Lysina okolo nozder

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2022-12-18 18:09
Autor : Lucie

Dobrý den, prosím poradíte? Cca rok mladá samička má pár dnů lysinu okolo nozder a očí. Chováním i krmením se jeví naprosto v pořádku. Je v páru s druhou andulkou, která je vším naprosto ok. Moc děkuji. Hezkou adventní neděli:)


Lysina okolo nozder a očí u andulky může být způsobena různými faktory. Mohou to být paraziti, bakteriální nebo plísňové infekce, alergie, špatná strava nebo stres. Je také možné, že se andulka drbe nebo oškrabává více než obvykle, což může vést k vypadávání peří.

Pokud jste si jisti, že se její strava nezměnila a že není vystavena stresu (například změnou prostředí), mohlo by být dobré ji odvézt k veterináři specializovanému na ptáky, aby provedl další vyšetření. Veterinář může provést různé testy, včetně stěru kůže nebo peří, aby zjistil příčinu problému.

Pokud jde o druhou andulku, je důležité sledovat ji, zda také nevykazuje nějaké příznaky. Pokud ano, je také potřeba ji vzít k veterináři. Pokud ne, je možné, že první andulka má nějaký zdravotní problém, který druhá andulka nemá. Může se také jednat o nějaké chovatelské chování, kdy jedna andulka druhou opeřuje.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist