Andulka - Krmení

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-01-07 11:29
Autor : Martin Bláha

Dobrý den, žádám Vás o radu ohledně našeho 4,5letého samečka andulky. Na internetu jsme žádné informace ohledně našeho problému nenašli. Několikrát ročně má období tzv. "krmení", tzn. že snědenou potravu vyvrhne přes svoji nožičku, jakoby krmil, na bidýlko a pak seskočí na zem a vše zas sní. To se opakuje mnohokrát za hodinu po celý den. Žádám Vás o radu, je-li nějak možné ho to odnaučit, protože jinak je velice přítulný, krásně mluví a vůbec je to skvělý kamarád. Celá věc trvá už druhým rokem. Děkuji Vám za Vaši odpověď, s pozdravem Martin Bláha


Zdravím, máme doma ten samý problém. Pepík krmí vše, v čem se vidí. Zrcátko, nerezovou rychlovarnou konvici, nerez lžičku a jiné. Je přítulný, přiletí na prst na zavolání a ubreptanej je taky. Nedávno jsem se tady ptal, kolik slov se může naučit a narazil jsem na Vaši otázku, která by mě také dost zajímala. Za odpověď předem moc děkuji. S pozdravem Petr Pelc.


Zdravím, po pravdě mě Váš problém velmi překvapil a jsem dosti bezradný. Při pátrání po internetu a mezi jinými chovateli jsem toho moc nezjistil.
Zkusím napsat pár věcí, podívejte se na ně prosím:
1) Problém je opakovaný - nejedná se o první incident.
2) Ztrácí andulka váhu?
3) Je vyzvracená potrava obalená slizkou látkou?
4) Jí andulka nadměrněji než obvykle?


Dobrý večer, problém je opakovaný, dá se říci, že krmí skoro každý den. Váha je stejná, váží kolem 50 gramů. Vyzvracená potrava je pouze jak bych řekl vlhká, protože ji drží chvíli na zrcátku. Každý den se musí zrcátko čistit, protože je upatlané. Že by jedl nadměrněji se mi nezdá. Pepík sedí před zrcátkem, klepe do něho zobákem, vykládá a mezi tím krmí. Pokud je volně puštěn po bytě stačí zaťukat na zrcátko, ihned přiletí a pokud se prstem přiblížím k zrcátku, tak svého imaginárního kamaráda v zrcátku brání a to dost intenzivně. Nechci mu dát pryč zrcátko i jiné hračky, protože je na ně zvyklý. A i tak by si našel nějakou věc v domácnosti, ve které se vidí. Nenakrmil by zrcátko, ale třeba nerezovou mikrovlnku. S pozdravem Petr Pelc.


Dobrý večer, tohle je normální, babiččiny andulky tohle dělají též.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist