Klec

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2012-01-07 09:17
Autor : Iveta

Dobrý den,

dnes jsem dostala novou klec pro svého osmáka. A ta klec má drátěný rošt. Mám ho z klece vyndat nebo tam může zůstat. Nebude rošt pro osmáčka na obtíž?

Iveta



Je lepší rošt vyndat, protože osmáčkovi by mohli nožičky propadávat a kdyby běžel, může se mu něco stát s nohou. Ještě jedno doporučení: dno klece by nemělo být umělé, protože osmáci jsou jedny z nejhlodavějších zvířátek a umělá hmota je lehký cíl, takže dno je lepší z plexiskla, to nerozkouše.



Dobrý den, díky za odpověď. Rošt jsme vyndali a plast je do dvou dnů prokousaný. A to tam má spoustu větví na okus. Kde bych sehnala klec, aby měla dno z pexiskla? Teď jsme koupili klec zn. Burunduk. Klec jsme prozatím obložily dřevem, ale jak ho osmák hryže, tak to jsou hrozné zvuky. Kord, když ho mám v pokojíku. Ještě mě napadlo klec obložit plechem, okraje zohýbat, aby si osmák neublížil. Pak jsem se dočetla nechat udělat skleněné dno. Myslíte, že by to ve sklenářství dovedli udělat, aby na to šlo napasovat ta klec? Ale zase mám stach, aby se sklo nerozbilo. Jak tak na tím přemýšlím, nechápu, proč pro osmáky a pro všechny hlodavce nevymyslí něco, co nezkoušou. Děkuji za rady. Iveta



No nevím, kde přesně by mohli dno s plexiskla udělat, ale podle mě i ve sklenářství. A ze skla je to taky možné, ale sklo je těžší. Je to jen na vašem rozhodnutí, taky jsem dlouho přemýšlela a dno máme z plexiskla a zatím je vše v pořádku.



Neznámý uživatel - 29.03.2012 21:40 - detail

Já mám v kleci taky rošt, můj známý též, mělo by to s ním být v pořádku.



Rošt je dobrý, nesmí mít ale velké rozestupy, aby si v něm osmák degu nezlomil pacičku. Lépe se pak vyměnuje i podestýlka.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist