koupání v písku

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-08-31 10:43
Autor : Lucik

Ahoj.

Mám už svího čipa dýl ale chtěla bych se zeptat jestli mám misku s pískem vždy po jeho koupání vyndat a nebo nemusím zatim jí tam má pořát a čurá do toho a záhrabává žrádlo. Dík za odpovědi



Ahoj, já tu misku vyndávám, stačí když se v tom párkrát vyválí a když vidím, že o něj nemají zájem, tak ji vytáhnu, není nutné tam tu misku s pískem mít celou dobu, jak píšeš, tak ten písek akorát zbytečně zaneřádí. :-)



Ahoj, náš první osmáček měl válení v písku rád. Náš druhý lumpíček se v písku nikdy nevyválel. Radši si vyhledal při pouštění místo, kde bylo trochu prachu a tam se s radostí vyválel. :)



Moc díky a ještě jeden dotaz, mám ten písek měnit pokaždé, když ho vytáhnu?



To není nutné, pokud si do něj nenačůrají, tak není třeba ho měnit a bobky se dají snadno vytáhnout. :-)



Moc díky, právě se dohaduji s Čipem, jestli mi dá tu pecku od broskve nebo ne.



Ahoj, osmáčci jsou opravdu k sežrání, kord když se s tebou o něco perou. ;-)



Ahojky, jak mám naučit moje osmáčky koupat se v písku? Do čeho jim ten písek dáváte?



Já mám keramickou misku, ale můžeš mít i skleněnou, určitě ne umělohmotnou! Jak je to naučíš, to uz nech na nich, mají to dané dědičně a koupání v písku umí. :D



Ahoj, umělohmotnou nádobu by stejně osmáček kousal, proto je vhodnější, jak píše Lucik dávat mu do klece keramickou či skleněnou misku.



Ahoj, umělohmotnou nádobu by stejně osmáček kousal, proto je vhodnější, jak píše Lucik dávat mu tam keramickou či skleněnou misku.



Můj osmák se v něm vůbec nechce koupat. Vůbec nevím, jak ho to mám naučit, prostě v něm jen chodí a to mám dost velkou nádobu, prosím poraďte. :)



Tak to nevím, jak ho to naučit. Čip se vždycky vykoupe, hned jak mu dám čistý písek, jinak fakt nevím.



Ahoj, musíš mít hodně síly a zkoušet to dále.



Ahoj Lucik, první náš osmák se rád koupal v písku sám od sebe. Druhý náš osmáček se taky nechtěl koupat v písku, i když jsme zkoušeli dost metod, jak by se mu to mohlo líbit a stejně nic. :(



Jestli mohu,

tak vím, že koupání v písku je pro osmáky důležité a oni sami si určují, kdy se vykoupou. Mají to taky jako druh zábavy a je proto důležité, aby misku měli stále u sebe. Navíc pokud máte rodinku, tak tam tu misku nechte stoprocentně. Značkují si ten písek, a pak se v tom všichni koupou a utužijí tak náležitost ke smečce, když všichni "voní" stejně, je to pro ně moc důležité. Navíc si do toho i zahrabávají dobrůtky, které pak hledají, proto jim to tam určitě nechte! Já dělám jen jednu věc a to, že ji čas od času vysypu a dám nový písek, po případě, pokud je písek relativně čistý, pak z něj jen odstraním velké části bordýlku, aby se osmačice mohla koupat, ale misku s pískem určitě nechávejte uvnitř!



Pro Anča: písek by neměl být ani příliš mělký, ani příliš hluboký, asi tak 2 až 3 cm písku by měly stačit. Osmáček se sám vykoupe až bude chtít a bude mít pocit, že to potřebuje. Zpočátku by asi stačila menší miska, ale když osmák vyroste, misku určitě vyměňte za větší, pak má dost místa se v něm vyválet. A velikost misky? Průměr by měl být asi velikost tělíčka ležícího osmáka. :)



Pokud si nevíte rady s miskou a myšák vám dělá okolo nepořádek, když písek vyhazuje tlapkami ven při koupání, tak já jsem si koupila umělohmotnou "bedýnku" s pískem (asi 3kg to bylo) a osmačici to úplně stačí. Navíc je vysoká, tak toho tolik nevyháže a to, že je umělohmotná jí nevadí, ráda jí kouše.



Neznámý uživatel - 27.03.2012 16:04 - detail

Ahoj, může mít osmák černé řídké chlupy, když se nekoupe v písku? Moji osmáci mají ty fleky za krkem, ale někdy je to lepší a někdy zase horší, poradíte?



Ahoj, náš osmák degu se též nechtěl koupat v písku. Občas měl řídké chlupy na některých místech. Nemá tvůj osmák v srsti viditelné broučky?



Ahoj, moje tři osmačky jsou sice ještě malí, ale koupat v písku se mi taky nechtějí. Naučí se to, až budou větší? Vždycky jenom sedí v misce a žerou písek. Nemůže jim to ublížit? Misku mají dost velkou i hlubokou, tak nevím čím to je. :-)



Ahoj, řekla bych, že koupání v písku u osmáků je fakt složité, někteří to mají rádi, někteří to přímo nesnášejí. :-(



Ahoj, moje osmačka se v písku koupat nechce, spíš se převaluje na podlaze, nevadí to?



Ahoj, mám osmáka dva týdny, ale už o nich vím všechno. :-) Miluji tyto zvířátka, můj se jmenuje Rafaelo a budu mít druhého Tofife, nevíte, kolik stojí písek? :-)



Ahoj, náš osmák se též nechtěl válet v písku, ale když jsme ho pouštěli po místnosti, tak vymetl jakýkoliv roh s prachem. :-)



Ahoj Rafinko, cena písku je v rozmezí od 20 do 50 Kč, záleží na daném zverimexu. :-)

Mimochodem vtipná jména osmáčků.



Ahoj, celkem by mně zajímalo, když si koupím na osmáka klec s plastovým dnem a dám mu do klece pár větviček na okusování, jestli mi přesto bude chtít kousat dno od klece?



Neznámý uživatel - 24.12.2014 10:15 - detail

Ahoj, nevíte, co mám dělat? Mám 6 týdenního osmáka degu. Vlastně mám 2 samečky a jednu samičku. Jmenují se Tom a Vanda a vůbec se mi nechtějí koupat, nevíte proč? :( 



Dobrý den. Náš osmák degu se též nechtěl koupat v písku, je to individuální.
Zkuste je do krabičky s pískem ještě několikrát stejně vložit, třeba si ro rozmyslí. Jsou ještě malí a mohli by si na koupání v písku zvyknout. :-)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist