Andulka - Úhyn samce při hnízdění

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-05-14 21:58
Autor : Michal

Sameček uhynul, při hnízdění.V budce má samička 3 malé 7 až 11dní. Dvě nejmladší uhynuly po 3a5 dnech,po té uhynul sameček. Začal evidentně ztrácet na váze, hned po vylíhnutí třetího vajíčka. Zvládne samička sama krmit? Prosím poraďte. Děkuji Michal.


Ahoj Michale. Moc mě mrzí, co se stalo samečkovi, bohužel někdy se to stává.
Podle toho, co vím, se ti pokusím odpovědět. Samička krmení zvládnout může, ale i nemusí. Je potřeba sledovat malé andulky, především jestli mají plná volátka. Pokud je nebudou mít evidentně v pořádku, nebo se ti bude zdát, že nerostou, jak mají. Musíš je přikrmovat. Přikrmování malých andulek by nemělo být složité. Osobně jsem to přikrmování ale nezkoušel, tak nevím.
V chovatelských potřebách je potřeba koupit speciální výživu a injekční stříkačku na krmení. Podle toho, co píšeš, jsou andulky už dost staré, a tak mají velkou šanci vše zvládnout. Druh krmení ti doporučí podle stáří přímo v krámu.
Samotné krmení malých andulek probíhá následovně, několikrát denně! Musíš andulky vyndat, abys k nim měl dobrý přístup, pozor bud opatrný, malé andulky jsou křehké. Posad je na něco měkkého a přímo do zobáčku jim vprav výživu. Dej jim ji tolik, kolik budou chtít. Po ukončení krmení jim nezapomen očistit zobáčky. Doufám, že to vše dobře dopadne, Tomáš.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist