naříkání a dezorientace

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-04-28 07:33
Autor : Dasik

Dobrý den.



Máme dvouletou andulku.Přes den je volně puštěný, je čiperný, baští, hraje si...prostě žádná změna, ale v noci když spí, (na noc je zavíráme), začne najednou jakoby krátce naříkat, pak spadne z bidýlka a plácá sebou dezorientovaně po kleci. Přesaouváme ho tedy v noci do malé klece, kde se sice tento jev také opakuje, ale alespoň s sebou neplácá bezradně po kleci, jen spadne z bidýlka na zem, (což je malá výška)chvíli se točí dokolečka a tam zůstane až do rána.Poslední dobou ale toto naříkání a posléze spadnutí je častější. Dříve to bylo jednou za noc, nedávno dvakrát za noc a dnešní noc to bylo šestkrát.Cca hodinku až dvě po tomto skutku je dezorientovaný, nereaguje na nás. Přes den je zas v pořádku, tak jako vždycky.Tato situace začala před dvěma měsíci...



Prosím pěkně, nevíte, co s ním je?



Dobrý den, někde jsem se dočetla, že to můžou být epileptické záchvaty, radši s tím dojít k veterinářovi. Nebo mu můžou chybět vitamíny, což pomůže: vysoký příjem vitamínu B (dobrý na mozek) a vápník (má utlumovat epileptické křeče...). Jestli se někde dočtu něčeho více, dám vědět.


Nejsem odborník, asi jenom plácnu, ale možná se třeba bojí tmy, jako že ve dne je světlo tak dobře vidí, ale zhasneš a ta změna, světlo - tma. Normálně to jde pozvolna, tak třeba dezorientace ze tmy, andulky ve tmě přece blbě vidí.


JEdnak mu kupte partaka, a jednak sa dostavte na vet. vysetrenie k odbornikovi, pripadne moze skontrolovat na suchej chemii krvny obraz, ci biochemiu urobit.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist