Pískání, suchá kůže

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2012-02-25 11:52
Autor : Eliška

Ahoj.



Chtěla bych se zeptat. Mám doma dva osmáčky kluky. Mám je asi od řijna. Je u nich takový problém. Poslední dobou mají suchou kůži a taky ji mají až moc hebkou. Vždy když si osmáčka vezmu tak se leká skoro všech zvuků. Taky se hodně škrábe. Když ho potom vrátím do klece, tak k němu přiběhne druhý osmák a začnou na sebe pískat a ten druhý ho pak začne okusovat na zádech u uší. Zdá se že je mu to nepříjemné ale dělají to vždycky. Neví někdo co by to mohlo být? Mám podezření na dravé roztoče jeklikož sestra má na sobě červené pupínky a svědí jí to tak nevím. Děkuju za případnou radu



Pokud jsou v srsti šupinky, kůže, tak je možné, že to jsou nějací parazité. Zkus zajít k veterinaři. Můj osmáček měl taky problémy s kůži na uších, dělali se mu strupy a vypadalo to škaradě. Veterinář mi dal mast a když mu je pravidelně mažu, tak je to v pořádku. To že se okusují, může to být projev kamarádství.



Taky si myslím, že jsou to parazité, ale nikomu z rodiny to to tak nepřijde, takže k veterináři se nejede. :( . Doufám, že se jim nic vážného nestane, jestli parazity mají.



Zdravím, pokud je veterinář stejně zaměřený na velká zvířata, tak by Vám stejně s osmákem degu moc nepomohl. :-(



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist