel arestovat do jiné klece z důvodu jeho agresivity na samičku. Když byl v hnízdě jen on, nikoho tam nepustil a tak samička nemohla sedět. Udělal jsem dobře? Nyní samička sedí 5 den od posledního vejce. Ještě se chci zeptat. Když zhasnu, samička sama odešla z hnízda a šla sedět na větev, ale když jsem zase rozsvítil vrátila se zpět. Je to normální?

Děkuji.


Někdy se stává, že je sameček více agresivní, než by bylo potřebí. Ale sameček by měl zůstat se samičkou. Nechte je, oni se srovnají. Jen je nějakou dobu hlídejte. Ale samička by mladé jen těžko zvládala. Musel byste je ručně dokrmovat. Držím palce, aby se to srovnalo.


Srovnalo se to?


Dobrý den, mám párek korel. Samička snesla už několikrát vejce, ale nikdy na něm neseděla a jedno jsem našla rozbité. Včera snesla další a sedí na něm, jen samce do budky nechce pustit. Je to normální?


Dobrý den, základní informace o chovu korel jsou na tomto odkazu: http://www.zviratkodoma.cz/korela-chocholata/chov-a-odchov-korely Záleží na věku korely, je na to dostatečně vyspělá?


Zdravím, samičce jsou dva roky. Koupila jsem si jí na výstavě a ten pán mi řekl, že je letošní a jsou to dva roky, co ji mám doma.


Tak ti odpadá, že by to mohlo být věkem Vaší korely, může být ve stresu, proto ho tam třeba nechce pouštět.


Mám problém. Mám pár korel a po páření mi začaly hnízdit. Když chce jít samec do budky samice, je hodně agresivní, ale když z budky vyleze, tak se páří a agresivní není, ale někdy zase vyleze a utočí na něj. Co je asi špatně?


Dobrý den, jestli teprve poprvé váš páreček korel hnízdí, tak trvá, než si na novou pozici zvyknou. Během pár dní to přejde. Uvidíte.


Asi máte pravdu. Střídá jí jen, když jde samice jíst a dnes jsem je viděla oba v budce sedět.


Dobrý den, mám ještě jeden dotaz. Samice sedí jen na dvou vejcích, není jich málo?


Tak nic, celou dobu seděli na záprdku :(


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist