2 samečci-jak to dopadne?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-02-03 13:25
Autor : Míša

Mám jednoho osmáka degu samečka.Chtěla bych k němu koupit kamaráda taky samečka,samičku nechci protože nechci mláďata.Dočetla jsem se že 2 samci nemůžou být spolu.Prosím poraďte mi jestli by to šlo mít 2 samečky?Byli by kamarádi? Předem díky.



Ahoj, dva samečci pohromadě bez samičky se ti mohou prát. Záleží na povaze daných osmáčků.



Ahojky, já jsem jiného názoru, pokud samečci nebudou mít samičku, tak se v pohodě spolu snesou, klidně si pořiď k samečkovi dalšího osmáčka, jedině pokud by si měla dva samečka a jednu samičku, tak teprve potom by vznikly konflikty, to by se o tu samičku prali. Ze zkušeností své sestry ti klidně můžu říct, že není problém mít dva samce. Ona je má rok, každého pořizovala jindy, tudíž nebyli sourozenci a ani jednou nedošlo k nějakému velkému konfliktu, jedině menší šarvátky o jídlo, což je úplně normální i u samic. Určitě nenechávej svého osmáčka samotného, oni pak hodně trpí.



Ahoj, vždycky jsem si myslela to co Alča, že se poperou, a proto mám jenom jednoho samečka. Myslíte, že když jsou mu teď 4 roky, že by snesl malého osmáčího kamaráda. Ráda bych to věděla, protože jsme někdy pryč na 2 dny a Čip je tu sám.



Ahoj, kdybych už jsem chtěla druhého osmáka, bude stačit klec o rozměrech 54 x 34 x 75 cm. Ráda bych to věděla a hlavně jestli by se ti dva samečci snesli, když jsou Čipovi čtyři roky a on by měl jen pár měsíců. Předem děkuji.



Ahoj Lucik, vždycky je samozřejmě lepší, pořídit osmáčkům co největší klec, aby měli dostatek prostoru na probíhání a šplhání. Rozměry klece, které tu popisuješ, by měli snad pro osmáčky stačit. S tím, jak se snesou dva samečci, kteří jsou od sebe o takový věkový rozdíl nemám zkušenosti, tak snad ti odpoví někdo, kdo s tím tu zkušenost má.



Ahoj, ale i tak moc díky. Opravdu váhám, protože Čip bývá u jídla agresivní, píská a ohání se tlapkami.



Ahoj Lucik, nemáš zač. Jestli bývá Čip agresivní, tak bych nedoporučovala, abys k němu pořizovala dalšího osmáčka.



Ahoj, stejně by mi ho rodiče nedovolili. Jsem ráda, že tyto stránky existují, už jsem se tu dozvěděla hodně věcí o osmácích.



Ahoj Lucik, jsme rádi, že se ti naše stránky líbí a dozvěděla ses něco více o krásných hlodavcích jménem osmák degu.



Tuto stránku jsem doporučila svým kamarádkam a taky mi říkali, že jsou opravdu dobře propracované. Kamarádky mají pískomily.



Ahoj Lucik, tak to jsme rádi, že se stránky líbí i tvým kamarádkám. Můžete nám poslat fotky vašich miláčků a vystavíme vám je tu na stránkách.



Už jsem o tom uvažovala. Pokud se Čip nebude bránit a vydrží stát aspoň na pár sekund, tak ti určitě pošlu nějaké fotky.



Jakmile vydrží můj osmáček chvilku v klidu, tak ho nafotím a pošlu ti fotečky. :-)



Vím, že vyfotit osmáka degu je těžké, mám s tím své zkušenosti. :)



Jo jo, někdy to dá hodně zabrat.



To opravdu zabrat dá. Nejhůře se fotí mláďata osmáků degu, to jde ještě hůře. Jsou to malí čertíci. :-)



Když chci osmáčka vyfotím, tak někam zaleze, a pak nemám šanci něco vyfotit.



Měli jsme jediný fígl, jak vyfotit osmáčka, aniž by někam utíkal. Vyndali jsme ho z klece v době, kdy byl po spinkání a než se rozkoukal, už byl nafocený. :-)



On je vždycky po spinkání rozespalý a nechce ven, začne se vzpírat a uteče se schovat do domečku. :D



Ahoj Alčo, myslíš, že je problém, pořídit si dva samečky - osmáky?



Mám dotaz, myslíš, že by se náš Čip snesl s potkaním mládětem?



Snesl by osmák s potkaním mládětem?



Jak se snese osmák degu s potkanem?



Ahoj Luciku, přidat k osmakům jiné zvíře je poměrně těžké. Musela bys mít mládě potkana i osmáka staré okolo 1 týdnu, dát obě mláďata k matce osmáka a doufat, že potkana matka přijme, poté už spolu budou vyrůstat jako sourozenci. :)



Ahoj Lucíku, jak píše Mates, je těžké k osmákům přidat jiné zvíře. Můžeš jedině zkusit, jestli se snesou.



Dobrý večer,
našla jsem Váš mail na stránkách o osmacích. Dovolte mi prosím dotaz ohledně jejich chování. Mám dva tříleté bratry, občas se perou, ale dnes to vygradovalo v krvavou potyčku. Celý den ten větší útočí na menšího. Navečer při krmení jsem si všimla krve na pilinach, packach... Oddělila jsem je na noc. Klec mají dost velkou,vždycky měli dvě misky na jidlo,ať se neperou...ale stejne se porvali.... ten menší je uplne vystraseny... nevíte prosím,proč se tak agresivne vůči sobě chovaji?

Děkuji.
S pozdravem Martina


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist