Korela - Pomoc

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2012-01-01 16:52
Autor : nezadan

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,mám asi 14 let starou korelu,od rána sedí na dně kleceje jakási vrávoravá,trochu se třese a má řídký trus,nejí ani nepije,prosím o radu co s ní? Děkuju Michal


Dobrý den, vzhledem k tomu, že Vaši korelku nevidím na živo, tak podle příznaků se to dá jen špatně odhalit. Tahle vrávoravost asi trvá od rána, nebo už ji bylo něco včera? Nejradši bych Vás poslala k veterinářovi, zaměřeného na ptactvo.


Neznámý uživatel - 02.01.2012 22:41 - detail

Dobrý den, Julinka mi včera večer umřela, měla celkem 17 let, včera jsem to ještě počítal a 15 let jsem ji měl já a dva roky byla ve zverimexu, večer jsem jel ještě narychlo k veterináři, dal mi nějaké antibiotika, ale říkal, že už je hodně stará, tak nevím, jestli umřela věkem. Večer už se neudržela ani na nohou a dostávala jakési záchvaty, moc mě to mrzí, umřela mi v rukách.


Dobrý den, to mě moc mrzí, že to takhle dopadlo s Vaší korelou Julinkou. Řekla bych, že to bylo stářím, korely se dožívají v průměru kolem 10 let. Umírání miláčka v rukou, je to nejhorší, co může být, už jsem to párkrát také zažila:-(


Neznámý uživatel - 23.07.2012 21:20 - detail

Dobrý den, loni k nám přiletěla korela, tak nevím kolik měla let. Začala nám kýchat, potom začala zhruba po dvou dnech sýpat, bylo mi jí strašně líto, ten den jsem si všimla, že má zarudlé nosní dírky. Volala jsem na veterinu a tam mi řekli, ať s ní přijedu druhý den pro antibiotika, že se na ni musí podívat, jenže uběhly asi dvě hodiny a ona sýpala ještě víc, bylo to strašné poslouchat, tak jsem volala znovu v 10 večer, že jim ji odvezu a když jsem hovor ukončila, tak mi po pár minutách umřela. Dýchala pouze zobákem a otírala si hlavičku o klec a o ruku, hrozně se chtěla mazlit a nechala se pohladit tak, jak nikdy. Odpoledne když lítala, tak měla horké nožičky a taky se strašně mazlila, večer je pak měla studené. Bylo to jak kdyby chtěla být poslední chvilky s námi. Neměla žádné výtoky ze zobáku, ani z očí a ani průjem. Zajímalo by mě, jestli je možné, že umřela stářím nebo jsme něco zanedbali. Vůbec mi nepřišla nemocná, až v den kdy nám umřela, nechtěla jíst a pít. Odpoledne se ještě prolétla. Blbé bylo, že byla neděle, říkala jsem si, že musí vydržet do druhého dne, ale zničeho nic to bylo vše hrozně rychlé.


Dobrý podvečer, prosím o pomoc! Mám šestý den tříměsíční korelku a vůbec nejí ani nepije. Trus má normální. Nějak se nekymácí, je na klidném místě, ale zároveň si s ní hodně povídáme a snažíme si jí ochočit (již jsem korelu měla 16 let doma), ale s touhle si nevím rady. Je to samička. Prosím o jakoukoliv radu.


Dobré odpoledne, mám mládě korely, dnes je netečná, klepe se, jako by jí byla zima, trus v pořádku, potravu i vodu přijímá. Nedovedu odhadnout, jestli není nemocná, prosím o radu. Děkuji Zdeněk.


Neznámý uživatel - 21.03.2013 10:57 - detail

Dobrý den, měla bych dotaz. Před 2 měsíci jsme si pořídili korelu přímo od chovatele, korele jsou prý 3 měsíce (ted už jí je 5 měsíců). Za týden už nám šla korela na prst jedla s námi u stolu, seděla nám na rameni, prostě to vypadalo, že to bude dobré a korela se bude rychle učit. Jenže ted je strašně plachá, na prst jít nechce,když ji pustíme, tak si sedne maximálně na hlavu, ale jakmile k ní přiblížíme ruku, tak ulítne. Myslím si, že to je tím, že když šla na prst, tak jsme ji dávali do klece a ona tam prostě být nechce. Takže ted jsme jí přestali pouštět, protože máme problím ji dostat zpět do klece. Zkoušela jsem jí tam nalákat i na jídlo, ale ona tam prostě nešla. A hlavně dožaduje se strašný pozornosti, máme jí v obývaku a jakmile odejdu do kuchyně, tak strašně křičí. Dokonce už za námi byli i sousedi, že to křičení slyší i oni. Opravdu se to nedá vydržet, jak křičí. Ráno v 6 hod máme budíček, protože začně křičet na celý byt. Jakmile dáme ruku do klece, tak začne lítat po kleci, jako kdybychom jí nějaký způsobem ublížili. Měli byste pro nás radu, jak máme postupovat?


Neznámý uživatel - 22.07.2021 11:47 - detail

Dostala jsem korelu dvoumesicni,vsechno bylo mesic v poradku a nsjednou prestala jist a pit a je slaba,bojim se,ze neco sezrala,je neco,co bych ji mohla aplikovat,abych ji pomohla to dostat z tela ven?


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist