Potkan - Soužití

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-06-02 22:27
Autor : katy

Ahojky, potřebovala bych poradit. Mám starší samici potkana zvyklou žijící samostatně a asi jsem udělala hroznou blbost, koupila jsem jí totiž společnici, taky samičku, ale ta starší tu mladou napadá a já nevím co s nimi.


Ahoj Katy, nepíšeš ted, kolik tvé starší samici je let. Pro samici, která je zvyklá žít sama a je ji přes rok a půl, je pak těžké, zvyknout si na mladšího potkánka. Zkus je spolu seznamovat na neutrálním místě, jako je třeba stůl či postel. Uvidíš, jak se k sobě chovají v otevřeném prostoru, jestli se snesou, máš vyhráno, jestli se nesnesou, budeš muset nejspíše každou mít v jiné kleci :(


Ahojky Alenko, holky jsem seznámila na posteli, lezli po sobě a vypadalo to slibně, ale jak je dám spolu do klece, tak ta starší na ni začne útočit. Malá pak zaleze do domečku a celý den nevyleze. Té starší už jsou dva a půl roku, je nemocná, má nádor mléčné žlázy. A už to nemá cenu operovat, tak nevím, zda je kvůli tomu tak nervozní.


Ahoj Katy, je možné, že ta tvoje starší potkanice je nervozní právě kvůli tomu nádoru a cítí se ohrožená. Spíše bych ji zbytečně nevystavovala stresu a tu mladší bych dala do jiné klece.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist