Nová osmačka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-03-06 17:44
Autor : Klárča :)

Zdravím.. :) Mám takový menší dotaz.. Asi rok jsem měla dvě osmačky a bohužel před pár dny mi jedna z nich umřela. U veterináře mi řekli, ze nejspíš měla problém s ledvinami. A teď bych si chtěla chtěla pořídit novou samičku, aby tamta nebyla tak opuštěná. Až novou osmačku přinesu ze zverimexu můžu ji dát rovnou do klece ke své nové kamarádce??? Bylo by to pro mě tak nejlepší, protože nemám další klec, kterou bych mohla dát do blízkosti osmačky, aby se společně seznamovali pozorováním. Děkuji za radu.. :)



Ahoj, já si myslím, že by to neměl být takový problém, já to taky tak udělala a bylo to úplně bez problémů, ona bude určitě moc ráda, když bude mít zase kamarádku. Akorát bych to udělala v ten den, kdy budeš mít čas, aby si je mohla pohlídat, než se seznámí. Ona ta starší určitě bude na novou trochu dorážet, ale to je normální, jenom ji dá najevo, že pánem v kleci je ona a po chvíli budou určitě spolu spinkat. :-) Tak budu držet palce a dej vědět, jak to dopadlo.



V pondělí jsem si tedy pořídila novou osmačku - Muffy. :) Moje druhá osmačka Chiquita ji hned ze začátku začala oblizovat. To už mě na začátek hodně překvapilo, ale udělalo velikou radost. Po dvou dnech společně strávených v kleci už společně blbnou a honí se. Takže seznámení s novou osmačkou dopadlo úspěšně. Muffy ještě ke mně nemá moc důvěry, ale už si po chvilce váhání ode mě vezme i nějakou mlsku. Dneska jsem měla otevřená dvířka a asi po 15-minutovém čekání se odhodlala a vystrčila hlavu z dvířek. :D Za chvíli snad už vyleze celá. Chce to ještě čas. :)



Ahoj. Každý osmáček je individuální, jak se daří těm tvým?



Neznámý uživatel - 29.04.2010 14:30 - detail

Ahoj, zkus to, když se porvou nebo cokoliv, tak okamžitě do jiné klece. Ty klece dát pak blízko sebe. Po nějakém čase si na sebe zvyknou. Zkus to.



Ahoj, jeden den se osmáčci nesnáší a druhý den jsou k sobě milí. Sama jsem to zažila u jedné slečny, která takhle měla páreček osmáčků.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist