vodítko

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-06-24 16:27
Autor : Smekalika

Myslíte si, že by bylo vhodné vodítko pro morčata i pro osmáka degu?


Ahoj, osobně přímo s tím zkušenosti nemám. Kupovala jsem vodítko pro potkana a musela jsem jej skoro o polovinu zkrátit, ale ten náš lump patří mezi nejmenší osmáky. Takže pokud bude rozměrově jiné, úprava tě asi nemine. Rozhodne nedoporučuji vodítko s křiklavou barvou, osmáci to nemají rádi. Jinak donutit mého osmáka chodit na vodítku bylo zcela nemožné. :(


Tedy nezlobte se na mě, ale mě to přijde jako týrání. :-( Jak může tak malinké zvířátko být na vodítku a ještě navíc cupitat vedle pánička, při své divokosti a rychlosti by se při první vycházce akorát uškrtil nebo jinak zranil. :-(



Já bych se toho po pravdě nebál. Zase na druhou stranu dostane tu možnost, podívat se ven. To se každému osmákovi nepodaří třeba ani jednou za život.

My pořídili kšírky kočce a ta je odmítala nosit. Pokaždé, když jsme jí je oblékli, tak sebou plácla o zem a jen ležela. :D



To se ji teda nedivím. :-D Komu by se to taky líbilo, hlavně kočce, která má svoji hlavu a nenechává si poroučet. :-D



No beru kočky, fretky. Ale osmáka tím proboha netýrejte, to je fakt mimo! Hodně mimo. :-( Víte, pokud chcete venčit osmáčka, bude určitě rád, ale ne na vodítku! Mám starší klec po ptáčkovi, dám tam osmáčky a jdeme ven - venku odendám spodní díl klece a nechám je se pást. Uznávám, že to není zrovna výběh, ale lepší než nic a užijou si to. Garantuju vám, že kšíry si osmák neužije.



Ahojky, já jsem nikdy ven svého osmáčka nebrala. Když ho chci nechat provětrat, tak ho pustím v obývacím pokoji a je celý štastný. Po 10 minutách ho nechám zalézt zpátky do klece a je spokojený. Když ho totiž nechám delší dobu puštěného, tak mi pak nechce vlézt do klece a zlobí. :)



Já taky nikdy nebrala holky ven a myslím si, že to ani není potřeba. Ale když jsou holky puštěné, většinou asi hodinu,t ak jsou pak tak utahané, že už jdou samy dobrovolně do klece. :-)



Když pustím ty svoje po bytě, tak vydrží běhat třeba celé odpoledne. Běžně je pouštím tak na dvě hoďky (skoro denně) a to vydrží pobíhat celou dobu. Když je vezmu ven (to není moc často), tak jsou zavřené a koukají, co se kde děje a okusujou travičku a pohoda. Ale nevydrží to tak dlouho (beru je za panelák a hlídám to, aby ke kleci nešel cizí pes apod.), to je tak na půl hodiny a mám dost.



Tak ty moje jsou už po té hodině tak utahané, že se každá někde uloží a leží, tak je pak dám do klece a ony spí.

Já bych je ani ven raději nedávala i kdybych měla v čem, protože v dnešní době jsou všude klíšťata a náhodou by nějaké chytly. :-( Už jsem někde četla že dávali pískomily na trávu ven a jeden chytl klíště a to vytahování byla hrůza, protože se mu to nelíbilo, tak bojoval.



My zatím klíště neměli a kdyby náhodou, vyndáme ho ;-), máme výbavu (pinzetu a vidličku na klíšťata, původně pro psy, ale zatím nepoužito). Za tu podívanou jak se obludy pasou a jsou spokojený na čerstvém vzduchu to stojí. Fakt.



Zajímalo by mě, jestli ten, kdo vznesl první dotaz na vodítko, to vyzkoušel. Šup sem s dojmy.



Ten, kdo ten dotaz položil, tak už se nijak do diskuze nezapojil, tak se asi nedozvíme, jestli to zkoušel.



Ahoj, tak třeba ten autor, co začal s touto diskuzí, se už dozvěděl dostatek informací a nemá asi potřebu se o tom dále rozepisovat. Jestli to tedy zkusil, či ne.



Dobrý den, nevíte, kde se prodávají nebo jestli se prodávají vodítka na osmáky, děkuji za odpověď.



Ahoj Veroniko, vodítka na osmáčky přímo neprodávají. Jestli chceš dávat osmáčka na vodítko, tak si musíš koupit vodítko pro potkany a musíš si ho zkrátit.



Já si tedy osobně myslím, že chodit s osmáčkama na vodítku, je pěkná blbost. Měli jsme vodítko na králíka a at' to měl utažený, jak chtěl, tak se z něho stejně vyvlékl.



Já bych osobně řekla, že je stejně k ničemu dávat osmákovi vodítko, určitě se z něho bude vyvlékat.



Já sama jsem zkoušela dávat osmáčkovi vodítko jen doma. Ven bych s ním takhle na vodítku nešla.



Můj Alexík se mě drží, máme ho puštěného a otevřené dveře na zahradu a on ještě nikdy nevyšel ven, ale ty to nezkoušej, my máme zahradu ohraničenou 2 metry vysokou zdí, tak to risknout můžeme.



Ahoj Alex, tak to je dobře, že se tě osmák degu drží, to je důležité. Rozhodně bych se bála, nechat otevřené dveře ven na zahradu, člověk nikdy do osmáka degu nevleze a neví, co udělá v příští vteřině.



Ahoj, mám prosbu, jak naučit osmáčky, aby mi běhali po bytě, ale abych je pak taky i nahnala do klece anebo, aby si tam vlezli sami? Mám dva osmáky teprve to bude měsíc, byli jednou venku a nahnat je nebo chytnout byla dřina a nedávno mi jeden vyšel ven, když jsem čistila klec, tak jsem zapoměla zadělat díru a taky mi trvalo, než jsem ho chytla. Chci je už začít pouštět, ať se proběhnou, ale bojím se, že je pak zbytek dne budu chytat. :-D



Ahoj, doma mám jednoho osmáka, jmenuje se Ron. Vždycky v létě beru osmáčka ven proběhnout, k tomu vezmu vrch klece pro morče a nechám ho na zemi požírat jetel. :D Kdyby měl někdo zájem o vodítko, tak tady máte stránku, s kterou mám dobré zkušenosti: http://www.tommiland.cz/postroj-voditko-nylon-na-krecka-potkana-ruzne-barvy-ean8177-skup208.php. Sice je to pro křečka, ale dá se zvětšit na velikost osmáčka. ;) Já osobně si myslím, že je to v pořádku. Můžete to zkusit. ;)



Ahoj, pořídíla jsem si před delší dobou osmáka - Rona. V létě ho beru ven proběhnout, k tomu vezmu vrch klece pro morče a nechám ho na zemi požírat trojlístky. :D Odkaz na dobré vodítko, kdyby měl někdo zájem: http://www.tommiland.cz/postroj-voditko-nylon-na-krecka-potkana-ruzne-barvy-ean8177-skup208.php. Sice je to pro křečka, ale dá se zvětšit na velikost osmáčka. ;) Já osobně si myslím, že je to v pořádku. Můžete to zkusit. ;)



Ahoj Tamčo, já osobně jsem svého prvního ani druhého osmáčka nedonutila, aby mi chodil na vodítku. :-( Prostě osmák nejde naučit, aby chodil na vodítku jako pejsek.


Mám osmáka Pištu,když jsem doma běhá po bytě třeba celý den,někdy vleze do klece sám a když potřebuji aby tam šel, dám mu nějakou jeho dobrotku z krmení a on si ji nese do klece tak ho zavřu.Nemusím ho nikdy nahánět.Kšírky mám v plánu taky vyzkoušet,zatím ho berem jen tak na rukách a na zem ho nepouštíme,jen ho zvykáme na jiný okolí.


Neznámý uživatel - 20.07.2016 18:52 - detail

ja mam taky osmaka ne moc dlouho ale ma me rad furt mi sedi na rameni a koukame spolu na tv zatim se jeste nepokousel o utek koupil jsem mu siry na potkana presil je a je to ok ted leze po stromech a ja ho vzdycky najdu :D bozi pohled


Za mně je to ano. Myslím, ze by mu to nemělo vadit. Můj osmák zbožňuje vodítko.Samozřejme ne řemenové, ale oblíkací :)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist