Zlomena nozicka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-07-01 20:02
Autor : nezadan

Ahoj, dneska jsme si prevzali naseho milacka z hlidani o dovolene a chudacek ma zrejme zlomenou nozicku. Hlidac ho vypustil z klece a slapl na nej (hlidace nekomentuju, fakt me nastval). Ale ted co s osmakem? Na nozku neslape, z klece se snazime vyhodit vsecko, co by ho lakalo na skakani, ale co dal? Predem diky, Eva.



Ahoj, zachovala ses správně. První a důležitá věc je nedávat mu podněty pro šplhání a skákání. Musí zlomenou končetinu šetřit.

Bohužel to je zranění, které sami nedokážeme napravit. Hlavně se člověk nesmí snažit zlomeninu jakkoliv napravovat. Hrozí poškození tkání.

Jediné, co Ti zbývá, je vzít ho k veterináři. Ten stanoví způsob léčby.



Jeden příspěvek, ne přímo k tématu.

Nedávno jsme se tady bavili o hlídání domácích mazlíčků a máme to tady. :(

Pokud prosím můžeš, napiš ke komu jsi osmáčka dávala, ať víme, na koho si dát pozor.



Takovému člověku bych už osmáčka nesvěřila. :-( Držím osmáčkovi palce. ať se mu to brzo uzdraví a dej pak vědět. jak to s ním vypadá.



Je to moc smutný, ale na rovinu, víme všichni, co jsou osmáci zač, jak běhají a skáčou.. Jsou všude v jednu chvíli. Takže na hlídače bych byla možná chvíli naštvaná, ale myslím, že je z toho taky zdrchaný. Teda já bych byla.

Osmáčkovi držím palce, myslím, že šikovnější veterinář si s tímto poraněním poradí - takže brzké uzdravení.

Kolikrát když mi skáče Adéla ze stolu (cca 85 cm) stát se to může taky. Nebo zkouší skočit ze stolu na linku, to až se jednou odhodlá, to bude držkopád! Šlápnutí je sice věc jiná, ale je to hned. :-( Tak buďte shovívaví.



Z toho stolu mi taky ta nejmladší skáče, ona skáče skoro ze všeho a to přeskakování ze stolu na jiné místo už taky běžně zkouší a občas ji to nevyjde a žuchne dolů. Oni ti osmáčci jsou tak trochu gumoví. :-D

Ale je pravda, že jsou osmáci strašně rychlí a pohyblivý, tak se může stát každému, že i když nechce, tak na něj stoupne. Já když je mám puštěné, tak se raději po místnosti vůbec nepohybuji a raději jsem na jednom místě.



Ahojky, tak ten náš raubíř taky chce všude možné skákat, když ho máme puštěného a abychom na něj při pouštění nešlápli, tak jsme taky radši pořád na tom samém místě.

My když jedeme třeba na týden na dovču, tak nám ho hlídá sestřenka a ještě se mu naštěstí nic nestalo. Jen je takový smutný, když ho vyzvedneme, že nemohl být s námi, ale to trvá jen chvilku, a pak se chce zase lísat a mazlit.



Já bych toho hlídače... Sám mam křečka roborowského a z klece ho nepouštím, protože běhá neuvěřitelnou rychlostí.



Ahoj Vojto, předtím, než jsme si pořídili osmáčka, tak jsme měli také křečky, ale ty zlaté. Ti tak rychlí nebyli a šli normálně pouštět po zemi a nikam nám nikdy nezdrhli. :)



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist