Morče - Březost

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-09-05 17:46
Autor : adsa

Ahoj, moje samička se nezdá.má tlustý zadek ale né tělo ani hlavu. Má dlouhé cecíky a vždy když jí položím na pohovku ani se nehne, najednou moc kaká ale pořád každý druhý den vyklízím 2 plné lopatky. Moje kamarádka má také morčátko a to má cecíky kratší a je tlusté po celém těle. Prosím o radu.


Dobrý den, dávejte ji 2 krát denně nažrat. V létě ji dávejte: trávu, jablka, řepu, občas přisypte směs zrní a granulek. Od podzimu do jara ji dávejte 2 krát denně seno. V žádném případě nedávejte ty sladké kousací a údajně vitamínové tyčky. Na hlodání dávejte větvičky z jabloní a tvrdý chleba. Tyčky obsahují hodně cukru a med. Morče je takový diabetik. Cukr nestráví! Proto s těmi sladkými dobrotami pozor!


Myslím si, že je samička morčete březí.


Vždy, když se dotknu bříška, cítím takové slizké tvary, není březí, v kotci ve zverimexu byla jediná holka a 5 kluků.


Je možnost, že je březí.
Příznaky březosti:
Samička je nevrlá, bude více jíst (to aby se dostalo i na malinké v bříšku) a pít. Po pár týdnech březosti můžete rozeznat dvě bouličky na bocích samičky (samička nosí mláďátka vždy po bocích, aby si mohla pohodlně lehnout a přitom neublížit morčecím miminkám). Po delší době březosti (asi čtvrtý nebo pátý až šestý týden) můžete ucítit lehounké kopání mláďat, ovšem pozor ať je nepřimáčknete! Morče je březí přibližně čtyři až šest týdnů.


Řekla bych, že 100% je březí! Už ty cecíky mluví jasně.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist