Ochočení

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-06-19 15:22
Autor : nezadan

Dobrý den,



chtěla bych se zeptat a požádat o rady. Mám 2 osmáky už asi měsíc.Kdysi jsem vlastnila jednoho, takže nebyl žádný problém. Jsou velmi čilí a hraví, opomíjím to, že se sem tam perou o jednu misku se zrním, ale chtěla bych se zeptat jak je správně ochočit. Jeden se dá v pohodě chytnout a podržet v ruce, když chce, přijde na ruku sám, ale ten druhý se strašně bojí.Při čištění je jediná doba kdy se ho dá, no spíš musím odchytnout.Snažím se mu věnovat ale nějak to nejde:( Bojí se. Mám strach aby na sebe nezačali žárlit a prát se.Děkuji za případnou odpověď :)



Ahoj, mám obdobný problém. Pořídili jsme si dvě tříměsíční osmačí slečny a jedna je odvážnější a víc prozkoumává, kdežto druhá se drží spíš zpátky a trvá jí déle než vůbec vyleze z klece. Považuji za úspěch, že si ode mě už bere jídlo z ruky, takže spíš doufám, že na ní ta první odvážná osmačice bude mít pozitivní vliv - respektive, když vidí, že se první nic nestalo a vše je v pořádku, tak přijde taky a postupně si zvykne.



Ahoj, každé zvířátko má jinou povahu, ať je to osmáček nebo pejsek.

Nemusíš se bát toho, že by na sebe osmáčci začali žárlit. O tom jsem ještě tedy moc neslyšela. Nesmíš při odchytu chytat osmáčka shora, protože se lekne. Musí vždycky vidět tvoji ruku, kterou mu dáváš. Určitě se to zlepší a budou chtít vylézat obě stejně nadšeně, uvidíš.



Ahoj, máme nové dva osmačí slečny ale stále se perou (kousají si navzájem do ocásku. Co mám dělat aby se nepraly??


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist