Záchvaty

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-06-19 23:07
Autor : Šárka

Nevím jestli se nebudu opakovat, ale můj osmáček z celkových 3 je nejaky jiný už od koupi... Neumí moc dobře chodit v kleci...je pomalejší, ale o to nejde....v poslední době jsem si všimla nějakých podivných zachvatů...Na internetu to nekdo vystihl takhle: "Kamarád si pořídil osmáky, jsou jim asi 3 měsíce. Onehdá mi vyprávěl, že trpí nějakými "záchvaty" . Za dobu co je mají, zhruba 2 měsíce, už postihl záchvat oba osmáky , každého přibližně 3x. Vypadá do tak, že osmák najednou strne, dostaví se křeč, trošku to připomíná epileptický záchvat. zkroutí se na dně klece,škube jim zadní tlapka. Po záchvatu jsou nějakou dobu unavení, ani nevylezou na kolotoč. Ale během několika hodin se dají zase do pořádku."

Akorát že můj je chytá každy den co si tak všimam.. je v klidu.. začne křičet škubat sebou do všech stran, ztuhne a upadne... tento stav netrva moc dlouho.. asi cca 2 minuty a je zase divokej a plný života.



Je to normální?



Dobrý den Šárko, podle toho, co tu popisujete, to vypadá, že Váš osmák degu trpí "epileptickými" záchvaty. Určitě bych dávala pozor na to, aby v blízkosti osmáka nebyl abnormální hluk a velké rány. Osmák by mohl dostat záchvat, který by mohl končit smrtí. Určitě bych s osmákem došla na veterinu, jestli tedy znáte veterináře, který se zabývá hlodavci. Ten by Vám mohl poradit více.



Dobrý den Šárko , můj osmák má též "epileptický" záchvaty. Když jí ve mu do ruky na chvilku je v klidu , jakmile jí položím začne pískat , točit se, couvat do za du , a nebo si lehne na záda a cuká nožkama, nebo se překuluje na jednu a druhou stranu , pak se uklidní , a někdy mi to nahání strach ,o ní .


V prípade, že spozorujete podobné epileptické záchvaty u svojho degu, dajte mu ORIEŠKY, napr. mandle a podobne. Obsahujú vysoký obsah vit. B, ktoré pôsobia na nervovú sústavu. Vyskúšané, stačilo pár orieškov a záchvaty úplne zmizli. Každý deň mu ešte dáme 1 až 2 oriešky a je úplne fit.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist