co mu je?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-08-21 08:23
Autor : Terka

Dobrý den,



dnes rano bylo silene piskani, knourani , narikani, nevim jak to nazvat, jeste jsem je takto neslysela piskat... pribehnem ke kleci a osmak na boku s natazenou nozickou a strasne narikal.. ted jen lezi pod dekou a nejak nic nedela... je mu okolo 3 let, tak na to nejhorsi snad pomyslet nemusim, ne? Jsou jak nase deti a jsme z toho nestastny.



Díky za rady.



Ahoj, můj osmák na tu nataženou nožku co měl, teď nemůže šlapat a pořád se svaluje na bok. :-(



Podle toho, co popisuješ, by to mohlo znamenat, že má buď pohmožděnou nebo zlomenou nožičku a naříká proto, že ho to asi bolí.Možná by bylo dobré zajít k veterináři, protože s tím mu asi sama doma moc nepomůžete. Každopádně držím palce a dej vědět, jak to s ním vypadá.



Když chce, tak běhá ještě více než jindy, zlomená asi nebude, ale spíš hodně pohmožděná. Veterináře mám docela daleko, tak musím počkat na přítele, až se vrátí z práce, doufám, že ještě vydrží do 5 hodin, chudinka. Když na tu nožičku špatně šlápne, tak začne strašně pískat a leží na zádech, to je pěkně hnusný pocit ho tak vidět a moc ráda bych mu pomohla, ale nevím, jak v tuhle chvíli, musí prostě vydržet.



Teď musí být hlavně v klidu, takže jestli jsi mu ještě nevyndala z klece kolotoč a různé věci po kterých lozí, tak to udělej, aby si ji namáhal co nejméně. Třeba se to spraví samo, aniž bys musela k veterináři, ale to musíš posoudit sama, hlavně ať nemá v kleci nic, co by ho lákalo běhat.



Všechno je vyndaný a radši tam s ním zajedem, nevím, jestli to má něco s tím společného, ale jedno očičko má takové zamlžené, pak dám vědět, jak to dopadlo.



Tak pak napiš, jak jste dopadli, držím palce. :-)



Tak jsme ted' přijeli od veterináře. Osmáčka nám prohmatali, nožku má naraženou, dostal pigaro a musí být v klidu. Jsme rádi, že to nebylo tak hrozné, jak to vypadalo.



Tak to je dobře, že to má jen naražené a bude to v pořádku. :-) Ono ty naraženiny bolí více než ty zlomeniny, proto to možná vypadalo hůř, než to ve skutečnosti je. :-) Dej vědět, jak se uzdravuje. :-)



Ahojky, jak se daří tvému nemocnému osmáčkovi? Papá normálně?



Ahoj, ten papá až až. Po té injekci už je dobrý, jen trochu kulhá a je ještě vykulený, jinak ho to snad už nebolí, ale je pořád zalezlý. Co by taky dělal v akvárku "bez ničeho" jen seno, domeček a jeho bráška. Strčil nožku špatně do klece, takže musíme vymyslet jiné bydlení. Chystáme se k tomu předělání už dlouho, tak teď nás to aspoň nakopne, po tom, co se mu stalo. Ale díky bohu, že už je dobrý. Říkám, jsou to jak naše děti. 2+3 ano, je jich 5 celkem, ale bohužel jsou oddělené. Nesnesou se. :( Ale nevaadí, hlavně že je máme. Pozdravujou. :)



Ahojky, tak ty máš pět osmáčků? Tak to je pěkná skupinka, škoda, že tedy nemůžou být u sebe.

Jestli budeš mít zájem a pošleš mi jejich fotky, tak Ti je Terko tady vyvěsím.

Jaká jsou jména tvých osmáků?



Ahoj,

já tedy ty své osmáčky vyfotím a pošlu ti je společně se jmény na mail, ju? Taky jsme počítali, že je budeme mít společně, ale nesedli si. :( A jaké máš stránky?



Ahoj, tak to máš pěknou osmáčí bandu. Je velká škoda, že nemůžou být spolu v jedné velké kleci. Bylo by krásné, kdyby všech pět osmáčků spolu spinkalo. Moje tři holky si naštěstí sedly na první pohled. :-)

Jinak tyto stránky jsou od Alči, takže fotky budou tady ve fotogalerii. Už jsem na ně zvědavá. :-)



Ahoj, dneska jsme zase byli s tím našim Malým, druhý je pan Velký. :) osmáčkem na veterině. Začal pšikat a divně při dýchání sípat. Dostal opět 2 injekce a kapičky do nosánku. Ted' se s námi nebaví, jak je naštvaný. Ted' by se asi do foťáku mračil, takže to necháme, až se vymarodí. :)

Jinak co se týče těch "samodomaléčitelských" rad, co se na netu člověk dočte. Radši s osmákem a nejen s ním při nějakých obtížích zaskočte k veterináři. Máme štěstí na zrovna velmi šikovnou a ochotnou paní doktorku, která když slyšela naše úvahy o tom, co si myslíme, že mu je, tak se se sestřičkou na sebe nejdříve vytřeštěně podívaly. a pak nám se smíchem vysvětlily, že některé věci, co si myslíme, že děláme správně, vůbec správné není a jak to dělat lépe. Zkrátka každá práce má svého odborníka a každý osmák svého veterináře. :)



Ahoj. Asi máš pravdu, ale já se na internetu dočetla, že vetšina veterinářů vůbec osmákům nerozumí a při jejich návštěvě jim spíše uškodili než pomohli:-(.To máš opravdu štěstí, že máš šikovnou doktorku, která osmákům rozumí. My máme sice v okolí hodně veterinárních ordinací, ale to bych musela nejprve každému zavolat, jestli tomu rozumí a ani to by mi nezaručilo, že tomu skutečně rozumí. Třeba moje kamarádka byla na veterině s morčetem, protože se šíleně drbal, on ho údajně vyléčil, zaplatili spoustu peněz a morčeti nebylo pořád lépe, tak zašli za jiným veterináčem a ten řekl, že má svrab a něco mu na to dál a morče bylo za pár dní fit a ani to tolik nestálo, no a pak si vyber. :-(



Ahojky, já jsem ráda, že když jsme museli jít s naším osmáčkem k veterinářovi, že jsme našli takového, který osmáčkům opravdu rozumí.



Neznámý uživatel - 30.12.2009 22:36 - detail

Ahojky, dneska to náš malý osmáček vzdal. :-( Teď je otázka, jak dlouho jeho bráška vydrží sám. Už teď nám připadá, že ho nic nebaví a ani nejde dolů do sena, kde ležel "malý" jen pobíhá ve větvích, budeme se snažit, aby se měl pěkně, i když ho nezahřejeme jako bráška, neopře se o nás. Je to chudáček. Jinak děkuji všem.



Ahojky, dneska to bohužel náš malý osmáček vzdal :-/ a jeho bráška zůstal sám. :-(



Ahojky, tak to je mi Terko líto, že Ti osmáček umřel.

Asi spolu byli ti dva osmáčci dlouho, tak by možná bylo nejlepší mu pořídit mladšího společníka, aby se necítil tak osamoceně a lépe to snášel. Osmáčci jsou většinou na toho druhého moc fixovaní. :( Ale uvidíš, třeba se z toho brzy dostane a bude radši ve Vaší společnosti, než aby byl s jiným osmáčkem.



Ahoj, jak poznám osmáččího veterináře? Máme ve městě veterináře pro malá zvířata, myslíte, že bych tam kdyžtak mohla jít?



Ahoj. Stačí, když ten veterinář bude mít zkušenosti s malými zvířátky. Určitě k němu můžeš zkusit jít.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist