Vybíravá Osmačka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-10-28 19:57
Autor : Andy

Ahoj Admin,tak to je super,konečně tu nebudou lézt ti šílenci s pornem.Je super,že tu jsou i jiné zvířátka,ale je škoda,že tu nejsou korely,kromě osmačky máme ještě korelu.

Ale ta naše lumpačka je trošičku vybíravá,musím ji sušit mrkev a teď dokonce i salátovou okurku,po té se jenom zaprášilo.Čerstvou mi nejí vůbec a mrkev taky ne,ale aspoň baští ledový salát a čínské zelí,tak snad to může a nijak ji to neublíží.Jinou zeleninu nejí.Tak ahoj a přeji aby měl tento web velký úspěch


Ahojky, já jsem měla dřív andulku, teď máme jen psa a osmáka degu. Jinak ten náš taky moc zeleninu nemusí, ale zkusíme tu sušenou, snad si něco dá. A salátek ten teda může taky dosti. No a co jinak? Co ti ještě dobrého baští?


Andy : Jo ti silenci s pornem maji utrum. Dobre jim tak.

Korely by jsme tu meli moc radi, bohuzel se mezi nimi moc neorientujeme a hlavne nemame zadne jejich fotografie. Mohl bych te pozadat, jestli nejake nemas? Bylo by to paradni, mit je tady mezi ostatnimi zviratky.


Ahoj admin,tak fotky korely mám a ráda je pošlu,ale nevím kde je můžu přidat a poslat,tak mi prosím tě řekni kde bych to mohla poslat a já hned nějaké pošlu a taky bych poslala fotečky naší osmačky Šmoulinky.

Luci1x-tak ta naše vybíravka baští prozatím jen tu sušenou okurku a mrkev a ty saláty,jinak mi všechno nechává.Dávám ji směsku přímo pro osmáky light,kde je snížen obsah tuků a cukr tam není vůbec,tak snad to tak je a není to jen napsané,jo a taky jí seno a to je asi tak všechno,tak jestli tě něco napadá tak napiš co bych ji mohla ještě dát,ahojky.


Andy: tak mrkev už suším snad mu taky bude chutnat. Myslím že jí jen to co můžou kousat to tvrdé - třeba banán je moc měkký tak jako jablko... teda aspoň myslím.


Náš Karlík (osmáček) měl točící kolo v akvárku,ale všimli jsme si že se mu ošoupává ocásek...tak jsme ho to vyndali z akvárka,ale on pořád pobíhá a hledá svoji hračku a zábavu když se nudí x( Dali jsme mu tam místo toho takovou vééélkou ruli asi 6cm průměr a dlouhá 40 cm ...prolejzá tím,ale myslím že by chtěl něco zábavnějšího...Co mi doporučíte?

A prosím ještě...Karlík má dcl dlouhé drápky slyšela jsem že se musí stříhat...jak?kde?nebo jak se tomu dá zabránit aby tak rychlenerostly?

Děkuju MOOOOC za radu!!!


Ahoj ADMIN,jestli ještě chceš nějaké fotky mojí korely,tak je mám připravené,dokonce i malou ukázku jak může být korela ukecaná,tak mi napiš kde bych je mohla poslat.

Chtěla jsem se ještě zeptat jestli může osmák mít na obrušování zubů mimo jiné i suchý chleba.Ta naše ho má ráda a úplně ho zbrousila,že z něj nic nezbylo.Díky


Andy: Suchý chleba má i ten náš Jack - je to dobré na zuby a aspon baští i něco jiného + máme i koupené vitamíny na obrušování zubů.



Léň@: ahojky, kolo bych mu vrátila je to to jediné čím se 100% zabaví. Jak si ošoupává ocásek?



Jinak jsem viděla na netu houpačku v podobě kmene ale to asi nenahradí kolo.



Jinak my máme ještě kouli v které běhá mimo klec. baví ho a proběhne se.



S drápky - to nevím jak je ustřihnout - dyžtak ti to udělá veterinář, ale admin snad lépe poradí. já jsem začátečnice .o)


Ahojky Andy,

mohla bych tě poprosit, jestli bys mě mohla popsat fotky korely na navratilova.alenka@seznam.cz, moc děkuji. Alča.


Můj osmák si tedy obrušuje zuby kousáním kokosku, který má na spinkání.

;-)

Mimo jiné, mému osmáčkovi se také ošoupává ocásek po kolotoči, prosím, nevyndávej mu ho. Bude z toho moc smutný.


Ahojky,



já mám také docela vybíravého osmáčka. Z papání má rád jeden speciální druh a a jiný mi jíst nechce. :(


Alča: jaký speciální druh baští?


For Luci1x: Já až pojedu domů, tak ti to napíšu.



For Andy: Už jsou udělané stránky o korelách ;-) Dneska jsem je dodělala.


Pro Alču:před pár dny jsem ti poslala fotky naší korely,budeš je tam dávat?Prozatím jsem je tam neviděla.A není tam ani forum,budeš to tam ještě přidělávat?Díky za odpověď.


For : Andy

Admin je behem chvilky prida a zprovozni.


Alča: Ok už se těším.



A co vaši osmáčci? Co provádí?


Ahoj,

memu osmackovi byly v zari 4 roky. Takze uz je to kluk stara :) a porad jen lenosi.

Vetsinu dne prospi a provali v kokosku.


už 4 roky? tééda. a to je váš první?


Ahoj Alčo,

tak toho lenocha ti trochu závidím.Ta naše lumpačka má teprve 4 měsíce a má energii na rozdávání.Jak ji pustíme tak lítá jako torpédo takou rychlostí,že máme někdy problém postřehnout,kde vůbec je.A jak jsem psala minule (v předmětu o kousání),tak ty skoky jsou šílené,tak snad ji to časem přejde,protože jsme z ní pokaždé když ji pouštíme totálně vyčerpaní.Myslíš,že v době jak bude mít velikost dospělého osmáka,že bude klidnější?


Andy: myslím že je to jako s lidma čím starší tím pomalejší. Začínají bolet kouby... Mají těla jako my tak asi při stáří budou pomalejší a unavenější.



Ten náš taky hopsá. Spadl z větve za zachytil se klece - taký malý kaskadér .o) bála jsem se o něj ale je to ok.


Ahojky,



je to náš druhý osmáček, předtím jsem měli osmáčka, ale měli jsme ho jen tři roky, byl nemocný a umřel nám. Tak ted se sestrou bojíme o tohohle lumpa. Člověk si na toho lumpíka za ty čtyři roky opravdu zvykl.

Jinak když má někdy náladu, tak dokáže taky zlobit, když je tedy puštěný a nechce se mu pak do klece a musíme ho pak většinou chytat. :)


JJ tomu věřím, že si na něj zvyknete my jsme si zvylkli i po těch 3 měsících. občas bych ho ... hlavně v noci když mi v pokoji rachodí a blbne .o)




Ahojky,

tak ten náš miláček dneska tak kolem 3 ráno začal pískat, tím nás samozřejmě vzbudil. Tak jsem musela vstát, jít ke kleci a začít ho drbat, kdy pak tak po 2 minutách přestal.

Ale člověk toho malého tvorečka má rád a za chvilku se už na něj nezlobí. :)



Tohle známe též - jak jsme v jedné místnosti, tak to je super, když začne ráno pískat. Taky drbeme a dáváme kukuřičná kolečka, a pak je zase na chvilku klid.

Ale máš pravdu, dlouho se na něj zlobit nemůžeme. :o)



Ahoj.



Nejhorší je, když začne pískat, ty se vzbudíš, jdeš ho podrbat, nebo mu dáš něco dobrého a on stejně píská, třeba přes půl hodiny. To je pak děs.

Proto je lepší, když se chovají dva, pak totiž nepískají. Protože se jim nestýská.



No ten náš je docela v pohodě. Když ho drbeme a dáme papání, tak se pak uklidní. Horší to bylo ze začátku, to jsem s ním byla vzhůru a on mi ležel na ruce, bylo to kouzelné. Ted' už to nedělá, už je velký. :-)



Tak jsem zjístila, že z čerstvé zeleniny těm mým holkám kromě ledového salátu taky hodně chutná červená řepa, ale zabarvení moči je šílené, úplně fialová moč, takže budou dostávat jenom ždibek, protože by byly všude fialové fleky :-) 



No vidíš, aspoň si to vymalují. :O)



Popravdě to v té kleci vypadá příšerně. :-)



Věřím, když Jack baštil tu sůl, tak jsme měli bílé fleky a na dřevu to je fakt super. :o(



Tak jsem přišla na další zeleninku, kterou baští, ale musí být samozřejmě sušená, jsou to rajčátka, ty jim hodně chutnají, tak mají aspoň nějakou změnu.



To jsou věci, až na nějaké narazím, tak to zkusíme.



Já jim je teď taky dávala poprvé a zachutnalo jim to hned.



Tak to co nejdříve vyzkoušíme. Jack teď dost baští sušené jablko.



Nejsou sušené jablka dost sladká? Prý se mají dávat jen občas jako pamlsek. Moje holky je rády nemají.



Já to nezkoušela, ale s tou sladkostí - no něco na tom bude. To chce zjistit.



Já jsem četla, že jablka se dávají jen jako pamlsek a to občas. Ovoce se jim celkové nemá moc dávat, je většinou dost sladké. Hlavně mají mít zeleninu.



jj, to dává smysl :oD



Ahojky,

sušená jablka jsou opravdu dost sladká, já bych je dávala osmáčkovi nejvíce 2 krát do týdne, po malém kousku.



S tím souhlasím, u osmáku se musí dávat pozor na příjem cukru kvůli sklonu k cukrovce. :-(



Ahojky holky,

dlouho se tu nikdo neozval:-(. Konečně začalo jaro a já jsem holkám zkusila dát listy pampelišek a ony se po nich mohou utlouct, tak zase jim mám co dávat. Myslím čerstvé a ne sušené. :-) A hodně jim chutnají větvičky z jabloně i třešně.



Ahojky,  jj koukám, že je tu mrtvo. O ovocných větvích víme, u nás nejvíce vedou větve jabloně. Pampelišku jsem ještě nedávala :-)



Tak jsem zjistila, že ať jim dám jakoukoliv větev z ovocného stromu, tak se po nich můžou utlouct, vždycky se na to vrhnou a za chvíli nic není. :-)



Ahojky, koukám, že tu je dlouho ticho.

Tak jako vždy máme problém s drápkama, fakt je má ostré a nechce si je ohryzat. Projde se mi kolem krku a mám tam hned škrábance.

Jinak začal kousat plast to spodní u klece, tak to zaterasujeme, aby se neprohryzal ven. :o(



Ahojky.

Holky taky mají poslední dobou hodně ostré drápky a taky jsem vždycky samý škrábanec a začínají se zachytávat o koberec, tak snad to nějak vyřeší. :-)

My jsme původně měli u té naší klece plastové dno, ale ony ho tak prohrazaly, že jsme ho museli nahradit plechovým dnem, protože by určitě z klece utekly a teď je to bez problémů.

Ale jakmile ti začal prokousávat to dno, tak asi tak lehko s tím nepřestane. Možná by jste už měli hledat nějaké nouzové řešení.

Jinak konečně máme více možností dávat jiné papky, hodně jim chutnají i květy pampelišek. :-)



Ahojky,

hlavně jim holky nedávejte sedmikrásky, ty jsou mírně halucinogenní a mohlo by se pak něco s vašimi osmáčky stát.

Tomu našemu miláčkovi bude v červenci už 5 let. Tak snad vydrží ještě pár let, ten náš malý lumpík.



Ahojky, sedmikrásky by mě ani nenapadlo jim dávat, raději jim dávám ty pampelišky, nebo větvičky ovocnách stromů i s květy:-)

Alča: To už máte skoro staříka:-), ale určitě se o něj staráte perfektně, tak věřím, že vydrží dalších pět let. :-)



Ahojky, sedmikrásky jsou halucinogenní. Tak to nerozkřikněte, jinak budou ohrožený druh :-D



K tomu kousání. Můj osmák taky začal kousat dno, ale dali jsme tam zarážky, tak ho to přestalo bavit. :-D



Ahojky,

tak nejlepší je osmáčkům nasušit lístky jetele, pampelišek, listy z jabloni či hrušní, pak mají rádi i usušené květy růží.

Na podzim našemu nezbedovi vždycky nasušíme kaštánky a žaludy :)



Tohle jsem jim ještě nezkoušela sušit, ale ony mi ty pampelišky a listy stromů baští čerstvé:-), možná něco nasuším na podzim.



Ahojky, tak před 14 dny jsem našemu lumpovi nasušila květy jetele a jak si teď o víkendu na nich pochutnával, když jsem mu je dala. Čerstvý list od pampelišky mu chutnal taky. :)



Ahojky,

mým holkám taky hodně chutnají čerstvé listy pampelišek a větvičky s listy ovocných stromů, na těch si hodně pochutnávají, jinak musím vše sušit.



Ahoj,

právě jsem se tu dočetla že jsou sedmikrásky halucinogenní a já jim je dávám. Venku utrhnu lest pampelišky či květ,  jitrocel, sedmikrásky a co je kolem. Dávám to osmákům, křečkům i papouškovi. Nezdají se mi po nich nějak divní. A ten jetel se suší proč? To dávám taky čerstvý, nebo to se taky nemá? :-/



Ahojky, sedmikrásky nejsou moc vhodné pro osmáčky a jitrocele také po málu.

Nejvhodnější jsou ty lístky od pampelišky, či jetel, nebo lístky z ovocných stromů.

Suším to mému osmáčkovi kvůli tomu, protože mu to pak tedy více chutná.



Neznámý uživatel - 30.04.2010 12:25 - detail

Pro osmáky je přirozenější suchá strava.



Neznámý uživatel - 30.04.2010 12:25 - detail

A hlavně si nic nedělejte z toho, že váš osmáček nebo osmačka moc nechce čerstvou zeleninu. Nechtějí ji jen z toho důvodu, že pro osmáky je přirozenější suchá strava, kterou mají více rádi. 



Já svému osmákovi vždy nakrájím mrkev na kolečka a dám jí sušit na talířek. Zkus taky usušit pampeliškové listy. Moc jim chutnají.



Já mám zkušenosti s tím, že naši osmáčci chtěli žrát jen suchou potravu. Jediné, co papali nesušené, byly listy z ovocných stromů, hlavně z jabloně.



Ahojky, chci se te zeptat. Já bych si moc přála osmáka a asi ho dostanu, ale je mi líto, když si vezmu jen jednoho, nejradši bych chtěla dva, aby si mohl s kým pohrát. Myslíš, že si stačí sám pohrát, nebo by bylo lepší koupit dva?



Ahoj Terry,

osmáci jsou velice společenští, vždycky jsou štastnější, když mohou být alespoň v páru, když si pořídíš jednoho osmáka degu, tak se mu musíš dost věnovat, aby se necítil sám.



Ahoj, můj osmák má asi něco s okem, jeden den mu trochu hnisalo a druhý den ho měl takové menší a teď když se kouknu, tak ho má zase normální, ale někdy ho má taky slzavé.



Ahoj Terry,

náš osmák degu měl s tím problémy taky. Zjistili jsme, že mu vadila jako podestýlka piliny nebo hobliny. Když mu začalo hnisat očičko, tak jsme mu tam dali trochu oční masti (oční mast je v lékárně na předpis). Má to podobné účinky jako framykoin. Kdyby začaly obtíže znovu, stačí dojít na veterinu a predepíší ti nějakou vhodnější mastičku.



Ahoj Terry,

náš osmák degu měl s tím problémy taky. Zjistili jsme, že to bylo výběrem špatné podestýlky, pro osmáky není moc vhodná podestýlka z pilin či hoblin, obsahuje dost prašných částí.



Když mu začalo oko hnisat, namazali jsme mu ho "člověčí" oční mastí (pozor, je na předpis). Kdyby začaly obtíže znovu, stačí zajít s osmákem na veterinu a předepíší ti nějakou vhodnější mastičku.



Moc děkuji, určitě s osmákem zajdu k veterinářovi.



Ahoj, nemáš zač, když bys nestíhala zajít k veterinářovi, stačí ta "člověčí" oční mast. Je ale určitě lepší, zajít s osmákem na veterinu.



Též si myslím, ale moje mamka je opačného názoru, já s ním ale stejně půjdu na veterinu.



Ahojky, můj osmáček trpá stejným problémem, jako ten Terry. Myslíš, že mu mohu nakapat do očiček borovou vodu? 



Mohu použít na ty očička borovou vodu?



Ahoj Andy, já bych řekla, že by borová voda neměla nic osmákovi udělat, je jemná i pro člověka, ale sama jsem ji osmákovi ještě nezkoušela dávat. :-)



Ahoj, já mám dva osmáčky a ten jeden je hrozně tlustý a ten druhý je zase hubený, nevím, co mám s tím tlustším dělat, on stále jenom jí a se svým bráškou se pere, když si náhodou chce vzít jídlo z jeho mističky.



Ahoj Marry,

ještě než budu odpovídat na tvůj dotaz, tak se tě zeptám. Mají osmáci v kleci kolotoč, kde by si mohl silnější osmák zasportovat? 



Ahoj Marry, mají tví osmáci v kleci kolotoč?



Ahoj, kolotoč jsem ji do klece nepořizovala. Když jsem si ho chtěla ve zverimexu koupit, tak mi paní říkala, že prý nemá kolotoč vůbec kupovat, když je pouštím po pokoji a stále běhají.



Zdravím Marry, kolotoč patří mezi základní vybavení osmáčí klece. V kolotoči osmáci běhají skoro po celý den a pak mají menší šanci, že budou mít problémy s obezitou.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist