Příspěvek uživatele Andy, číslo 967

Datum odeslání : 2009-08-14 10:25
Jméno přispěvatele : Andy
Stáří příspěvku : 5384 dní

Diskuze : Jak se daří vaším osmáčkům?, oblast : Osmák degu

Text příspěvku uživatele Andy

Tak moje holky jsou hodně vybíravé, takže mi čerstvou zeleninu nejí vůbec, jenom ledový salát, všechno musím sušit. Ale pokud ti baští čerstvou, tak jim můžeš dát jakoukoliv - mrkev (s tou natí si nejsem jistá), salátovou okurku, rajčata, čínské zelí, papriku, ledový salát, červenou řepu a různě co najdeš od zeleniny. Moje holky mají rády větvičky z jabloně a třešně i s listy a na jaře i s pupeny, ty úplně zbožňují. Z jakéhokoliv ovocného stromu. Ale pozor na kaštan a ořešák, to jsem četla, že jsou pro ně jedovaté. Z břízy se taky dávají, ale nejvhodnější jsou ty ovocné, já ani jiné nedávám, protože si nejsem jistá jestli jsou ostatní vhodné, ale co jsme dávali, byly větve z dubu.

Jiné dobrůtky co jsou u nás oblíbené jsou vojtěškové kolečka nebo jim občas koupím tyčinky přímo pro osmáky, jednou jsem narazila na tyčinky, které obsahovaly květy růží, ale jsou různé druhy.

Já si na všechno ani nevzpomenu. Hlavně jim nedávej nic, co obsahuje cukr a tuky.

Jo ještě na jaře když kvetou pampelišky, tak se mohly utlouct po těch pampeliškových květech, je škoda, že je to jen na chvíli v roce, a pak si musí dlouhou dobu počkat.



2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist