Zbláznil se?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-03-15 15:52
Autor : Andrea

Zdravím,



máme asi 9 měsíců starého osmáka. Chlapečka..:) Poslední dobou nám ale začal poněkud vyvádět. Vyhrabe polovinu podestýlky z klece, na půlce je má a na půlce ne. 4-8 hodin denně je schopný okusovat klec, bez přestávky. Máme takovou tu modrou kouli, do které ho pouštíme takřka každý den, aby se "vyblbnul", ale zřejmě mu to nestačí. Uvažujeme o koupi akvária nebo plastového boxu. Za a z důvodu čistoty okolních dvou metrů a a za b z toho důvodu, aby nám přestal takto "magořit". Myslíte si, že nám výměna příbytku pomůže? Může být v té kleci tak nešťastný?



Já ti můžu jen poradit to, že výměna příbytku asi nepomůže, ale koupení nového kamaráda by určitě pomohlo. I když se mu hodně věnuješ, tak mu nemůžeš nahradit kamaráda jeho druhu. Osmáčci jsou velmi společenská zvířátka, proto mají žít nejméně ve dvojici a ještě líp ve skupince, protože jinak trpí, i když to tak možná nevypadá. Takové bláznění může dělat z nudy nebo ze stesku. Taky jsme měli původně jen jednu, ale začala tak tesknit, že málem přestala žrát a jakmile jsme přikoupili ještě jednu, tak úplně ožila a teď máme tři a jsou hodně spokojené a takové lumpárny nedělají. Takže není nešťastný z klece, ale ze samoty. A neboj i dva samečci se spolu v pohodě snesou.



Neznámý uživatel - 29.04.2010 14:19 - detail

Ahoj, můj osmáček Čip zase strašně rád lozí po zádech. A kousání klece nás taky trochu trápí, ale druhého osmáčka mít nemůžu, rodiče mi ho nedovolí.



Ahoj, to jsem ještě neviděla, že by osmáček rád lozil po zádech. :)



Náš osmák to dělá taky, že půlku klece vyhrabe a půlku nechá.



Ahoj Ditulko, to dělají osmáčci normálně. Náš lumpík pak ještě naschvál vyhrabával podestýlku z klece, aby udělal ještě větší bordýlek.



Ahoj Alčo, ti naši osmáci to dělají následovně, Alex to nahrabe ke straně a Zuzka to vyháže. :D



Ahoj Ditulko, tak to mají lotři pěkně naplánované, to ti tedy nezávidím, po nich uklízet. My jsme dávali Filipovu klec ještě do papírové krabice, aby se nějaký ten bordel zastavil tou krabicí. :)



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist