Asi umírá, POMOC!

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-11-07 20:06
Autor : Eva

Ahojky,



potřebovala bych pomoct s osmáčkem. Hrozně zhubl a má nějaké špatné uši, jakoby sklopené dolů a škaredé. Skoro nemůže chodit, jen se tak valí, div že nespadne. A tlapky i tělíčko má studené. Bříško podle mě nemá vůbec nateklé a oba spodní zuby ztratil. Podobné příznaky před smrtí mělo víc mých osmáků... Nevíte co bych mohla dělat špatně? Na jídlo mu dávám krmnou směs pro odmáky dohromady se semínky trávy.



Ahoj Evo, osmák nám vždycky zhubne, když mu dáme jiný druh papání, než na které je zvyklý, nebo když jedeme na dovolenou, hlídá nám osmáčka teta, aby ho hlídala. Osmáci nemají rádi změnu prostředí.

Náš osmáček má také špatné ouška, proto mu je musíme promazávat krémem, aby se na nich nedělaly stroupky.

Jak je tvůj osmáček starý? Pokud píšeš, že ztratil spodní zoubky, tak to hubne kvůli tomu, protože nemůže pořádně papat.

Měla bys s osmáčkem co nejdříve zajít ke zvěrolékaři, ten Ti poradí, co máš s osmáčkem dělat.



Ahoj, můj osmák spadl ze schodů, snad neumře, zatím je mu fajn, ale bojím se o něho.



Ahoj, i u člověka je nebezpečné, když spadne ze schodů. Je třeba osmáka prohlédnout, asi došlapuje na všechny čtyři pacičky a když mu prohmátneš bříško, tak asi sebou necuká.

Jestli bude vše v pořádku a bude normálně papat a 24 h bude jeho stav stejný a nebude se zhoršovat, máš vyhráno.

Kdyby se něco začalo dít, urychleně navštiv veterináře, ať ho prohlédne ruka odborníka.



Ahoj, můj osmáček asi umírá, nevím proč. :-( Byli jsme u veterináře, pí­chl mu 2 injekce, vitamíny a antibiotika. Je úplně na dně, vůbec nereaguje. Co děláme špatně? Je asi starý. :-(



Dobrý den, narodila se nám před měsícem miminka osmáčka, celkem sedm, mamka se o malé osmáčky pěkně starala, ale nakonec jednomu osmáčkovi uhryzala tlapku. Neměla jsem to srdce, dát ho pryč. Dnes je z něj čipera, běhá i v kolotoči. Starost mi dělá jiné mládě, na pohled menší než ostatní­. Skoro se nehýbe a když chodí, tak jak tučňák. Mohu mu nějak pomoct? Moc nás to se synem trápí­.



Dobrý den paní Jarko,
je možné, že je ochrnutý, zašla bych s osmákem degu k veterinářovi, který se zabývá hlodavci a ten by Vám řekl víc.


Dobrý den co mam dělat když je náš osmák promzly a nechce se mi chodit


Dobrý den můj osmák je zmrzlý a nechodí nevíte co se s ním děje


Ahoj:
Mám 2 samice osmaky jsou sestry a dnes jedna skákala z postele a byla úplně v pohodě potom jsme ji dali do klece a když jsem si je chtěla vzít tak jsem jednu našla mrtvou v kleci tu co skákala z postele měla krev u nosu ale fakt hrozně moc a nevím co mám dělat je celá zmrzla oživit se mi ji nepodařilo a ta druhá je v kleci nechce moc ven z klece a je smutná jen leží a kouká ale ne píská a nevím co mám dělat... Nevím jestli mám koupit novou nebo ne prosím pomstse mi


Dobrý den Martino, to mě moc mrzí.
Měla jsem doma 4 osmáky a také mi jedna zemřela. Určitě kupte ještě jednu, jinak by vám mohla zemřít i tahle . Osmáci jsou totiž velmi společenská zvířata. Co se jí mohlo stát to nevím, ale takhle se bude jenom trápit.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist