Potkani - Seznamování

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-10-12 09:03
Autor : Honza

Koupili jsme s přítelkyní nové potkaní mládě. Postavil jsem větší klac tak jsme chtěli mít dva. Vzali jsme naší asi rok a půl starou potkanici a na posteli je začali seznamovat. Vypadalo to dobře Strá si mládě prohlížela a očuchávala, pak jsme ja dali obě do vnové klece aby si ta starší nedělala takový nárok na teritorium. Mládě zalezlo do domečku a ta starší lozila po kleci. Tak jsme je tak nechali a doufali že to je všechno v pořádku. V noci nás probudil kvíkot mládě a tak jsme radši dali starou zpět do své klece a mládě nechali v nové. Chtěl jsem se zeptat jestli neni nějaká metoda jak co nejlépe na sebe zvyknout. Kromě postupného seznamování unás na posteli. Díky za odpověď, ahoj


Dobrý den, já bych raději volila metodu postupného seznamování, je to bezpečnější pro obě strany.


Ahoj, navrhuji metodu, která se prý osvědčuje. Dáš obě do jedné přenosky. Budou zaobrané tím, jak se dostat ven. Až se vyčerpají, usnou vedle sebe - to potkany sbližuje. Pokud se v přenosce porvou, trochu s ní zatřes. Potkánky tam můžeš mít i déle, podle klidu v přenašečce. Klec taky vyčisti, ať tam přijdou spolu nanovo. Také je možné, že samice (starší) už je asociální a nechce žádnýho "otravu" jako spolubydlícího. To už se pak nedá nic dělat, musí být odděleně, ale to mi rozum nebere, to se stává spíše u samců. Kdybys uspěl nebo neuspěl, ozvi se na můj e-mail, zajímá mě to. ;-)
PS: I když se potkani perou, nech je být, dokud to nevypadá zle. Oni si to musí mezi sebou vyříkat, kdo je tady pán. :-)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist