Ubulánek

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-04-01 08:08
Autor : Luca

Dobrý den,



včera sem si přinesla domů osmáčka ze zverimexu, byl tam chudák sám v kleci a byl hrozně smutnej.



S přítelem nám ho bylo líto tak jsme si ho vzali, jenže mi přijde, jako by brečel. Za tu noc vůbec nic nesněd:( a pořád je zalezlej v koutě...Poradíte mi co s tím?



Já s chovem osmáků zkušenost nemám, ale co se tady píše, bych řekl, že je vyjukaný z nového prostředí a chce to jen si zvyknout, nebo chce kamaráda.



Můj křeček byl taky trochu vyplašený a osmák je navíc skoro vždy ve zverimexech ve skupině (dnes jsem viděl 7). Třeba se mu stýská, ale po ochočení ho to snad přejde. Pozoroval jsem tu skupinku a byla tam rodinka (rodiče a pět dětí), mamka kolotoč roztočila a buď se přidal táta nebo jeden malý osmák (ostatní tam na sobě namačkaný leželi, asi ještě byli hodně mladý), a pak se pevně chytil a jezdil na roztočeným kolotoči a opsal jedno nebo dvě kolečka.



Neznámý uživatel - 29.04.2010 14:25 - detail

Můj osmáček to taky dělal a za pár dní ho to přejde. Ještě se bojí a není vás zvyklý. Já jsem tomu mému třeba četla, aby si zvykl na můj hlas a pomohlo to.



Můj Bubloušek taky občas pískne, ale jen proto, že se nudí, tak za nim jdu, něco hezkého mu řeknu, nebo ho pustím, on potom lítá a přijde se pomazlit a je spokojen. Ale jestli ho máš vážně jen chvilku, dej mu čas, aby se rozkoukal a jestli tam byl sám, bude za tvojí společnost rád, ale musíš na něj pomalu, dej mu tam nějaký papání a nějakou mlsku a uvidíš, že si zvykne.



Ahoj, už si Váš osmáček zvykl?



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist