Pořízení osmáka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-02-14 10:27
Autor : Andrea

Zdravím, četla jsem si Vás blog a je velmi pěkný a užitečný. Zvažuji pořízení osmáka a mám několik dotazů. Zajímalo by mě jak vysoká musí být podestýlka. Zvažuji pořízení kombinace akvária a klece na sobě. Zahrabávají se? A je lepší na akvárko tu klec posadits přesahem?



Taky jsem se nikde nedočetla jaké zvuky osmáci používají. Je možné je chovat venku přes léto. Děkuju za odpoveď Andrea



Ještě by mě zajímalo, jestli víte o nějakém chovateli ze Zlínského kraje, spíše okolí Zlína a Kroměříže?



Ahoj, podestýlka nemusí být moc vysoká, protože osmáci se nezahrabávají, ale musí mít dostatek větví, protože rádi po nich lozí, do podestýlky si pouze zahrabávají žrádlo, které si nechávají na potom.

Kombinace klece s akvárkem je dobrá, protože tolik neudělají nepořádek v okolí té klece, ale v uchycení ti neporadím, protože nevím, které je nejlepší.

Osmáci piští nebo vydávají takový zvuk, který se špatně popisuje, je to něco jako bublání nebo jak to nazvat a to vydávají, když jich je více a jsou spokojeni.



Ahoj, ještě by mě zajímalo, jestli osmíci taky rychle rozežerou plovoucí podlahu. Mám v plánu jim z toho do klícky udělat patra a chystám se, že bych to použila pro venkovní voliéru. A máte někdo zkušenosti s ubrusem, jestli jej taky rozcupují (toto je varianta pro jednodušší čištění voliéry popř. akvárka).



Osmáci rozkoušou vše kromě skla a železa, jiné věci pro ně není překážka, ubrus taky rozcupují a s radostí. :-D



Ahojky, Andy má pravdu. Sklo a železo nerozkoušou. :)



Ahoj, budu si pořizovat osmáka a mám dotaz. Jsou nějaké listnaté stromy, které rostou u nás, jedovaté? Pokud ano, které? Děkuji.



Ahoj Veroniko, jediné listnáče, co můžeš osmákovi degu dávat jsou: jabloně, třešně, hrušky, višně, jiné bych jim nedávala.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist