Činčila - Umřela narozená miminka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-08-01 21:43
Autor : Míša

Ahoj, mám cca dva roky starou činčilku a přibližně rok starého samčeka. Dnes se narodila jejich první mláďata. Bohužel,nemám ještě s něčím podobným zkušenosti. To, že je samička v očekávání jsem poznala až když večer před porodem začala polehávat na dně klece. Dnes po obědě přišla mláďata na svět. Jedno se narodilo mrtvé a druhé zemřelo pár hodin po porodu. Činčilka sice u malého polehávala, ale asi to nestačilo k jeho zahřátí. Vypadala dost zmateně, jako kdyby nevěděla co si mám s miminkem počít. Máte někdo podobnou zkušenost? Myslíte, že při dalším vrhu už bude samička zkušenější? Teď pořád běhají se samečkem po dně klece a asi hledají miminka. Broukají si spolu. Je to na ně smutný pohled.


Dobrý den, s prvním vrhem u činčil je někdy potíž. Já bych zkusila druhý vrch, samička by měla být zkušenější a měla by už snáze vědět, jak se má chovat k mladým.


Pokud jsou oba dva bílé či velvetí barvy, tak je toto letální faktor, který mláďatům bohužel přináší smrt. Pokud máte spojení těchto barev, prosím nespojujte již tyto dvě činčilky. Mláďata by pokaždé zemřela. Pokud ne, i tak bych nedoporučovala spojení těchto dvou činčil, pokud zemřela obě dvě mláďata. Samice vždy ví co má dělat, aby uchránila alespoň jedno miminko.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist