nemoc?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2008-11-14 22:47
Autor : Lucka

Prosím o radu, mám dva osmáky degu, samičky, starší (cca 4 roky) je naprosto v pořádku, mladší (cca 5 měsíců) sice hodně žere, ale také podle mých dosavadních zkušeností nadměrně pije, je výrazně vyhublá, bývá chvíli malátná, ale další hodinu běhá v kole.

Mám už jisté zkušenosti s chovem, ale s tímto jsem se ještě nesetkala a prosím o radu, než budu muset zvířátko stresovat cestou k veterináři. Díky! Lucka


Ahojky, já moc zkušeností nemám s nemoci. Snad admin pomůže. Ale asi bych šla k veterináři. .o)


Tak s timto musime pockat na Alcu a ta bohuzel odjela do Bruselu. Ve stredu se vrati - tak nam snad poradi. Jinak urcite pokud se situace zhorsi - nastivte veterinare.


Jůů taková cestovatelka taky bych někam jela .o) Snad se brzo vrátí a poradí Lucce.


Ahoj Lucko,



tak to vypada velice podivuhodne. Popravde mi to primo nesedi na nic co znam, podezrela je predevsim ta malanost.

Nejvice bych vsazela na problem s travenim - osmacci maji casto problematicke traveni cukru. To muze mit za nasledek obcasnou malatnost stridajici se s hyperaktivitou.


Ahoj, díky za radu, malátnost se zlepšila, jen je pořád strašně vyhublá, i když jí přilepšuju. Jinak cukry bedlivě hlídám už od jejího pořízení, tak uvidím. Zatím to už na veterináře není. Uf. Díky!



Lucka: To jsme rádi. Hlavně aby jí bylo lépe a pořádně baštila. :o) Dej vědět, jak se lepší.



Ahoj, jsem moc ráda, že se zdravotní stav tvého osmáčka zlepšil. Určitě bude brzo úplně v pořádku.



Ahojky, jak je osmáčkovi? Už je mu dobře?



Ahojky, já bohužel jezdím domů jen jednou za 14 dní na víkend, takže nevím, jestli je už v pořádku. Budu muset zavolat sestře, jak se mu daří.



Ahoj, jezdím domů za našima jednou za 14 dní, takže nejsem s osmáček v denodenním kontaktu, musím zavolat sestře, jak na tom náš osmáček je.



jj, tak zavolej a dej vědět, jak na tom tvůj osmák je.



Ahojky, dneska jedu k našim, snad už bude Filípek v pohodě, ještě dám vědět, mějte se.

Koupila jsem mu v jednom místním zverimexu zeleninové bonbonky, tak snad mu budou chutnat. Mějte se.



To jsem ráda, že je Filípkovi už dobře. :o) A ať mu chutná.



Ahojky, Filípkovi už je dobře :) Když jsem byla o víkendu doma, tak se chtěl pořád mazlit a nechal se dlouze drbíkovat pod krkem. ;-)



Alča: Tak to je super, to jsem ráda. :o)



Oni ve všech knížkách píší, že má osmák cukrovku, když nadměrně pije. Jak mám vědět, kdy pije osmák normálně a kdy hodně? Za jednu noc vypily moje osmačky asi 30ml, je to hodně nebo ok?



Myslím si, že pro dva osmáky, to je docela dobré. Ale přesně to fakt nevím.



Ahoj, prosím, potřebuji hodně nutně radu! Než jsem se nadála, tak mi z pokoje utekl osmák a na chodbě byl náš pes. Ve snaze ji rychle chytit než dojde ke katastrofě, jsem ji nechtěně přišlápla. Upadl ji ocásek a nešlape na jednu nožicku. Jsem z malého městečka - veteriář už má po pracovní době. Nožičku má nejspíš zlomenou, ale slyšela jsem, že s tím ji nemohu pomoci. Z ocásku ji teče krev, ale už jsme ji to vydezinfikovali. Jak ji mohu ještě pomoci? Prosím o radu!



Děkuji moc za každou radu. PS: Máte moc hezké stránky. :)



Ahojky,

vím, že s ocáskem to bude dobré, pokud nebude mít infekci. A s tou nožičkou asi k veterináři - někde musí být pohotovost. Jinak snad poradí víc admin. já s tímhle nemám zkušenosti.



Já jsem četla, že když má osmáček něco s nožičkou, tak se mu musí na nějakou dobu omezit veškerý pohyb,t o znamená odebrat kolotoč a větve, aby co nejméně mohl lozit a běhat, jinak se s tím moc nedělá. Ale úplně nedokažu poradit. Budu držet palce, aby se brzo uzdravil.



To je dobrý nápad. B-girl napiš, jak se mu vede.



Ahojky,

B-girl: Holky Ti dobře radily, že jsi měla jít s omáčkem k veterináři. Když tomu našemu osmáčkovi upadl ocásek, tak jsem jeli na vetrinu vzdálenou přes 40km, aby ho ošetřil. 



Osmáček by neměl jezdit v kolotoči do té doby, dokud se mu nezahojí ocásek a nožička. Tomu našemu jsme ho dávali pryč asi tak na měsíc.



B-girl: Jak to s tvojím osmáčkem dopadlo, už je v pořádku?



B-girl tu asi není. :-( Snad se ozve, je mi osmáka líto.



Ahoj, už jsem zavítala zpátky :) Kolotoč jsem odebrala, ale větve jim vzít nemohu, strašně by se nudili. Nevím, ale zdá se mi, že už na nožku trošku více došlapává, asi se hojí. Děkuji moc za vaše rady. :)



Snad bude brzo v pořádku, držím palce. :-)



Držíme všechny palce v dosahu a hlaš nám, jak mu je. Byla jsi u veterináře?



Zdravím, co mám dělat, když osmák kýchá? Může mít osmák rýmu?



Ahojky, co když osmáček kýchá? Má rýmu?



Čau, co mám dělat, když osmáček kýchá? Myslíte, že má rýmu?



Ahoj, co byste prosím dělali, kdyby váš osmáček kýchal, myslíte si, že může mít rýmu?



Ahojky, já tuto zkušenost naštěstí nemám, ale časté kýchání může znamenat rýmu. Jestli osmákovi teče i z čumáčku, tak by to měla být rýma. Ale dávej na to pozor, osmáci jsou hodně náchylní na nemoci, dávej pozor, aby se z toho nevyvinulo něco horšího. Jestli máš možnost, tak ho nahřívej, třeba lampou nebo láhví s teplou vodou.



Ahojky, tak já s tímhle nějakou tu zkušenost mám. Náš osmáček je často nemocný a teče mu z nosánku. Už jsem do fora jednou psala, že osmáček může chytit rýmu i od člověka, proto by si dotyčný člověk, co má rýmu, měl pořádně omýt ruce, než na osmáčka bude sahat. My jsme mu žádné prášky tedy nedávali.

Měl by být v teplíčku, pokud to je možné a dávat mu nějaké vitamíny v podobě nějaké čerstvých či sušených rostlin, např. pampeliška, listy od ovocných stromů, jetel.

Během pár dní by pak měl být OK.



Omlouvám se za tolik stejných příspěvků, asi se mi zbláznil počítač! Děkuji moc za radu, zkusím na něj svítit a dávat mu víc zelenýho. Napíšu až se uzdraví. Já sem si právě myslela, jestli to nemůže být z příliš prašné podestýlky, nebo jestli nemůže mít alergii na seno.



Ahojky, jednou se mi stalo, že když jsem holkám dala kupované seno, tak mi jedna z nich začala skoro v kuse kýchat. Jinak dostávají domácí seno a to je v pohodě. Možná to bylo tím, že jsou rozmazlené domácím senem a to kupované bylo kdoví z čeho :-D



Andy, no tak to asi jo. Prostě jsou na domácí výrobu.



Hold jsme si je rozmazlili. :-D



Ahoj, tak já jsem tomu našemu osmáčkovi také zkoušela dávat kupované seno, když byl ještě malinkatý a taky se mu nelíbilo. :(



Ahoj, můj osmák má asi od toho druhého okousaný do krve ocásek, čím to je? Prosím, poraďte.



ahojky. v neděli mi umřela moje osmačka. z ničeho nic se mi ráno zdála slabá, padala, nechtěla jíst ani pít. potom už jenom ležela na boku a těžce dýchala.zkusila jsem jí dát trošku vody na pusu, tak zvedla hlavičku a zkoušela chodit, ala moc jí to nešlo. jela jsem s ní k veterináři, ale v neděli měl zavřeno.potom už jen ležela a po pár hodinách zemřela.vúbec nevím co jí mohlo být.byly jí teprv 4 měsíce.mohlo by to být z rajčete? teď nám zbyla její sestřička která první den jenom brečela.byly na sebe zvyklé. tak nevím jestli jí nemám pořídit ještě jednu kamarádku.


Ahoj, určitě to nemohlo být z rajčete. Osmáci nebývají alergičtí na potraviny.

Určitě pořiď k zbývajícímu osmáčkovi kamaráda či kamarádku, jinak ji bude velice smutno. Mohla umřít kvůli nastydnutí, nebo někde spadnout.



Ahoj, kdo mi poradí? Můj osmák má řidší bobky, mám holky zvlášť a kluky zvlášť, ale všichni papají stejnou stravu, ale jen ten jeden má prostě řidší bobky, co s ním asi je?



Ahoj. Radši bych s ním zašla na veterinu s bobkem toho osmáčka, aby mu udělali rozbor. Aby v sobě osmáček neměl nějaké střevní parazity.



Zdravím, radši bych došla s čestvým výkalem na veterinu, aby udělali osmákovi rozbor, jestli v sobě nemá střevní parazity.



Zdravím :) Koupili jsme si myšku a nějak pokašlává nebo kýchá. Tento zvuk jsem ještě neslyšel. Nevíte, co to může být? A byla přepravována v kartonu, 30 min autem a venkovní teplota +2°C.



Dobrý den, náš osmáček nám také občas pokašlával, když nastydnul.

Stačí mu dávat více vitamínů, měl by být v teple a nemělo by na něj táhnout.



Ahojky, mám 5 malých osmáčků, mají 14 dní a jeden mě začal tak divně vrzat zoubkama a pořád otvírá tlamičku, jak kdyby se dávil. Neví někdo, co to může být? Velký osmák kýchá, ale rýmu nemá. Prosím o radu. Děkuji.



Ahoj Katko, cvakání zuby může být jako výraz spokojenosti, tak projev agrese. Protože jsou tyto dvě situace naprosto protikladné, snadno poznáme, co tím osmák myslí.

Náš osmák kýchal, když jsme mu dali jako podestýlku piliny, vadil mu prach, který v nich byl.



Ahoj, ale to není normální projev osmáka, pořád otvírá tlamičku a teď už se škrábe i packou po nose.



Ahoj Katko, to vypadá, že je na něco, co je v kleci, alergický. Určitě bych s ním zašla na veterinu.



Ahoj, mám osmačku 8 měsíců, v poslední době je velice divoká. Mám ji v akvárku a nahoře je mříž. Je sama a přesto má ouška jako okousané a jsou hrubé už asi 14 dní. Vitamíny dostává. Co to může být? Veronika



Ahoj, mám samici osmáka, je stará 8 měsíců. V poslední době začala být velice divoká. Mám ji v akvárku a nahoře je mříž. V akvárku je sama a přesto má ouška jako okousané a jsou hrubé už asi 14 dní. Vitamíny dostává. Co to může být? Veronika



Ahoj, spíš bys měla osmákovi degu namazat nějakým mastným krémem ucho, pokud je možné tak neparfemovaným. Našemu osmákovi to pomohlo.



Někde jsem četla, že by to mohl být nějaké druh svrabu. :-(



Ahoj, chci se zeptat, máme osmačku, která sice žere, pije, ale začala hubnout a vyžaduje neustálou pozornost, jinak píská a chce ven.



Ahoj Lenko, máte doma jen jednoho osmáka? Nepřišla do styku s nějakým zvířetem, které by ji vystrašilo?



Dobrý den, mám naléhavý problém: Mé osmaččce Mufince začlaly vypadávat chloupky nad čumáčkem, každý den mi přijde, že je to horší a horší, do pití ji přidávám vitamíny pro hlodavce, kámen tam má taky, krmím ji převážně mrkví, salátem, zelím, pampeliškou, senem, granulemi pro osmáky, občas ji dám pamlsek v podobě buráku ve skořápce. Prosím vás, jestli byste mi nemohli odpovědět. Můj email: dvorakovasara.sposs@gmail.com. Za každou radu velice děkuji! Je to ještě březnové miminko. :-)



Dobrý den Sáro, když vypadávají chloupky u čumáčku osmáčka, tak to je většinou způsobeno tím, že hryže mřížky u klece. Náš omáček to měl taky.



Prosím o radu. Rok mám doma samičku, ta je v pořádku, živá, hravá, ale během jednoho roku mi v její přítomnosti umřeli 2 samečci. Vždy byl průběh stejný. Začala jim ubývat srst na zádech, ale jinak byli v pořádku, pak z ničeho nic začali být apatiční, o nabízenou potravu přestali jevit zájem, nechtěli pít a přestali se pohybovat a za pár dnů umřeli. :-( Stravu mají stejnou, zeleninka, seno (domácí), žádné koupené směsi (nechtějí je) nebo ovoce nebo piškoty. Stolici měli tuhou a kolem očí ani nosánku neměli žádný hnis a ani tekutinu. Bohužel jsem k veterináři nestihla zajít, jak to mělo rychlý průběh. Můžete mi někdo poradit? Mám strach koupit dalšího osmáčka, aby do půl roku nenastala stejná situace. Nikdy se spolu neprali a chovali se k sobě pěkně.



Zdravím Martino, samička sama nemůže samečka takhle zabít, je dobré jít se samičkou na veterinu, jestli nemá v sobě nějaký vir, který tohle způsobuje.



Ahoj. Mám osmáka jménem Miky a chtěla bych se na něco zeptat. Dříve to neměl, ale Mikymu se najednou vybělil ocásek a pořád se mu zmenšuje, mám strach, aby to nebyla nějaká nemoc. Už předem děkuji za radu.



Zdravím všechny milovníky osmáků a prosím o radu.

Náš osmáček byl nejdříve dost vychrtlý, přestože normálně jedl. Pak začal být nějaký divný, sice už nebyl takový vyzáblý, ale nechtěl jíst, jídlo mu padalo z pusy a špatně dýchal. Teď je hrozně nafouklý jako balón, špatně dýchá, má naježené chlupy, viděla jsem ho i u misky s jídlem. Nemůžeme mít nějaké problémy se zažíváním? Co to dýchání? Připadá mi to jako astma. Prosím, poraďte, co máme dělat.



Ahoj Lucko, doporučuji zajít k s osmáčkem Mikym na veterinu.



Ahoj Jitko, doporučovala bych zajít s osmáčkem na veterinu, určitě má nějakou infekci.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist