Kolik slov se může andulka naučit?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-12-12 21:00
Autor : nezadan

Mám doma andulku Pepíka. Už umí kolem 30 slov. Naučil se i krátké věty. A snaží se i nadále učit nová slova. Je někde udáno, kolik slov se dá andulka naučit?


Ahoj, limity samozřejmě neexistují, dokáží i 100 slov :-)  Záleží z jakého je chovu. Píšeš, že tvá andulka umí 30 slov. Podle vlastní zkušenosti ti musím říct, že 30 slov je přímo báječný výsledek a máš doma velice šikovnou andulku.


Ahoj, já zažila 50 slov a vrchol byl: "Dobrý den, bába letí komínem..."


To musela být docela sranda. Když jsem chovala andulku, tak jak se naučila první slovo, tak ty ostatní šli jako po másle a nejlépe se učil slova s R nebo s Č. A pak mi i ty slova občas motal dohromady:-D Ale limit samozřejmě není, páč kdyby se o to někdo začal hodně zajímat a ten limit nakonec určil, tak za chvíli se stejně někde vylíhne andulka, která chytne dobrýho chovatele a limit přesáhne...


Ahoj. Mám doma andulku. Chci se zeptat, jestli se může naučit mluvit, i když ji je už jeden rok a jestli řekne to slovo lidskou řečí. Napište mi prosím, když budete moci na email philipbasus@seznam.cz


Ahoj, naučit mluvit andulku je složité, většinou jde snadno naučit mluvit ta andulka, která už má předky, které taky mluvili. Jinak se strašně špatně cokoliv naučí.


Neznámý uživatel - 15.10.2011 18:52 - detail

Ahoj, to není pravda, mám andulku z chovu z voliéry. Koupila jsem ji od člověka, který choval pár andulek a malé papoušky pro zábavu. Andulka se brzy naučila na prst, přiletět na zavolání a krásně mluví. Během 14 dní až 3 týdny jsem ji ochočila. Mám z ní radost,ale ted mi radost zkazilo to,že začla být agresivní. Nevím, co se stalo. Nechala se hladit a drbat, teď se nenechá agresivně ďobe do prstu. Ale když ji začnu zpívat, tak zjihne jak bych ji ohranula a nechá se podrbat, ale to trva jen chvílí, než se vzpamatuje. Může mi někdo poradit, jak proti agresivitě? Děkuji Tiara


Neznámý uživatel - 02.01.2012 17:59 - detail

Ahoj, já mám taky Pepu a umí 5 až 10 slov, víc se učit nechce. Potřeboval bych zjistit, jak naučit andulku nechat se pohladit.


Neznámý uživatel - 07.09.2012 12:22 - detail

Mám andulku cca 5 let starou. Během celé doby, co ji mám, se naučila cca 130 slov a krátkých vět. Pravda je, že některá slova, která ji neopakuji, už nevyslovuje, ale stále aktivně používá cca 40-50 slov a slovních spojení. Je to jistě nadaný jedinec, ale chce to trpělivost a papouškovi se dostatečně věnovat.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist