Pískomil a voda

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-11-05 22:16
Autor : Marie L.

Jen bych se ráda zeptala, zda je tedy lepší dávat pískomilům vodu, nebo ne.


Ahoj,

četla jsem, že není moc vhodné, dávat pískomilovi vodu. Pískomil bude mít problémy s ledvinami.


V jedné chytré knížce to formulovali hezky (Pískomilové - Engelbert Kötter). Pískomil žije na okraji pouště, proto je schopný přežít delší čas bez vody. To ale neznamená, že vodu nepotřebuje. Dokáže si jí získat z ovoce a zeleniny, ale pokud ji nemá dostatek, tak se voda hodí. Takže ponaučení je, že je dobré umožnit pískomilovi, aby měl dostatek vody, i když mu občas dáme nějakou šťavnatou potravu (tu mají ostatně raději). Pískomilové sami dobře vědí co potřebují, takže si sami vyberou co s ní. Nemůže se stát, že by se něčeho přežral, prostě když má dost, tak to nechá. A když má nedostatek, tak to taky zvládně, ale jen na omezenou dobu. Dotazy klidně na mail jana.bodlinka@centrum.cz


Jen dodám k mému příspěvku, že přežrat se pískomil taky umí. Takže je lepší dávat bacha na to, co mu dáváte jíst a kolik toho sní.


Jinak mě o potřebě vody mých pískomilů přesvědčil fakt, že pokud pár dní neměli napáječku, tak při opětovném naplnění a vrácení se u ní prali, jak moc se každej chtěl napít a nakonec pili všichni dlouho. Což je evidentní důkaz, že měli žízeň.


Ahoj, mám doma 3 měsíčního pískomila. Starám se o něj, jak píšete na internetu. Nevím si rady, jak si s ním mám hrát. Když jsem měl před 2 lety potkana, tak jsem ho nosil na rameně a líbilo se mu to. Když dám pískomila na rameno a chvíli ho nosím, tak začíná být neklidný a padají z něj bobky. Nevím si rady, jak se s ním mám více zkamarádit, aby mi důvěřoval. Děkuji za rady.


Ahojky, pískomil patří mezi hlodavce, který jde špatně ochočit. Narozdíl od takových osmáků či potkánků. Pískomil nevydrží chvilku v klidu, takže ti nebude držet na rameni jako potkan. Rád někde podlejzá, zalejzá, prostě lozí. :) Nechá se hladit a i mazlit. Ale záleží jen na něm, jestli má zrovna chuť.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist