Potkan - Svrab

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-04-19 19:56
Autor : nezadan

Dobrý večer, můžete mi poradit, zda svrab u potkanů se šíří vzduchem? Díky


Dobrý den, jednou z možností je, že se malý potkan se svrabem narodil. Další možností je, že potkan se slabší imunitou chytil svrab vzduchem. :(


Neznámý uživatel - 19.04.2011 20:40 - detail

Děkuji a můžete mi ještě poradit, máme víc potkanů, když bychom půlku ošetřili v jeden den a druhou nechali na druhý, byli by v jedné místnosti, pouze oddělené plachtou či závěsem např., nenakazí se ty ošetřené?


Přeléčit se musí všechni potkani, ať si to nepředávají jako ping pong. Ono, u některých, se silnější imunitou, se nemusí projevit. Neměla bych strach, že by to ošetření potkani dostali znovu. Sama s tím moc zkušeností nemám, snad se ozve ještě jiný chovatel.


Dobrý den, chtěla bych se, prosím zeptat. My jsme byli 16.12. u veterináře s potkanem, že má nějaké stroupky v kožíšku. On nám řekl, že je to svrab, ale že to není přenosné na člověka. No, ale po čtyřech dnech se mi udělaly na noze nějaké červené svědivé pupínky. Dívala jsem se na internet na lidský svrab a tam bylo napsáno, že to začíná právě začíná těma červenýma pupínkama, nedostala jsem ho od potkana? Je možné, že nám veterinář lhal, nebo to může být jen nějaká vyrážka? Prosím, co nejrychleji odpovězte, děkuji.


Dobrý den, svrab, který mívají potkani, je přenosný pouze mezi potkany a myškami, člověk nebo jiné zvíře se jím nemůže nakazit. Nejspíše jste dostala nějakou kožní vyrážku.

 


To jsem moc ráda, děkuji mockrát.


Zdravím. Jsem ráda, že jsem Vás potěšila. Hlavně musíte léčit potkánka, aby byl v pořádku a vydenzifikovat klec s vybavením.


Ano, to jsem hned všechno vyčistila, jak můj potkan Bessie přišel od veterináře. Nevíte, když jsem ji vyčistila tu klec, domeček apod. Mám ji to každé čistění vydezinfikovávat? Jak asi zhruba dlouho trvá, než se můj potkan zbaví úplně svrabu? Děkuji.


Zdravím, určitě při každým čistění klece bych ji vydenzifikovala, alespoň dno klece a jednou za týden celou klec, aby neměla žádné zárodky svrabu v kleci.


Moc děkuji. Můj potkan už teď od zvěrolékaře dostal už druhou injekci a ve čtvrtek tam jdeme na nějaký seškrab, a pak se uvidí, jestli už se toho zbavila. Dneska jsme ji přestali už vyholené místo potírat nějakou zelenou vodičkou a myslím, že už se jí to nějak nezhoršuje, tak doufám, že se toho už brzy zbaví.


Zdravím, jsem ráda, že se tvému potkánkovi ulevilo a dostává se z toho. To je super. :-) Napište, až bude váš potkánek úplně zdravý.


Dobrý den, tak se náš potkánek konečně uzdravil :) Bylo to těžké se svrabu zbavit. Nejdříve už ho neměl a asi po dvou měsících to dostal znovu. Nakonec se povedlo je zahubit a ted už je úplně zdravý :D


Neznámý uživatel - 26.03.2012 14:24 - detail

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, náš potkan asi před 3 měsíci se zbavil svrabu, ale dnes jsem objevila, že ho opět dostal. :( Předtím co měl ještě svrab minule, dostal takové kapky, které se jmenují alfadin a jeste mu zbyly. Chtěla jsem se zeptat, jestli není možné, abych s ním nemusela k veterináři a dala mu tyto kapky, co nám dal veterinář předtím. Děkuji.


Dobrý den, určitě bych dala ty kapky znovu, neměli by mu ublížit.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist