Mléko

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-03-17 15:40
Autor : Luci1x

Může osmák mléko?



Já četla, že osmáci vůbec nemůžou mléčné výrobky, ale počkej ještě na názor Alči.



jj, jen tak mě to napadlo, protože mléko je na kosti.



Ahoj holky,

tak samozřejmě, že osmák mléko může, co by se jinak dělalo s mláďaty, která matka předčasně odstaví?

Já mu tedy sama mléko nedávám, ale sem tam mu dám jogurtový bonbon.



Jogurtový bonbón? Jako pro osmáčky, přímo pro ně vyrobený? Neobsahuje cukr?



Ahojky, sice ty bonbónky nejsou přímo pro osmáčky, ale pro všechny druhy hlodavců, ale jednou za čas to nevadí, když mu je dáš.



Já jim nedávám nic mléčného, protože jsem četla, že osmáčkům se nemá dávat nic, co obsahuje mléko.



Četla jsem že osmáčci (samo ti dospělí, mimi mlíčko musí, nejlépe od maminky, nebo umělé, když máma není) jsou přísní vegetariáni. Moje mléko ani sýr nebo tak něco nechce. Ale ty bonbónky sýrový a jogurtový si vezme. Tak nevím, jak to je. Jestli ty bonbóny nebudou spíš cukrový s náhražkou, než z pravého mléka, :-( To bude tím.

Protože křečíkům jsem mléčné výrobky dávala, hlavně když samička porodila a mohli se po tom utlouct. :-)



Já četla, že se osmákům nesmí dávat nic mléčného ani mléko, protože jim to může způsobovat střevní potíže, proto jim nedávám ani ty bonbónky nebo mlsky co obsahují mléko. Samozřejmě je rozdíl osmáčí miminka, o které se nestará samička. Ale to se dává nějaké speciální a navíc zředěné, ale určitě ne kravské. A jak píše Eliter, tak ty mléčné bonbónky jsou asi taky hodně sladké. :-( Proto ty moje lumpačky raději dostávají jako pamlsek vojtěškové kolečka. :-)



U nás jako pamlsky frčí sušená mrkev, kupuju bio mrkev, je balená po kile (aspoň u nás), andulákovi udělám míchanici, psům ji lehce povařím (i sobě, syrovou nemůžu, mám alergii a psiska ji lehce povařenou milujou), křečci ji dostanou syrovou a zbytek nakrájím, navleču na nit a suším pro osmíky. :-) A máme měsíc klid. A je to zdravé. Jinak mi osmíci baští salátovou okurku, pampelišky, rajčata, kedlubnu, saláty a nevím co ještě, to už normál syrové.



Tak pampelišky taky u nás zbožňují, salát jen ledový a zbytek zeleniny pouze sušený (okurka, rajče, mrkev, řepa, čínské zelí) a seno to zmizne okamžitě. :-)



Seno doplňuju pořád, taky to mizí, teď co mám toho druhýho osmíka, tak ještě rychleji. :-)

Šípky, oříšky lískový, pomelo (já vím ovoce pomálu), skoro všechno co mám jim nabídnu a nepohrdnou.

Ale psí holky taky baští zeleninu a ovoce v syrovém stavu. Myslím, že hodně záleží s čím se setkají v "dětském" věku, pak jim nedělá problémy to papat po celý život.



Tak mi se nepodařilo naučit osmáky na čerstvou zeleninu a to jsem jim ji dávala hned od malinka a ony potvůrky ji nechtějí, tak mám nasušeno dopředu. :-) Ještě že jim chutnají ty pampelišky a větve z ovocných stromů i s listy. :-)



Je to jako s lidmi - nemusí jim chutnat všechno, ale je dobré, když jako malí poznají co nejvíc chutí. Sušená zelenina je taky super... My máme taky mrkev do zásoby, nebaví mě to stále krájet a sušit, tak jednou za čas na to vlítnu a je vystaráno. :-)

Teď se mi osmáci poprali, Adéla kouše mříže a Edík je zalezlý v pelíšku. :-(



Já jsem sušila v zimě, tak toho mám hromadu a pěkně jsem to promíchala, tak teď jenom naberu a mají, ale než jsem to nasušila, to byla hrůza, po celém bytě tácky se zeleninou. :-)



Já to zavěsím na nit a přivážu do topení (mám deskové) mezi dvě desky a schne to hodně rychle. Taky ještě mám nasušeno. :-)

Už je klid, hajají spolu v jednom pelíšku. To se jako sem tam poperou a pak udobří? Tak sourozenci se taky poperou, a pak si spolu hrají (ti lidští), tak mají nárok i osmáci. :-)

Jdu s psíkama a spát, ráno brzy vstávám. Pa, kouknu sem zítra večer.



My sušíme normálně na topení na tácu. Jinak baští toho dost a nejvíce římský salátek. :-D



S tím věšením na nit je dobrý nápad, určitě to je rychleji usušené, než na tom tácu, ale než já to vždycky všechno nakrajím, tak pak by se mi to asi už nechtělo věšet na nit, ale možná to někdy zkusím. :-)

Moje holky se taky občas škádlí a největší sranda je, když se všechny tři boxují, to je hromadná bitka. :-)



Tu nit jsem okoukala - viděla jsem někde na Vánoce, na niti navěšený kolečka pomeranče, citronu a tak, taky na sušení, pak se to používá na adventní věnce a na různou vánoční výzdobu. Tak jsem si řekla, že když to udrží plátky pomeranče a tak, tak že na mrkev to bude taky dobrý (suším jen tu mrkev, ostatní mi osmáci jedí syrové). Používám režnou nit, ta vydrží i těžší věci. ;-)



To ti teda závidím, že ti baští tu zeleninku čerstvou, já právě musím všechno sušit, proto je toho vždycky šílená hromada, ale tu nit určitě vyzkouším. :-)



Ještě když jsem měla jen Adélku, vznikla fotka s cherry rajčátkem - nabídla jsem ho Aduš a ona si ho chtěla celý nacpat do pusinky, ale samo že se jí tam nevešlo, :-) pak druhá fotka, kde z baráčku kouká jen kousek toho rajčete.

A když už jsme u tý zeleniny - Adéla se mi dostala na fialku (kytka) a celou(!) ji sežrala! Stalo se to jedno lednové pondělí, den předtím jsem utřela prach a tu fialku asi nedala dostatečně daleko od klece a druhý den přijdu domů a zbyly jen kořínky a to až tak 3 cm pod zeminou. Kuba mi na ně chodí taky, miluje je a Adéla evidentně taky. To je žrout, co? :-)



To teda je žroutík, ale osmákům nic neujde z jejich pozornosti. :-) Já to cherry rajčátko taky zkoušela dávat, ale to se neujalo, až po usušení, vybíravky jedny. :-)



Ty fotky s rajčátkem jsem našla - posílám. :-)



Už jsem na ně zvědavá. :-)

Nemáš někde na internetu svoje videa se svými zvířátky? Já jsem zaregistrovaná na Ceknito a tam mám krátká videjka s osmáčkami i s korelákem. :-)



Nemám, ani se nechystám, možná časem. :-) Uvidíme.



Já to mám taky teprve chvíli, dlouho jsem váhala, ale nakonec jsem se registrovala.



Tak my musíme sušit. Jack nejí nic neusušeného až na salát. :-( Asi záleží na jejich chutích.



My jsme na tom úplně stejně. :-(



Ahojky, tak můj osmák má rád nesušené květy jetele a lístky z jabloně, jinak mu také musíme listy pampelišky sušit.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist