Kousání věcí

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-01-27 12:55
Autor : Andrea

Ahoj,



potřebuji poradit. Máme doma dva týdny asi půlročního osmáka. Kouše všechno co mu přijde pod zub. V kleci má kolečko i větvičky i různé navázané hračky, prostě všechno, co by ho mohlo zaujmout. Občas běhá v kolečku, občas si hraje, lítá po větvičkách, ale většinu času kouše klec. Když kouše kovové části, je z toho jen děsný randál, to bych zvládla. Ale v plastovým spodku už má dvě díry. Napaječky už zlikvidoval tři (za dva týdny!!!)Takže mu dávám dvakrát denně napít a napaječku prostě mít nemůže:o( Když ho pustím, okamžitě něco ohlodá. Už máme okousané dvoje dveře, není možný ho uhlídat:o((( Jinak je strašně hodný, když si sednu, hned na mě vyskočí a leze mi až na rameno, dokonce někdy i přiběhne, když na něj zavolám. Prostě hodný a ochočený, až na to, že rozkouše všechno, co nemá. :o( Dá se to nějak odnaučit? Bojím se, že až odjedeme na víkend, prokouše se klecí ven. A to nemluvím o tom, že když mu tam dám napaječku, tak jí za pár hodin prokouše a bude bez vody celý víkend:o( Prosím poraďte, co mám dělat? Už jsem vyčerpala všechny možnosti typu - tam kde to kouše mu to potřít octem. Je mu to fuk, párkrát prskne a kouše dál :o(



Ahoj, bohužel, když nepomáhá ani ocet, nepomůže nic. :-(



Ahojky, pokud máš pouze jednoho osmáka, tak se nediv, že ti všechno kouše, chybí mu kamarád jeho druhu, osmáci jsou společenská zvířata, proto se mají chovat nejméně dva, když je jeden, tak trpí a taky se nudí ,proto vše kouše, takže pořiď kamaráda a už nebude mít čas na kousání klece, protože bude mít společnost.



Ahoj, my máme dva osmáčky a okusují klec taky. Už máme prokousané obě plastové podložky v kleci, ta jedna je už okousaná skoro do půlky. Pořídila jsem jim kolečko, ale tam běhá jedna a druhá okusuje dál klec. Tak budu muset koupit ještě jedno, jestli to pomůže.

Napáječku zlikvidovali jednu, pak jsem koupila plastovou s kovovou trubičkou na pití a je klid. Jen ji občas shodili, tak jsem ji přivázala k mřížím drátkem.



Když kouše klec, tak se chce jít proběhnout z klece a náš osmák taky, když ho pustím lítá a kouše. Takže se ho snaž zabavit a různě prohánět a to že je sám podle mne není všechno. Já mám taky jednoho osmáka a zase tak moc nekouše a napáječku zkus nějak obalit nějakým železem, jinak fakt nevím.



Ahoj, když osmák kouše klec, tak se chce jít proběhnout z klece. Náš osmák taky, když ho pustím, lítá a kouše, takže se ho snaž zabavit a různě prohánět. To, že je sám, podle mne není všechno, já mám taky jednoho osmáka a zase tak moc nekouše a napáječku zkus nějak obalit nějak železem, jinak fakt nevím.



Můj osmák ohryzává mříže, když odejdu, tak přestane a když se vrátím, zase je hryže. Nechávám ho běhat po posteli, protože mám po pokoji hodně škvír a když ho vrátím do klece, tak zase hryže. Usne asi až ve 2 v noci. :-(



Ahoj, ten náš to dělal taky, když jsme ho ještě měli. Chce na sebe upozornit.



Ahoj, máme dva osmáčky, poslední dobou když je máme puštěné, tak nám ohryzávají zeď. Nevíte, co jim může chybět?



Ahoj, nám osmáčci také kousali pítko, my jsme dali napáječku z venku a jim dovnitř strčili jen hubičku, ze které pijou, už je klid, protože na plast nedosáhnou. PS: Napáječka musí mít kovovou hubičku!



Dobrý den,
náš osmák degu měl napáječku z umělé hmoty s kovovým pítkem. Napáječka byla zavěšena z vnější části klece a do klece jen "vykukovala" kovová hubička. Tím náš osmák degu též nedosáhl na plast.


s napáječkou je to snadné. prodávají skleněné. tu ti určitě neprokouše. Osmáky mame dva a ustavičně koušou klec. Když už si ve dvě rano nevím rady tak si jim pustím na mobilu "pískání dravců". Zní to možná zvláště ale díky přírodě mají zakopleksované ohrožení..pak většinou zmklnou a usnu :D


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist