Věk činčily

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-10-29 19:22
Autor : nezadan

Kolika let se činčily dožívají?


Neznámý uživatel - 08.11.2008 11:36 - detail

Průměrně se činčily dožívají věku 10-15 let.


Ahoj, jen přidám pár informací, co jsem našel na internetu:
Délka života: 15-15 let, jako domácí zvíře také 18-22 let
Pohlavní dospělost: Mezi 4. až 5 měsíců věku
Délka březosti: 111 dní


Ahojky, tak já osobně jsem měla činčilu, která mi bohužel před necelým měsícem umřela a dožila se uctihodných 13 let, vřele doporučuji. Hodné to zvířátko:-) a strašně rád má osmáky, protože jsme ho měli v kleci s osmákem a byli štastní, nic si nedělali :-)


Prosím vás, nevíte někdo, jak je to s činčilami a lehce alergickými dětmi? Děkuji, Kamil.


Dobrý den, činčily mají jemně chloupky, které by vadit alergikům neměly. Jestliže je tedy máte doma, tak bych je z bytu neodstranovala. Myslím tím činčily :0)


18 - 22 let se činčily většinou nedožijí. Nyní se dožívají většinou max. 15 let. Už to nejsou tak odolná zvířátka, jako se dříve psalo v knihách. A je to i tím, že je lidé dávají dohromady s osmáky, králíky a morčaty a činčily zkrmují jejich krmivo, a pak na to v brzkém věku zmírají. Je to smutné.

Pokud jde o alergie. Na činčilu alergičtí být nemusíte, ale s činčilou je spojeno skladování sena a písku - z obou dvou vzniká prach na který jsou lidé alergičtí buďto lehce či těžce. Je potřeba to vyzkoušet, pokud dítě nijak nereaguje, pak bych činčilku nechala.


Dobrý den. S věkem činčilek mám dobrou zkušenost. Vlastním samečka a ten má 23 let. Jeho syn, ručně vypiplaný od stáří 24 hodin, po úhynu matky, je starý 20 let. Starší je na jedno očko totálně slepý. Mívá období nechutenství, které řeším Glukopurem do pití. Trvá to asi 3 dny, a pak začne zase normálně žrát. Hubený není a čilý, je jak za mlada. Oba kluci na svůj věk velmi dobře prospívají a mají se k světu.


Dobrý den. Já mám činčilu samečka a má skoro 10 měsíců. Chtěla bych jsem se zeptat, jestli bych mu mohla přikoupit kamaráda samečka či samičku, aby nebyl sám, aby mu nebylo smutno? Děkuji.


Neznámý uživatel - 17.07.2013 20:53 - detail

Dva samečky činčily bych do společné klece radši nedávala - perou se spolu. Se samičkou určitě problém nebude :-)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist