kokos pro osmáka

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-11-27 11:48
Autor : Andy

Ahojky Alčo,dívala jsem se na fotky tvojího osmáčka jak se mu líbí v kokosu,tak jsem koupila kokos i pro naši lumpačku.Ještě jsem to nezkoušela,tak bych chtěla poradit jak se do něj dostat,jak velkou díru udělat a co se dělá potom,jestli se to nechá nějak vysušit, aby to bylo pro osmáčka obyvatelné.Předem děkuji za rady.



Ahojky, v kleci má náš osmáček dva druhy kokosků na spinkání.
První kokos má uříznutou trochu špičku, s otvorem v průměru cca 4 cm. Do něho si náš osmáček lehá, když je mu zima. Druhý kokos je uříznutý podélně. Podélným řezem kokosu získáš pro osmáka dvě půlky. :-)
Z kokosu se nejdříve vydloube hmota kokosu. Po vydloubání se nechá vyschnout, např. na topení. Pak je připraven na použití. ;-)
Jen se pak nelekni, až ho bude v noci hlodat. Je to děsný zvuk, ale zvykneš si.


Ahojky Alčo, po vydlabaní , které šlo příšerně a vysušení kokosu jsem ho dala naší lumpačce. Ta si ho okamžitě oblíbila, hned ho začala zkoumat a hlavně hlodat. Ty zvuky jsou opravdu děsné. Vždycky si zaleze dovnitř a hlodá, je v něm častěji než v kole. Ještě ji dám ten druhý kokos rozříznutý na dvě půlky, určitě se ji bude taky líbit, aspoň si pořádně obrousí zuby a má další zábavu.


Ahojky, tak to jsem ráda, že se i tvému osmáčkovi líbí kokosek. Aspoň si našel zábavu. :)


Ahojky holky, my jsme kokos koupili už minulý týden, ale ještě jsme neměli sílu ho rozbít. :o) Tak se mi tento rozhovor hodí a taky to tak uděláme. Jupííí další osmáček bude mít svůj kokosek.


Chci se zeptat, vydlabává se celý kokos? Jako i tek kokos vevnitř - to bílé?


Ahojky holky, tak samozřejmě z kokosu musíš vyndat i "to bílé". Vnitřek kokosu, by osmák neměl moc papat, je na něj až příliš tučný.


OK, už jsem kokos vydlabala, ale zatím se k tomu moc nemá. Přítel nastavil na jeden kokos ruličku, tak tam má takový vchod. :o) Snad se mu to bude líbit.


Ahojky holky, naše lumpačka je v kokosu každou chvilku, ale vyfotit ji v něm, to dá fušku, vždycky když se přiblížím s foťákem, tak pláchne. Ale poslední dobou začíná být hodně mazlivá, když ji pustíme, tak lítá jak torpédo a nejvíce se ji líbí, že může lozit po nás a když je unavená, tak si mi lehne na rameno a tam si hoví, je to super. A úplně zbožňuje drbání pok krkem a packami, asi jako každý osmák.


Ahojky, tak už vím, jaké to je, když kouše kokos. Ale jde to. :o)


Na to kousání se dá rychle zvyknout, aspoň si pořádně obrušují zuby.


jj, ale my bychom potřebovali ty nehty. Má je sice ostré, ale moc si je nekouše.


Tak naše Šmoulinka má taky dost dlouhé drápky, občas se zachytává, když po mě lozí, ale snad je to její okousávání dostačující.


jj, v to doufám i já, ale mohl by si je stejně více kousat drápky. :-)


Ahojky, tak osmáčci si zvyknout a budou si je více okusovat, já tedy s tím svým osmáčkem s tímhle nemám problémy. Dneska mě tedy ten můj lumpík naštval, protože se se mnou nechtěl rozloučit a radši spal dál na klackách, lemra jedna líná.
Jinak už mám pro Filípka koupené dárky k Vánocům ;-)
Koupila jsem mu bonbonky a tyčinku pro osmáčky.


Ahojky Alčo, tak já už mám taky koupené dárečky pro naše domácí mazlíčky. Osminky dostanou nové velké kolo na běhání a samozřejmě nějaké to papáničko. Já musím kupovat a balit dárečky pro zvířátka tajně, protože moje děti na něj věří a napsaly, co mám pro všechny donést. :-).Taky naše korela nepřijde o svoje dárečky.


Tak to my jsme koupili velký kolotoč, průměr 24 cm, ale už jsme mu ho dali, bylo nám ho líto, tak si ho už užívá a je pro něj ideální. Díky kolotoči jsme mu předělali klec, tak má nové prostředí a lozí všude možně.


Tak to staré kolo, co má, je ještě pro ní dobré, protože ještě není tak velká, ještě v něm v pohodě běhá a navíc se holky střídají. Tak snad to do Vánoc vydrží, a pak dostanou velké kolo, taky má průměr těch 24 cm.
Ale občas Šmoulinka pozlobí Bublinku tím, že když je v kole ta malá, tak se tam starší taky vecpe a začne utíkat jako blázen a malá se jenom chudák drží a točí se dokola, tak to ji musím zachránit. :-) Naštěstí to nedělá často. Většinou se pěkně prostřídají.


Tak to doma máte rušno, když se holky takhle činí. Větší kolotoč je pro osmáčky určitě lepší, mají v něm více prostoru. :-)


Tak já jim to velké kolo musím dát až pod stromek kvůli dětem, ony ho napsaly v dopise Ježíškovi. Jinak by ho dostaly hned. Už jenom pár dnů a taky se osmačky dočkají.


jj, to je jasné. Hlavně že dostanou dáreček a ten týden už vydrží.


Ahojky, tak holky se už dočkaly velkého kola od Ježíška. Jak jsme jim ho tam dali, taky byly trošku nejisté a vůbec do něho nešly, jen ho okolo očuchávaly. První se odvážila Bublinka a až později Šmoulinka, ale teď jsou v kole pořád, jsou tak šikovné, že se střídají a nehádají se o něj. Ale poslední dobou si začíná Bublinka vyskakovat na Šmoulinku a dokonce ji nechce pustit k pápáníčku, takže Šmoulinka čeká až se Bubliša nabaští, a pak jde ona. Taky Bubliša občas kouše Šmoulinu do zadku.


Takže s nima máte pořád co dělat? Aspoň se holky nenudí. Jack dostal od mé sestry takovou houpačku, jen po tom přejde a zklopí se to. :o)


Tak holky, ty se určitě nenudí. Hlavně když je máme puštěné v pokoji, tak je s nimi sranda. Bublinka pořád nahání Šmoulinku a když ji dohoní, tak ji tradičně kousne do zadku. :-). Šmoulinka se vždycky přijde schovat ke mně, vyleze mi na ramena a čeká až bude čistý vzduch, a pak běží na druhý konec pokoje. :-) Taky ji uteče tak, že vyskočí přímo ze země na postel, to ještě Bublinka neumí, takže než se vyškrábe po něčem na postel, tak Šmoulina už je fuč. Ale jinak se mají rády a spinkají spolu.


Jééé, to je tak pěkné. :o) To ten náš Jack je horolezec a kaskadér. Furt z něčeho padá a vždy to dopadne dobře. Teď si prokousal podlahu - nahoře má jen karton a převrátilo se to s ním a on se chytl klece a visel tam jak pavouk, nic se mu nestalo, ale ty jeho kreace jako Jacky chan (čen), nevím, jak se přesně píše. :o)


Tak já si místy nejsem jistá, jestli je Bublina osmák nebo netopýr, každou chvíli visí na zadních packách hlavou dolů a hledí, pak se pustí a spadne dolů. Tohle u Šmoulinky neznám, ta zase skáče do výšky. Každá je povahově úplně jiná a Bublina je čím dál více oprsklejší, když jsem jim dávala jídlo společně ,tak nechtěla Šmoulinku pustit, dokud se sama nenajedla a když jsem jim ho dala každé zvlášť, tak svoje snědla a mezitím stihla zahrabávat to od Šmoulinky. Zajimavé, že si to nechává Šmoulina líbit, když je Bublina o polovinu menší, asi chytřejší ustoupí. :-)


jj a nebo si to pak od ní zase vezme, je mladší, tak asi ustupuje, aby měla radost :-)


Jsem zvědavá, jak dlouho si to Šmoulinka nechá líbit, ona chudák vždycky dojídá jenom to, co zůstane, proto ji Bublina velikostně dohání.


Tak já přeji pevné nervy.



Ahojky, tak že se dva osmáčci perou o jídlo jsem jednou viděla u jedné kamarádky. :)



Tak ono to praní o jídlo vypadalo dost srandovně, ale nakonec jsem to musela vyřešit oddělenými miskami, aby se najedly obě stejně a ne jedna pořádně a druhá skoro vůbec.



To je dobrý nápad. Přece jenom každý máme své talíře. :o)



Ahojky, tak to máte fakt pravdu. :)



:-)



Ahojky, nejlepší mističky pro osmáčky jsou kameninové či keramické. Mističku z umělé hmoty rozkousají. :)



Vyrobené mističky z kokosu jsou taky super a prozatím je nedokázali rozkousat, máme je přidělané k větvi, takže taky dobře drží.



jj, to víme, ale protože máme misky z umělé hmoty od andulek, tak až tyhle rozkousají, dostanou jiné, které nerozkousá. Kokos máme taky. :o) To je snad v každé kleci.



Já jsem taky neříkala, že ten kokos je nějaký můj objev, ale jen jsem napsala, že jsem ho využila i jako misku a vypadá to i pěkně a nemusím shánět jinou. Oni mají v kleci hodně kokosů. Jeden jako domeček, dvě půlky jako misky a dva kokosy přidělané na kleci, které jsou průchozí, tak to mají jako malý tunel. 



Tak to se mají jako v pohádce. To my máme jen tunel z té ruličky od papírových utěrek.



Taky jsme měli ruličku od papírových utěrek, ale ony ho úplně rozkousaly a navíc se do ní už vůbec nevešly. Tak jim spíš sloužila jen jako zábava.



To ten náš osmák se tam procpe. :o)



Holkám se průchozí kokosky moc líbí, občas si do něj zalezou a z jedné strany čouhá čumáček a z druhé ocásek,vypadá to srandovně. :-)



Jack kokos jen hryže, ale dovnitř nechodí.



Ahojky, o víkendu jsem byla na toho našeho osmáka hodná. V týdnu jsem mu koupila velký kokosek a v sobotu jsem mu do něj udělala otvot, vydlabala z něho bílou hmotu a dala kokos do klece. :)



Našim holkám se taky hodně líbí kokosy, teda hlavně ty průchozí, z těch jsou úplně unešené. :-) Naštěstí se mi taky podařilo sehnat dost velké, tak se do nich vlezou i potom.



Tak to je super.



Když někdy Bublina zlobí Šmoulinku, tak se jde před ní schovat do toho průchozího kokosu, protože ví, že se tam obě nevejdou, tak to zlobení Bublina nakonec vzdá. :-)



Chytré to zvířátko. :o)



To jsou až moc chytrá zvířátka a hlavně vyčůrané. :-)



Bez toho by ale nebyla zábava, že? :-)



S osmáčky je sposta zábavy, jako například dneska, když jsem jim čistila klec, tak mi potvůrky čtyřikrát upláchly a já je naháněla po pokoji, samozřejmě, že každá běžela na jinou stranu. :-)



Dávej pozor, aby se ti nezamotali ruce. Určitě by se hodil jeden pár rukou navíc. :-D



Teď jsem se na ně připravila, koupila jsem přepravku pro hlodavce, tak je tam po dobu čištění klece dávám a holky mají s prcháním utrum. :-)



My už máme dávno přepravku, ale hlavně na cesty a když čistíme, tak je v malém akvárku, kde má koupání - písek.



My tu přepravku nepotřebovali, protože je nikde nepřevážíme, takže ji používám jedině na to, abych je tam na chviličku mohla dát, než jim tu klec vyčistím a přitom je nemusela nahánět po celém bytě. :-D



Je to na všestranné použití.



Tak Bublina stihla přepravku po třetím použití zlikvidovat, udělala do ní dvě díry, do kterých strčí celou hlavu, takže budu muset vymyslet něco jiného.



Jack do naší malé přepravky udělal jen malou dířečku, tak budeme muset koupit jinou.



Já mám místo přepravky malou klícku a zatím ji nerozkousal.



Malá klec je dobré řešení, takovou přepravku snad osmák nepřekouše. :)



Jenom když je dole umělá hmota, tak ho musím hlídat, protože tu rád osmák kouše.



Ahoj, je jasné, že když je dno z přepravky z umělé hmoty, že se musí dávat pozor, aby osmáček dno neprokousal. To jsi měla Lucik dobrou poznámku.



Ahoj. Chtěl jsem se jen zeptat, měl jsem doma kokosovou palmu a vyschla mi. Chci z ní použít kokosový ořech jako domeček, ale palma byla hnojená, než mi uhynula. Může to osmákovi ublížit, když kokos bude hryzat, ořech vypadá asi takto: http://svetpohladnic.sk/pohladnice/obrazky/kokosovy-orech-gre054.jpg Děkuji za radu.



Ahoj, uschla mi palma a chci z ní použít kokosový ořech jako domeček, palma byla hnojená, než mi uhynula. Může to osmákovi ublížit, když kokos bude hryzat, ořech vypadá asi takto: http://svetpohladnic.sk/pohladnice/obrazky/kokosovy-orech-gre054.jpg Prosím o radu.



Ahoj, mohu použít jako domeček, kokos z uhynulé palmy, které byla hnojená? Díky za radu.


Lze použít jako domeček kokos z uhynulé kokosové palmy, když byla hnojená?


Ahojte chcem sa spýtať mal som doma kokosovú palmu a vyschla mi, chcem s nej použiť kokosoví orech (ako domček),ale palma bola hnojená (keď žila) či to môže teraz osmánkovi uškodiť keď ho bude ohrýzať,orech vyzerá asi takto http://svetpohladnic.sk/pohladnice/obrazky/kokosovy-orech-gre054.jpg ďakujem za odpoveď.


Co použít jako domeček kokos z uhynulé palmy? Vadí, že byla předtím hnojená?


Ahoj, já sama bych mu ten kokosák nedávala :-/


Ahoj, já sama bych mu ten kokosák nedávala, člověk nikdy neví.


Díky za radu s tím kokosem. Chtěla jsem se zeptat, mám klec s terárkem. -> Terárko dole a vrch klece z drátků, které nemůže prokousat s policemi a klacíky. Vy máte více klecí? Kolik máte osmáčků? Já osobně mám jen jednoho (pořád se mi nedaří přemluvit mámu na druhého).


Dobrý den Tamčo, já sama jsem měla jednoho osmáka degu jen s klecí. Je samozřejmě lepší, když budou osmáčci v páru, protože se pak lépe pozorují. :-)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist