Morče - Padání chloupků

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-12-07 19:13
Autor : pepa

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, jak zastavit padání chloupků, respektive co to způsobuje? Morčátko je úplně zdravé, veselé, má všechnu důležitou potravu, seno, ovoce, zeleninu, tvrdý chleba, směsy s vitamíny atd. Když ho důkladně prohlídnu, tak nezjistím žádné parazity, kůže vypadá zcela zdravě a celkově na něm není znát žádný úbytek srsti. Ale stačí jen chvíli morčátko pochovat a jsem hned obalený chloupky.


Zdravím Pepo, morčata často línají, proto je tedy potřeba je kartáčovat. Pokud máš dlouhosrsté morče, je nejlepší jej pročesávat 1x denně nebo 1x za dva dny.
Příčiny vypadavání srsti:
- plíseň, svrab
- hormonální změny po porodu
- po podávání Maxitrolu
Pokud línání není způsobeno plísní či svrabem, stačí morčeti podávat dostatek zeleniny a trochu rozdrceného pangaminu. Během pár dní se začnou objevovat nové chloupky a do 3 týdnů srst doroste.


Ahoj Alenko, děkuji. Mám klasické krátkosrsté morčátko a o tom jsem četl, že žádnou péči o srst nevyžaduje. Ale pokud tedy často líná, tak toho lumpíka zkusím kartáčovat a uvidím. Děkuji.


Zdravím Pepo, každé zvířátko vyžaduje speciální péči. Jednou za čas bych morčátko překartáčovala a určitě to bude lepší :-)


Dobrý den, právě jsem zjistila, že můj dlouhostrstý morčák m srst max. 2 cm dlouhou. Nechápu to, je veselý, hravý, žere, spokojeně vrká a najednou tohle. Jsem si jista, že ještě před pár dny měl srst dlouhou a ted najednou tohle. O Vánocích jsem mu koupila kamaráda, také samce, snesli se výborně a jsou to velcí kámoši. Nevíte, co se stalo, že prakticky během dne se z dlouhosrstého morčete stane morče krátkosrsté?


Dobrý den, moje dlouhosrsté morče, s délkou srsti max. 2 cm je najednou krátkosrsté? Co se stalo? Nechápu to, je veselý, hravý, žere, spokojeně vrká a najednou tohle.


Dobrý den, zjistila jsem , že můj dlouhostrstý morčák m srst max. 2 cm dlouhou. Nechápu to, je veselý, hravý, žere, spokojeně vrká a najednou tohle. Jsem si jista, že ještě před pár dni měl srst dlouhou, a ted najednou tohle. O Vánocích jsem mu koupila kamaráda - samce, snesli se výborně a jsou to velcí kámoši. Nevíte, co se stalo?


Dobrý den Týno. To jsem ještě neslyšela. Nemohlo se stát, že přeneslo nějakou nemoc na vaše starší morče?


Dobrý den mému dlouhosrstému morčeti začaly padat chlupy ne jednotlivě, ale ve špetkách a má v chlupech drobné malé kousky jako lupy. Jí všechno, nemocně nevypadá.


Neznámý uživatel - 08.11.2015 17:59 - detail

Chtěla bych se zeptat co mám dělat když našemu morčeti hodně padají chlupy. Jestli na to nejsou třeba nějaké vitaminy ?


Dobrý den,mám Osmáka a začala mu vypadávat srst v oblasti zadních nohou a na obouch stranách ve stejných místech.Můžete mi říct o co by mohlo jít?


Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, proč moje morčátko najednou začalo pelichat.
Vím že u zvířat se srstí je normální že pár chlupů vypadne, například když mění srst, ale tohle už je opravdu moc-na některých místech už je vidět i pokožka...(morčátko je veselé jako vždy, jí jako vždy a pije jako vždy) Nevím jestli to pomůže ale nedávno jsme k němu přidali nové, mladší morče.(morčeti je mezi 6 a 7 let) Prosím poraďte :-(


Dobry den.Chtela bych se zeptat proč moje morče stále zvrací??
Prosím pomozte mi:-(


Ahoj Veroniko. My jsme měli podobný problém. Dlouho jsme si s tím nevěděli rady. Nakonec jsme šli k známému veterináři a on nám doporučil přidávat do stravy vitamíny. Koupili jsme vitamínové kapky určené přímo pro hlodavce http://fera24.cz/trixie-vitaminove-kapky-pro-hlodavce-15-ml.html a pravidelně přidávali do vody. Asi po měsíci se stav zlepšil a za tři měsíce už byla srst více méně v pořádku jako dřív.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist