Andulka - Rada

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-01-02 13:50
Autor : M.Horníčková

Mám andulku od včerejška, je nějaká smutná, neviděla jsem, že by pila nebo jedla, někdy něco zaštěbetá, ale to je vše, s letáním problém nemá, ale na ruku si ještě netroufá a lidské ruky se bojí. Mám o ní strach, mamka říká, že zřejmě teskní, protože je v kleci sama a bývala ve voliéře s mnoha andulkami. Věnuji se ji, mluvím na ní. Proto se ptám, zda je to tím, že teskní. Děkuji.


Ahojky, jestli ji máš krátce, tak určitě teskní, mluvím z vlastní zkušenosti. Když jsme si pořídili korelu, která byla taky s hodně ptáky ve voliéře, tak prvních pár dnů byla v rohu na dně klece a vůbec se nehýbala, jen občas zobla, ale za pár dní si zvykla. Vvydrž a bude to v pohodě.


Ahojky, pro M.Horníčková: Andy má pravdu, andulka jako každé jiné mládě, které je náhle oddělené od svých sourozenců a od rodičů, teskní. Za pár dní to ale zmizí.


Ahoj! Před hodinou mi umřel andulák, kterého jsem měl asi 3 roky. Vůbec nevím, čím to bylo. Poradíte mi někdo? Je možné, že by se otrávil novinami, které měl na dně klece? Dával jsem si pozor, aby nežral jedovaté kytky, nebo nevhodná jídla. Čím mám případně vydezinfikovat klec, kdyby tam byly nějaké viry? Děkuji za pomoc.


Ahoj, andulka by se neměla otrávit novinami, které má na dně klece, moje babička jim takhle dává noviny na dno přes 20 let a žádné andulce se ještě nic nestalo. To musí být něčím jiným. Vymejte klec savem a nechte ji na chvíli venku, aby se vypařili jedovaté látky. Mělo by to stačit.


Ahoj, já nikdy nedávám do klece noviny. Je pravda, že tiskařská barva je jedovatá, koupím si obyčejný balicí papír, nastříhám kolečka a vždy vložím čisté. Taky žádné savo. Ve sprše klec vydrhnu obyčejným mýdlem, spláchnu vodou a utřu. Mojí andulce se v kleci líbí, protože když jdu do práce, tak ji nechám otevřené dvířka od klece a ona si sama vyletí a taky sama do klece vletí. Dokonce po sedmi měsících se rozmluvila. Mám z ní velkou radost, taky ji mám na YUTUBE: http://www.youtube.com/watch?v=VKhcbLyvNaE


Děkujeme za rady, je to poučení pro otatní chovatele.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist