kousání

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-11-14 18:31
Autor : Andy

Ahojky,chtěla jsem se zeptat jestli vaší osmáčci koušou.Ta naše ďáblice mě už třikrát kousla,až mi tekla krev.Bylo to vždycky,když jsem ji chtěla chytit a zavřít do klece.Pouštíme ji každý den a klec má taky hodně velkou,takže ji asi pohyb nechybí.Chytám ji tím způsobem,že dám jednu ruku před ní a druhou ji ze spodu podeberu,neberu ji zhora.Jinak po nás lozí a je v pohodě,rádá se schovává.Nebo se někdy vzteká a při tom piští,když je v kleci nepiští vůbec.Děkuji za rady a názory ahojky.


ahojky, Náš Jack nekouše jen občas se pokusí jemně ohryznout prst. Jinak vyjel jen 2x po příteli když do něj šťouchnul při jídle .o(.

Jinak je klidnej a nekouše .o)



Možná jí tím mega výběhem zdivočíte a ona se chce furt toulat a když může tak je šťastná a když jí zase zavřeš tak se zlobí a chce běhat mimo klec .o)



jinak nevím - vemte jí k psychologovi .o)


:) Jo, za chvilku bude mit i kazdy osmak sveho psychoterapeuta. Pravdepodobne to je jeho povahou. Jak pise Luci1x, zvykl si na veliky vybeh a nechce se mu nazpet do klece.


Ahojky,tak teď nevím,jestli nedělám něco špatně,že ji každý den pouštíme proběhnout se,když se všude píše,že by se měli nechat proběhnout po pokoji,ale klec má opravdu hodně velkou,tak tam by se určitě neměla cítit stísněně.Jinak je to náš mazlíček a nekouše.Už jsem ji vyhrožovala,jak mě rafla,že ji dám domácí vězení a stejně ji pokaždé zase pustím.Tak nevím jestli ji omezit vycházky :).Jinak znáte nějakého osmaččího psychterapeuta :) :) :)?


Ahojky Andy,

žádného neznám ale můžu se na to zaměřit a v budoucnu se stát psychoterapeutem Osmáků degu a drobných hlodavců - vsadím se že to bude vydělávat .O)



Jinak jestli ho pouštět moc často nebo ne to budeš muset rozhodnout ty.



my toho našeho nepouštíme bojím se že by zalezl a nevylezl. Jak jsem psala v min. foru máme moc škvír kam by zalezl. Tak běhá v té kouli a nebo po naší postýlce .o)



Tak zatím a držím palce s výchovou té vaší osmačky .o)


Ahojky Luci1x,to vám neskočí dolů z postele,když ho na ni máte?

Ta naše lumpačka dokáže tak skákat,že se ani nestačíme divit.Ty jeji skoky a výskoky jsou kolikrát tak šílené,že mám strach aby si neublížila:).Ona se rozběhne a vyskočí ze země na postel a někdy vyskočí až metr vysoko a dolů skočí taky v pohodě.Jak udělá několik skoků za sebou,tak to vypadá jak by lítala vzduchem.Vždycky je jak z divokých vajec,když ji pustíme.Ale je to sranda ji pozorovat co vždycky vyvádí.Pak když se unaví tak jenom sedí a čučí.Ale to kousnutí bylo jen třikrát,tak zrovna měla asi ten den blbou náladu.Ona taky vždycky někde zaleze,ale pokaždé během chvilky vyleze,někdy to tam prozkoumá.My ji ty škvíry,kde nechceme,aby zalezla,zaděláváme.

Admin:je tedy normální aby osmák tak skákal,nebo je ta naše nějaká vyjímka?

Luci1x:až se tedy staneš tím zvířecím psychterapeutem,tak se hlásíme jako první pacienti :) :) :)


No my ho hlídáme aby neseskočil dolů. jinak taky hopsá a skáče, ale ne tak jako ta vaše.

Já se bojím že rozkouše kabely ...

Víš jsme u rodičů a máme jen jeden pokoj a je tu málo místa, tak je tu hodně škvír na zalezení. :o( tak se bojíme aby si neublížil a nebo nezalezl a nevylezl .o(


Tak my taky zaděláváme kabely,protože to ji přímo láká.Pokud ty místa kde může zalést nejsou malinkaté,tak že by se tam zasekl,tak to by určitě hned vylezl,ta naše taky zalízá na malá místa,ale vždycky vyleze,protože ji zvědavost nedá.A úzká místa projistotu než ji pustíme zacpeme,těch naštěstí moc není.


unás jich je pár no uvidíme. Snad se někdy odhodláme.


Ahoj Alčo

zajímal by mě tvůj názor na moje předešlé příspěvky ohledně toho kousání a pouštění osmačky se proběhnout,díky


Ahojky, já našeho osmáčka pouštím v obýváku, kde před pouštěním zadělám všechny otvory, kam by se mohl zašít, a pak také dám nahoru kabely, aby je nepřekousával.

Jinak jsme toho našeho lumpíka naučili chodit do klece, když se poklepe na vrátka, ale někdy má samozřejmě svou hlavu a do klece se mu nechce.

Jednou se nám stalo, že jsme našeho osmáčka chytali skoro 4 hodiny, protože zalezl pod skříň a nechtěl vylézt, ale nakonec se umoudřil a po dlouhém přemlouvání naštěstí vylezl.



Ahojky, tak to máte super, že se vám sám vrací do klece. Já ji vždycky musím chytit, ale taky už to máme nacvičené,t ak to není problém, až na ty výjimky, kdy mě kousla. Naštěstí to bylo jen třikrát. Jinak to probíhá stejně jako u vás, nejdříve zadělat díry, a pak pustit, my ji pouštíme u dětí v pokojíku.



To já se furt bojím míého osmáka pustit. Brala bych rady a odvahu. :o(



Ahojky, nesmíš se toho bát, hlavně zavři všechny dveře, aby nezdrhnul. Nějak se při prvním pouštění prudce nehýbat, aby se osmák nelekal. A samozřejmě odvahu a neboj se. Dobře to dopadne.



Luci1x: Váš Jack je na vás určitě už hodně zvyklý, tak by to neměl být problém, pustit ho volně, když vám neuteče ani z postele. My jsme poprvé byli taky dost hodně vyklepaní, ale byli jsme překvapení, jak lehce se nechala chytit. Tak pevné nervy a odvahu. :-).A pak dejte vědět, jak to dopadlo.



JJ, budu se snažit. Ale musí to chvilku počkat. U nás je problém, že nám utekl ze začátku a nechtěl se nechat chytit. Tak jsme ho chudáčka naháněli a musela jsem ho zahnat do kouta. Byl to stres pro nás všechny. Tak je to takové strachové. :o)



Ahoj, je jasné, že se bude osmáček trochu bát, ale zkoušejte ho pouštět dál, než si na to zvykne.



Tak už běhal po koberci, ale je trochu vylekaný.



No super, za chvíli se mu to zalíbí a bude v pohodě a šťastnější. :-)



Jůů, tak v to doufáme. :o)



Ahoj Luci1x, tak jak pokračujete ve vypouštění Jacka po pokoji? Je už to lepší?

My jsme pustili Šmoulinku bez Bublinky a jak jsme ji dali zpátky do klece, tak po ní začala Bublinka šíleně pištět, a pak na ni byla naštvaná a dokonce se s ní chvíli nebavila. :-). Ale ona je ještě malinká na pouštění, musí si ještě chvíli počkat, ale aspoň se nechá v kleci pěkně chytit a na ruku šla od začátku.



V pouštění jsme moc nepokročili. Bojím se tady v tomto pokoji, ale jedeme na Vánoce k nám a tam jsou více přístupné pokoje, tak to zkusíme tam.

Jinak Bublinka asi žárlí a nebo Šmoulinka nasála jiný pach. :o)



My už pouštíme volně po pokoji i Bublinku a vždycky se obě pořádně vyblbnou, je to s nimi sranda.



Ahojky, jsem zoufalá, máme osmáka asi 2 týdny a on z ničeho nic nás začal kousat, nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji za radu.



Lenka: Ahojky, není to ještě tím, že se bojí? Neleká ho hlasitý zvuk? Nebo nějaký zápach? Zkuste na něj více mluvit a na ruku si dávejte nějaké mňamky. Musí si zvyknout. Ten můj osmák byl zase moc plachý - chce to čas. :o)



Tak naše osmačka, ta starší mě taky zpočátku párkrát kousla, ale přestala a už nekouše. Záleží, jestli je to hodně nebo jen trochu, protože teď to dělá ta malá, ale okusuje nám nehty, nebo nás jenom tak rafne do nohy, ale je to spíš tím, že zkouší, jestli to není k jídlu, protože to ani nebolí. Ona je totiž šíleně nenažraná a pořád by baštila. Tak držím palce, aby tvůj osmáček přestal kousat.



jj, chce to jen pořádnou výchovu a čas :o)



Ahoj, mám teď nové osmačky a jedna pořád zkouší, jestli není moje ruka k jídlu. =D Nevím, jestli mám čekat, až z toho vyroste a nebo se ji snažit nějakým způsobem vychovávat a odnaučit ji to? Díky. =)



Spíš se snaž se svým osmákem seznámit. Dávej si na ruku pamlsek, ať ví, že není k jídlu ruka, ale to, co je na ní. Ten náš nám okusoval nehtíky, než zjistil, že v dlani je něco lepšího. Jinak si s nima hraj.



Ahojky,

for Yookey:

Asi tě osmáček kouše,tak mu musíš dát slabě prstem přes čumáček, aby si uvědomil, že to nemá dělat.

for Luci1x:

Ten náš malý lump mi kouše nehty do teď. :) Nejvíce mi je chce kousat, když ho drbu dlouze pod krkem.



Tak naše Bublina taky ráda okusuje nehty nejen na rukách, ale i na nohách, když jsou puštěné, ale ona je šílená vyžírka. :-) Šmoulinka to nedělá.



Každý je nějaký a to i zvířátka. :-)



Jo, díky moc, snad se naučí, že panička se kousat nemá. =D



Já si na to okusování te mladší už zvykla, ono to nebolí a navíc ona by pořád jenom baštila, co kdyby náhodou prošvihla něco, co je k jídlu. :-)



No, právě že ona občas kousne trošku, a pak i trošku víc a to už začne bolet. Zkouším ji dávat na ruku jídlo, jak jste mi tu radili.



Ahojda :o) Já mám svého osmáčka chvíli a pustila jsem ho z klece na zem. Musíš jen zadělat všecky díry, kam by mohl vlézt a dát pryč jedovaté rostliny. Pak Ti určitě neuteče. Nemusíš se bát. :-)



Ahoj, nemusíš se bát osmáčka pouštět. :-)



Jenže u nás je moc míst, kam zalézt. Máme jeden pokoj a moc věcí, takže zaleze pod postel, pod klec s krabicemi, křeslo, za skřín, lednici.

Prostě už jsme ho 2 x chytali a já se bojím, že to pro něj má psychický následek.



Mne se už párkrát stalo, že mi Bublina utekla z klece, když jsem jim dávala krmení a skočila dolů a pokaždé jsme ji v pohodě chytli a to mají klec v kuchyni, kde je míst k zalezení až až.



Já Vešku a Blešku pouštím na záchodě, není tam nic k zalezení, ani k sežrání. Jen samotný záchod a vždycky po nich zůstane hromada bobků. Nevím, jestli je to normální, nebo je moc krmím?



Tak je to úplně normální, my vždycky taky sbíráme hromadu bobků po každém puštění. :-)



Uf, tak to je fajn, jako ne, že je po nich hromada bobku, ale že jich tolik nemají jenom moje osmačky... =D A poslední dobou se i rvou o jídlo, prostě ho tahá jedna druhé z tlamičky a piští, nebo když mají jídlo na mojí ruce, tak skákají jedna po druhé a taky piští. Tak jim dávám jídlo každé do jiné ruky a do klece jim radši jídlo nedávám, aby se neprali. Mají tam seno. Je to normální? Nemohou si ublížit jedna druhé?



Jak už jsem tu někde psala, tak ty moje se taky rvaly, spíše ta menší šíleně vyjížděla po té starší, až se párkrát stalo, že ji shodila dolů. Tak jsem to musela vyřešit oddělenými miskami a nejlépe každé na jiném konci klece a od té doby je klid a obě se v klidu nají, i když se u misek střídají. Když je jedna obsazena, tak jde k té druhé. A to pištění bylo taky šílené.



Pištění znám také, ale ne od dvou.



Děkuji! Budu je krmit, když budou běhat a budu je mít pod kontrolou! Jinak jídlo jim radši rozhazuju po malých kousíčkách všude po kleci (nebo místnosti). Rychle to sní a nemají se o co prát. =D



Jak se jedná o jídlo, tak každý osmáček myslí jen na sebe, to jde kamarádství stranou. :-)

Já jsem nedávno viděla, jak se moje holky, i když to nebylo kvůli jídlu, ale kvůli ruličce z kuchyňských utěrek BOXUJÍ, vypadalo to dost legračně.



=D to si nedovedu představit. Kde je necháváte běhat? Máte nějaký výběh? Kdyžtak čím ho máte ohraničený, děkuji.



My je necháváne běhat v dětském pokoji, což je u mých dětí a jenom zaděláme malé díry a jinak mají volnost.Vždycky prolezou celý pokoj včetně stolu, postele, radiátoru a skříněk, kde vpohodě vylezou nebo vyskočí, tak se nejvíce vyblbnou. Ale nejvíce se jim líbí, když můžou lozit po nás.Ve vlasech se jim taky hodně líbí.



Ten náš je v kleci a na naší posteli. Jinak jsme ho dávali do koule běhat po pokoji. :o)



Ta koule je docela praktická, že? Zkusím si ji taky sehnat, asi budu muset koupit dvě, ne? Spolu by asi těžko běhaly. =D



To bych nezkoušela, mohli by se tam ukopat. :o)



Podle mého názoru jim tou koulí určitě nenahradíš volný výběh po pokoji. Osmáci mají rádi, když mohou lozit, běhat a skákat, tak se nejvíce vyblbnou. V té kouli jsou asi dost omezení a mohou v ní jen běhat, ale ne skákat a lozit. Ty naše jsou vždycky šťastné, když mohou po něčem vylézt nahoru. Já jsem určitě pro volný výběh.



Tak to určitě. Nebude jim to nahrazovat výběh, ale běhací kolečko. Běhat po pokoji určitě musí i po člověku, potvůrka jedna mne vždycky počůra! =D



Aha, tak jestli tu kouli chceš jako náhradu za kolečko a mimo to, je ještě budeš pouštět po pokoji, tak to není špatný nápad. Já z tvého minulého příspěvku pochopila, že ho chceš jen na výběh po pokoji, aby nikde nemohli vlézt.



Tak s tím nesouhlasím, kolotoč nenahradíš koulí. V kouli vydrží tak půl hodiny, nejvýše hodinu víc ne. Jak psala Andy, nebaví je to, je to tak na protažení nožek.

Kolotočem běhají kilometry a to kdy a jak dlouho chtějí. Přikláním se ke kolotoči.

Jinak ten náš lozí po nás a po posteli. :o) ale to jsem už psala. Koukám, že se mělo založit nové téma Kolo, kolotoč, koule, volný pohyb, protože tohle je kolonka KOUSÁNÍ.



V každém tématu je už něco jiného, takže se tam dočteme něco jiného, než je název tématu, ale je pravda, že to začíná být nepřehledné.



jj, to ano. Vezmi si nováčky na tomto foru - co mají číst?



 



Když jim tam ale dám kolo (spis dvě), tak to hrozně v noci vrže! Já už jsem měla křečka dvakrát a vrzalo to hrozně a já nemohla spát.v Vy ty osmáky totiž nejspíš nemáte v pokoji, kde spíte, ne?



Ja už psala, že jsou v jiném pokoji a taky jim to kolo vrže, kdyby jsi jim ho na noc vyndávala, tak by si na to určitě zvykli a v noci by spali.



Já ho mám přímo nad hlavou a kolotoč jde namazat, aby nevrzal.

My ho mažeme normálně máslem a přestane vrzat a máš pak po problému. Když s kolotočem posunuje a dělá hluk, tak mu ho zabavím a žádný problém.



Ahoj, tak aby kolotoč nevrzal, tak je dobré ho namazat rostlinným olejem. Já ho mám také tedy v místnosti, kde spím. Horší je, když začne hryzat klacky, nebo samotnou klec. :(



JJ, ta klec je strašná. :o) Ale není to každý večer, tak to jde. Sice vždycky nadávám, ale dá se to přežít.



Můj manžel vymyslel takovou fintu, aby kolotoč nevrzal a nemuseli jsme ho pořád mazat, tak že do toho kolotoče vyvrtal trošku větší díry a nasadil tam plastovou hmoždinku, ať není kov na kovu a od té doby to nevrže. Takže kromě toho kousání do všeho, je v noci klid. Proti tomu kousání nemáme žádnou fintu. :-)



Ahojky,

for Andy:Tak to je chytrý nápadík.



Ahojky,

Andy, to je chytrý nápad :-)



Taky nám to dlouho trvalo, než jsme na něco přišli, protože to namazání dlouho nevydrželo a za chvíli to zase pískalo, teď už je to v pohodě.



JJ, přikláním se, je to dost chytrý nápad.

 



Taky je to dost účinné, protože už to je několik dní a žádné příšerné vrzání.



Tak to gratuluji.



Je výhoda mít doma šikovného a chytrého chlapa, většinou to jsou jeho nápady, jak holkám zútulnit klícku.



Tak to je svatá pravda. :o)

Snad ten můj bude také tak šikovný. :o) Ale on vlastně je. :o)



Ještě že ty naše chlapy máme, že? :-)



JJ, bez nich by byla na světě nuda. :o)



To souhlasím.



Kdo by taky nesouhlasil. Ale vrátíme se k osmáčkům, ne? Nebo tu založte i téma Naši chlapy. ;o)



Ty moje osmáčí lumpačky vždycky, když mi vlezou na hlavu, tak mi koušou vlasy, ale takový osmáčí sestřih se mi moc nelíbí. :-) 



Tak si je na hlavu nepouštěj, pak dáš majlant za dobrého kadeřníka. :-D



Když to vezmu z té druhé strany, tak mám doma dvě kadeřnice a možná to bude módní hit. :-D



Jooo :-D a založíš si Osmáčí salon - žádné nůžky - stačí ostré zoubečky. :-D



To by nebyl špatný nápad, jen nevím, jak by to zákaznice překously, že jim po hlavě pochodují osmáčci a ještě jim tam sem tam hodí bobek. :-)



Bobek může být jako ozdobička nebo jako balzám či něco takového. :D

 



To jo, ale ony by během té chvilky zvládly takových ozdobiček celkem hodně. :-D



jj, to je mi jasné, ten náš jich zvládne také dosti, je to takový malý osmáčí čuník. :oD



Ahoj, potřebovala bych docela nutně poradit, co s osmáčkem, který kouše. Máme ji 4 dny, je strašně odvážná, z ruky si už první den vzala jídlo, když si kleknu ke kleci, tak valí za mnou. Na ruku vlezla, ale dneska přítele ostřeji kousla, aniž by jí něco dělal, jen jí dával prst ke kleci a ona začala kousat lehce, a pak si kousla víc. Bojím se, aby nebyla agresivní a zlá, i když jí nikdo nic neudělal! Prosím o rady, děkuji.



To osmáčci běžně dělají, že lehce koušou do prstu a zkoušejí, jestli to není k jídlu, taky se mi občas stane, že mě oždibují a aby se přesvědčily, že to skutečně není k jídlu, tak kousnou trochu víc, pokud to není vyloženě do krve, tak bych neměla strach, že by byla agresivní. Moje holky nejsou agresivní a taky občas zmáčknou víc. Taky jsem někde četla, že tím mírným okousaváním ukazují svou náklonnost k člověku. Jinak oni jsou takoví lumpové, že okousávájí všechno, co jim přijde pod čumáček a to někdy i ty prsty. Tak držím palce, aby to bylo jen to přátelské okousavání.



Ahojky, taky bych to nebrala tak vážně. Musí si zvyknout, a pak musí zjistit, že nejste k nakousnutí. :o)



Já osmáčka nemám, ale chtěl bych. Bojím se, že když osmáka neochočím, tak šest let budu jen dávat do klece jídlo a pití. Můj křeček mi jednou vypadl z ruky na stůl a když jsem ho chytil, tak se takovým způsobem lekl, že se počůral.



Ahoj, taky máme novýho osmáčka. Úplně stejný případ jako Romča, ale ten náš teda nezkouší, ale rovnou kouše do krve. Pokaždé. :( Jinak se vůbec neleká, tak nevím. :(



Ahoj chiquinkiro,

u každého osmáčka je to individuální. Některý už má přímo v povaze, že se rychle ochočí a je hned mazlivý. U některých osmáků to zase naopak trvá déle. Chce to trpělivost.

Andulky, když člověka klovou, tak se jim mírně klepne na zobák. Zkus to udělat podobně.

Když tě osmáček kousne, mírně ho klepni do čumáčku. Ale fakt málo, aby se mu zase něco nestalo.

On potom bude vědět, že udělal něco špatně a je šance, že to přestane dělat.



Vlastním doma dva osmáky degu. Jeden z nich je hrozně lakomý. Dám oběma po jednom ořechu a ten jeden vezme oba ořechy a nechce ten druhý ořech dát druhému osmákovi, co mám dělat, poraďte.



Ahoj Adame, to je jako s lidmi. Někteří jsou lakomí, někteří ne. Stejné to je i u osmáčků. Tohle opravdu odnaučit nejde, jsou to přeci jenom malá zvířátka.



Ahoj, moji osmáčci koušou a škrábou klec v jednom místě. Je to normální?



Ahoj Atosi, u osmáka degu je zcela normální, že hrabe klec na jednom místě, náš osmák to takhle dělal též.



Moje osminka Fifinka má úchylku na okusování nehtů. Vůbec to nebolí, ani mi to nevadí a nemusím si aspoň stříhat nehty. :)



Ahoj Kikinko, můj osmák mi taky zkoušel okusovat nehty. :-)



Ahoj lidi, taky máme nové dva osmáky, bydlí­ u nás už dva měsíce. Koušou úplně všecko, nejví­ce mříže u klece, v tom jsou neúnavní­. Ale co mě trošku vyděsilo, že koušou i nás. Mírné okusování­ mi nevadí­, ale mě hlodaly 2x hodně a důrazně do prstu a bylo krve :). Co jsem tu četla, tak mi přijde, že se to u některých stává. Mě by zajímalo, když jste tu už dříve o tom psali, jestli máte někdo zkušenost, jak to dopadlo, jestli opravdu přestali kousat a stačí­ trpělivost a dávat dobroty z ruky, což dělám. Nebo se mám smířit, že jsou dva a já pro ně nejsem až tak důležitá. Moc děkuji za vaše ohlasy.



Můj taky kouše.
Co mám dělat??


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist