Ochočení

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-02-22 17:04
Autor : Werča

Ahojky,



já si své osmáčky nemůžu ochočit, a tak budu ráda, když napíšete, jak jste si své miláčky ochočily VY! Děkuji za odpovědi



Nejdůležitější je, aby si k tobě získal důvěru, a pak je to na tobě, já jsem možná udělala chybu. Když byl můj osmáček ještě hodně malý, nechala jsem ho dělat, co chtěl. Možná je mi za to vděčný, ale někdy mě moc neposlouchá, ale když jsem poslední dobou přitvrdila, už možná ví, co může a nemůže dělat.



Ahoj, no to já toho mýho neochočím snad nikdy, pořád kouše i když přiběhne s radostí a chce se nechat hladit. Do ruky mi nevleze a stejně jak ho hladím, tak to chvilinku vydrží, ale pak mě stejně kousne a není to jen okusování, jestli je můj prst k jídlu, ale je to do krve, tak už si s ním nevím rady.



Já jsem toho svého ochočila takto. Zkus mu dávat každý den kousek žrádla z ruky a uvidíš. Nastav mu dlaň a lehkého kousání se neboj, pokud tě to ale už bolí, zkus mu důrazně říct, nesmíš. Ale toto musíš říkat vždy, když udělá něco špatně, protože když to slovo budeš často měnit, bude z toho zmatený.



Neznámý uživatel - 29.04.2010 22:13 - detail

On mi z ruky normálně jí, to se nebojí, ale jak ho chci vzít do ruky, tak mě počůrá a uteče a nebo jen uteče a on lehce neokusuje, dost to bolí a když už to stojí za to, tak mi teče i krev, což je většinou a neslyší ani na jméno. Je to prostě zmetek no. :-)



Tak to ani nevím. Mě se občas stane, když mám nalakované nehty, myslí si, že je to něco k jídlu, ale nikdy mě nekousl. Jen vezme do pusy nehet, já mu řeknu, že nesmí nebo mu opatrně vytrhnu ten prst a třeba ho pohladím. Pak přišel na to, že to není nic k jídlu, ale já se nejím. :-) Myslím, že bys mohla si zkusit dát na ruku jeho oblíbenou mlsku a až ti tam vyleze, nic dělat a hlavně dát mu možnost, aby si sám bezpečně zalezl zpátky do klece nebo kde ho máš. Dávej mu mlsky po malých kouskách tak, aby si pro ně musel chodit častěji. Snad si zvykne, přeji hodně štěstí.



Neznámý uživatel - 30.08.2010 21:33 - detail

Zní to asi blbě, ale já když jsem mého Čipa dostala, tak jsem mu četla, aby si zvykl na můj hlas a zkoušela nejdříve položit krmení ke kraji kleci a čekala, jestli přijde a pořád na něj mluvila. Snad se ti ochočí! Hodně štěstí a málo kousanců.



Ahoj, určitě je důležité, aby si osmáček zvykl na Váš hlas, aby Vás poznal nejen po čichu. ;-)



Ahojda, 100% souhlasím s Alenou a taky ti přeji hodně štěstí a málo kousanců. Navíc mohu potvrdit, že když jsem si ochočoval fretku, tak mi prokousla obočí a taky to dost bolelo.



Ahoj, sice kousance od osmáčků bolí, ale jak píše Matty, kousanec od fretky musí bolet více.



Ahoj, náš osmáček kouše do prstů, když mu dám do klece ruku, ale jinak vždy přijde a zdrhne do domku a nevyleze, dokud tu klec nezavřu a tu ruku nevyndám. Taky mu domeček obracím, aby tam nelezl a on přijde a kousne do ruky. Co mám dělat, aby pořád neutíkal před mojí rukou, ale třeba přišel a vylezl si na ní?



Ahoj Ditulko, zkus si dávat do ruky nějaký pamlsek, kterým bys osmáčka přilákala.



Děkuji. :) Máme mrňousky. :)



Ahoj. My máme dva osmáčí kluky. Můj je Raffel - Rafča. Dá se říci, že už se naučil, že když kouše a člověk mu řekně nekousej, tak přestane. Ale často se nám stává, že přeskočí z klece na topení a potom na parapet za kytkami. Už nám je celé ohlodal. To potom stačí udělat ššš a osmák letí někam pryč. Kouše taky, ale jenom když se mu něco nelíbí. Na jméno přijde, jak chce. Ale jsou částečně naučení, že když nehty zaklepáme na podlahu ( máme plovoučku), že přiběhnou. Ale jak je teď zima, tak spíše spinkají, než běhají.



Ahoj Eliško, dávej pozor, aby ti neožíral nějakou jedovatou kytku, mohlo by se mu něco stát.



Ahoj, hned první den jsem ho chovala. :( Ochočím ho ještě?



Ahoj,
neboj se Kamilo. My jsme naše osmáčky degu též pokoušeli chovat hned první den a stejně jsme je ochočili. :-)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist