Pískání

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-02-06 14:53
Autor : Jirka

Před dvěma dny jsem si pořídily 2 osmáčí kluky a dneska jsme je měli venku vykoupat v písku vše ok,ale pak jsem je daly zpátky a teď jeden z ničeho nic začal pískat vysokým tonem a nějak nechce přestat,ale nevypadá že by mu něco bylo...Tak teď už začal pískat i ten druhej:D...Pls lidi proč to dělaj?


Ahojky, to už je dlouhá doba, kdy jsme si pořizovali našeho osmáčího kluka. Ale když jsme si ho přivezli ze zverimexu, tak několik taky pískal, dělá to i teď. Dožaduje se pozornosti. Nemusíš se bát, že se mu něco stalo. Nejhorší je, když začnou pískat ve dvě ráno, kdy spíš. Musíš si na to holt zvyknout.



To pískání je zcela běžné, já už mám osmáčky něco málo přes rok a bezdůvodně pískají každou chvíli a jak píše Alča,tak si vyberou dobu, kdy je to nejmíň vhodné a to v noci, bývala doba, kdy pravidelně některá pískala ve tři hodiny ráno.



Mí osmáci když pískají, dám jim nějakou maličkou mňamku, nebo je pomazlím a přestanou. Skoro jako by se jim třeba něco špatnýho zdálo. ;) Promluv na ně, jdi je pohladit, nebo jim něco dobrého dej. Jinak je to normální, naučíš se s tím žít. ;)

Pokud pískají v noci, tak je složité k nim chodit. Dělám to, že jim naplním skleněnou láhev (mám od třešňovýho jelzina - je dlouhá a placatá) horkou vodou, obalím flanelovým hadrem a oni se na to přitisknou a spinkají jako miminka - za to ručím! :)



Neznámý uživatel - 29.04.2010 14:22 - detail

Náš osmák píská, když je smutný a dožaduje se pozornosti.



Nebo když se lekne. :-)



Ahoj, naše osmačka taky píská, chce více pozornosti nebo nějakou sladkost. :D



Ahoj, to ten náš lumpík taky dělal. Pískal, aby dostal něco dobrého k snědku, ale většinou to ale stejně bylo kvůli tomu, abychom si ho vzali z klece.



Ahoj. Když vám píská osmák, nemusíte se ničeho bát. Když máte doma jen jednoho osmáka, tak se nedivte! Osmáci mají žít aspoň ve dvou.

Já mám dva a už se nám rozmnožili, za 3 měsíce už budou malí osmáci. Jestli vám pískají, může chtít nějakého kamaráda, tak mu ho třeba kupte. Ale též mu něco může být, radši neseďte tady na počítači a někam s ním jděte, než vám zemře. Monča



Děkujeme Moniko za radu, osmák degu potřebuje pozornost a je radši v páru.



Ahoj, náš Chip taky hodně pískal, když jsme si ho přinesli, pak dostal plyšovýho medvídka a je spokojený, chodí k němu spinkat a nosí mu z misky dobroty, už zapíská jen občas, když mě třeba vidí přijít domů z práce, vyhopká na tu nejvrchnější větvičku a nastaví hlavičku, že chce podrbat, má mě pěkně ochočenou. :-)



Ahoj, mám malou osmáčici a pořád píská, je hrozně bázlivá. Nevím, co s ní. Pořád kouše do klece. :( Asi na ní nemám! Má docela malou klec. Jak dlouho žije, když je sama? Prosím poradíte mi? :( Já už nevím co s ní. :(



Máme 2 osmáčky od Vánoc 2012 a vždy když k nim natáhnu ruku, tak začnou pískat a nevím proč.



Ahoj, já bych se chtěl zeptat, proč se náš osmák bojí jít z klece? Nechápu.



Ahoj, pokud je osmák sám, tak je mu asi smutno, zkuste mu dát nějakýho plyšáka, nejlépe hnědé barvy a podobné velikosti jako je osmáček sám, náš mazlíček dostal plyšového medvídka a od té doby je spokojený, má přece jen kamaráda, i když jen plyšovýho, chodí se k němu tulit a někdy mu povídá (bublá na něj), poradila jsem to i známým, kteří mají taky osmáčka samotného a hodně pískal a prý to také zabralo.

Vojto: Jestli máš osmáčka v novém prostředí, tak se asi bojí, jsou hodně bojácní, ale taky jsou hodně zvědaví, když mu necháš otevřený domeček, určitě dříve nebo později vyleze, jen musí sám bez toho, aby ho někdo nutil. Nemá vchod moc vysoko? Ten náš se nejdřív musel naučit pohybovat a vyskakovat, chvíli trvalo než přišel na to, co jde a co ne, pak už se pohyboval suverénně.



Ahoj lidi, ohledně osmáků mám vlastní zkušenosti. Mám doma už víc než rok dva. osmáky, jsou to s nějvětší pravděpodobností dvě holky. Udělali jsme jim obrovskou klec (původně v ní byl burunduk páskovaný), jídlo mají, pití, obrovský větve, pamlsky (až si někdy nadávám, že budou mít cukrovku), velký kolotoč, kam se vejdou obě, zkrátka se mají jako prasata v žitě. Upřímně je mám ráda, ale musím k nim vstávat alespoň dvakrát za noc kvůli pískání. Jsem hrozně nervní a hodlám je dát pryč, prokud nepřestanou, protože jsem nevyspalá do práce a velice mi to narušuje můj život. Pískají i při filmu apod., jako by si vyhrazovali svůj prostor na klid, takže: nějaká rada? Píská především ta jedna, jako půlroční přišla o ocas, taky občas šikanuje tu druhou, pronásleduje jí, snaží se jí sebrat jídlo, když už si svůj pamlsek snědla (nebo zahrabala) apod. Je strašně nervní - vyplaší jí i blbý auta venku (bydlíme v 5. patře) a přitom mi sama skáče na rameno, takže plachá nijak není. Přijde nám, že je tak trochu cvok. Poradíte mi, jak na ni?



Já mám dvě holky osmačky teprve dva dny a v noci strašně pískají a dělají nějaký bublavý zvuk, mám je v pokoji. Doufám, že se to časem spraví a nejvíc mě naštve, když ráno usnou!



Zdravím, mám asi 4 měsíce 2 kluky osmáka degu a naštěstí v noci nepískají, ani nijak přes den, ale porvat se o žrádlo, to jim jde velmi dobře. :D



Zdravím. To máte Tomáši velké štěstí, že Vám kluci nepískají i v noci. :-)


Ahoj mám 3 osmáky 1 kluka a 2 holky ( Jerry , Sissi, Rocky) , erryček je moc hodny dá se pohladit , pochovat a jí z ruky , Sissi se také dá pohladit ale utíká, a Rocky také , ale Rocky strašně píská nevím proč když na ní začnu mluvit píská ještě víc
Mám domeni že se boji ale nevim proč ,udelala jsem něco špatně
Prosím poradte mi
Za každou odpověď moc dekuju :)


Je ok, když mám cca 1 a půl měsíční omáčky holku a kluka? Osmáčí kluk mi začal najednou šíleně pískat ( strašně pronikavě ) píská už asi okolo 9 minut .Během pískání jsem mu tam dala vše ale vypadalo to že si mě prostě nevšímá. Nabízela jsem mu pamlsek ,nechtěl místo něj přišla moje osmáčí holka a pamlsek si ráda vzala.Jenže ten osmáčí kluk ji začal pronásledovat a snažil se ji ho ukrást .Je možnè že si chce získat od osmáčice větší pozornost? ( Přijde mi že na rozmnožování jsou ještě moc malý .Co by jste mi poradili ?


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist