osmáci

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-03-05 14:33
Autor : nezadan

Ahojky,



poradíte mi. co dělat, aby v noci osmáci spali, není to přece noční hlodavec, jak křeček. Nevím, jestli mám klec přikrýt nebo poraďte, díky



Ahojky, já mám doma dva osmáky a přes noc vždycky spí, akorát jak jsem si je pořídila, tak chvilku blbli i přes noc a teď vůbec. Myslím si, že kdybys je měla někde v sousední místnosti a ne tam kde spíš. Tak máš problém vyřešen, přikrývat jim klec není podle mě řešení. ;-)



To je pravda, protože osmáčci nejsou ptáci, kterým když přikryješ klec, tak jsou ticho, než jim klec znovu odkryješ. Ale taky nemám radu. My je máme prostě v jiné místnosti než spíme, a tak je nám jedno, co v noci dělají.



Jo, není nic lepšího než noční rachocení z osmáčí klece. Ten náš jakoby to věděl, že člověk spí. Nejvíce miluje běhání v kolotoči! To mě zaručeně probudí.

Já to řeším tak, že ho dám někam, kde na mě nemá výhled, popřípadě do jiné místnosti.

Nezapomeň mu to vrátit, když budí on mě, tak ho pak taky přes den párkrat vzbudím.



Neznámý uživatel - 11.03.2009 18:12 - detail

Ahoj, jen jsem se chtěl zeptat, jestli je pro osmáka lepší klec nebo akvárium (jsem nováček. :)



Určitě je lepší klec, protože je více možností, jak upevnit různé větve.



Více informací nalezneš na tomto odkaze:



http://www.zviratkodoma.cz/osmak-degu/ubytovani-chov-osmak-degu



 



Náš Jack jde spát tak s náma ,ale vstává brzo ráno a do desíti zlobí. :o(

Jinou místnost nemám, tak ho zabavuji jídlem a hlodáním papíru, což mi tolik nevadí. Nejhorší je kousání klece - to je strašnej zvuk.



K dotazu: Určitě klec nebo jejich kombinace.  Na klec můžeš připevnit plošinky a další věci a taky po kleci se dá šplhat.



Ahojky,

tak to náš osmáček když jdeme spát před 11 večer, tak to ještě zlobí v kleci třeba do půlnoci. Ale jak je starší, tak spinká dost přes den.



To my máme ještě mladé osmáčky a oni přes den hodně spinkají a v noci zlobí. :-)



Taky mě v noci budí, asi to nečetli, že mají v noci spát. :-) Když dělají velký rachot, tak je zaženu do spodního terárka (cca 70 x 65 x 40), klec přiklopím, tak nemůžou hryzat dráty u klece (to mi jde na mozek hodně!) a do kolotoče píchnu jehlici (takže se netočí), oni na to chvíli koukají, pak jdou papat, a pak spí až do rána. :-) Když se probudím, hned jim to vše zprovozním a jsou zase aktivní. Funguje to tak už rok a super. Mám je cca metr od hlavy a nemám je na noc kam přestěhovat.



To ti nezávidím, že je nemáš, kde dávat na noc, my naštěstí zavřeme dveře a je klid, ale občas některou chytne hlupota a v noci začne příšerně pískat a to je slyšet i přes ty dveře, ale pískání netrvá moc dlouho, takže je to celkem v pohodě.



Mě štve to osmáčí kousání, to je děs. :o(



Moje holky si taky nepřečetly, že to jsou denní tvorové a v noci mají spát. :-D a je to právě naopak, v noci blbnou a přes den dost spí. :-)



Mám je vedle křečků, vidí na sebe, tak si říkám, jestli to ponocování neokoukali. ;-D Fakt je, že na ně zabírá to, že je nechám jen "dole" v terárku, ke kleci se nedostanou a pokud mi pijou krev i s kolotočem, tak do něj píchnu tu jehlici a do rána je klid, fakt. Většinou mi kolotoč nevadí, jen někdy. Nejvíc mi cuká v mozku z kousání mřížek u klece! :-/

Dřív, když jsem měla jen křečky (kolem 13+ mladý) jsem nadávala jaký dělají rachot. Haha, dva osmáci je hravě předčí! :-O



Já píšu, děs!



V rachocení jsou osmáci přímo odborníci. :-). Zrovna dneska, když jsem jim dala směsku a to má každá svou misku, tak se u toho příšerně hádaly a pištěly, jakoby je někdo mučil.V tom afektu se shazují dolů, ale za chviličku byl klid a už spolu spinkaly. :-) Mříže u klece naštěstí holky skoro vůbec nekoušou, spíš mají piskavé období.



No pískavého období se děsím, protože naháčka se toho bojí. :-O Zatím mi pískali velmi málo. Misku na papání mají jednu, zatím se shodnou, uvidíme časem. :-)



Holky se taky zpočátku shodly a baštily z jedné, ale jak rostly, tak vznikaly čím dál větší boje a to ani nemluvím, když přibyla třetí. :-)



Misek máme habakuk. :-)



Tak už si je pomalu chystej, časem je budeš potřebovat. :-D



Misky jsou pro osmáky přichystané, umyté a uklizené mezi podobnými potřebami. ;) Že těch věciček za ta léta co vlastním tuto soukromou zoo nastřádalo.



Tak to jsi dobře vybavená, kdyby bylo třeba. :-) Do jaké misky jim dáváš papkání? Já původně měla plastovou, ale tu totálně rozkousaly, tak jsme rozpůlili kokos a do něj dávám papkání. :-)



Máme keramické, koupila jsem 3 v jednom balení, od menší přes velkou a když jsou puštění, tak jim schovám pamlsky po terárku, sem tam kousek a když je pak dám zpátky, koukám jak lítají a hledají, nenažranci jedni. :-D



Já jim pamlsky neschovávám, ony to zvládají samy, ale když jedna si letí zahrabat pamlsek, tak než se stihne otočit, tak ji to druhá vezme, takže ony nemají v kleci žádné zahrabané zásoby. :-D

Poslední dobou mám pocit, že trochu přibraly, tak jim budu muset ubrat jídla, aby mi neonemocněly.



Tak teď mají holky s pamlsky útrum, jsou trochu tlusté, tak bude dieta. :-D



Ahojky,

tak já mám jen jednoho osmáčka, takže mu nemusím pořizovat mističku na pamlsky. Když mu dám bonbonek a nemá na něj chuť, tak si ho jde schovat do rohu, ale stejně si už pak na něj nevzpomene, většinou stejně dostane nový a při výměně podestýlky se pak divím, co má všechno v rozích klece schované.



Já při výměně podestýlky nenacházím vůbec žádné mňamky, protože holky to hned zbaští a pokud si to jde náhodou některá schovat, tak ji to v tom momentě jde vyhrabat a zbaštit druhá, takže má smůlu, když to nesní hned, tak vůbec.



Při výměně podestýlky a čištění taky najdu sem tam nějaký schovaný úlovek, třeba okousaný, někdy mi připadá, že si to schovají, sem tam si jdou kousnout, ale mají to pořád schovaný. To je asi blbost, ale přijde mi to tak. ;-) A seno si tahají do baráčků, přitom v nich nikdy nespí, asi taky zásoba jídla. Jsou zvláštní.



Ahoj Eliter,

někdy přemýšlím, proč si vlastně osmák, který je sám schovává dobrůtku, když ji pak stejně nesežere a jedině při výměně podestýlky se to vyhodí.



Ahoj, jak je možné, že když mám doma kluka a holku a mám je skoro rok, že ještě nemají mláďata? Jen mě to zajímá a jestli to není divné. :) Díky za odpověď.



Zdravím, je to docela divné, většinou mají spolu miminka do půl roku. Máš opravdu samečka a samičku?



Ahoj, jojo opravdu už mají prcky. :D



Ahoj Dito,

pošli mi kdyžtak fotečky malých osmáčků, ráda je sem na stránky vložím. Mail: navratilova.alenka@seznam.cz.



Zdravím.
Mám samici osmáka, vzácný druh.
Vzal jsem ji ven asi 5 krát, ale furt píská.
Nevíte proč?
S pozdravem,
Anonym.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist