Gekon Mramorovaný ( Gekko Grossmanni)

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-09-25 16:32
Autor : DitchMonkey

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se kompletně postarat o tento druh gekona, na internetu toho o tomto druhu nic moc není, tak si trošku nevím rady. Díky předem za odpověd a rady.


Dobrý den, na internetu opravdu moc informací o tomto druhu gekona není.
Tělesné rozměry gekona:
Hlava a tělo: 7,6 cm
Ocas: 7,2 cm
Výskyt gekona: Jihovýchodní Asie
Potrava: hmyz
Patří mezi nenáročné druhy. Více informací Vám zkusím ještě zjistit.


Dobrý den, já tyto gekony chovám, mám samečka a dvě samičky, jsou menší stromoví, nekousaví ale plaší gekonci. Na chov nenároční a docela akční. Chovám je stejně jako ciliáty, papají jen hmyz a né kašičky, vajíčka kladou po dvou do rašelinného substrátu. Sameček je větší než samičky, tak kolem 16 cm. V době námluv sameček vydává krátké ťukavé zvuky. Snad Vám tento krátký popis jeho chovu bude stačit, ciliáti se chovají úplně stejně, také jsem o nich na internetu nic nenašla, toto je výsledek mého pozorování. S pozdravem Katka.


Ahoj, díky moc. Myslíte, že bych mohl použít nadrcené kousky kokosu jako dno? Pokud jsem si to dobře načetl, tak ve dne vyhříváme na teplotu 27 až 33°C, v noci můžeme teplotu snížit na 22 až 25°C. Rosíme dvakrát denně na vlhkost 50 až 60%, v noci až na 80 až 90%. Myslíte, že bude vadit, když v noci bude teplota 20 až 21°C a v noci 60 až 70% vlhkosti?


Dobrý den, tolik vadit by mu to nemělo.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist