Menu

Gekon obrovský, základní informace

Gekon obrovský, základní informace
  • Vyskytuje se v severovýchodní Indii, od východní až po západní Novou Guineu.
  • Žijí v deštných lesích, v blízkosti lidských sídel, žijí na stromech i v trámech chýší.
  • Dorůstají do délky asi 35 cm.
  • Je vhodný pro začínající chovatele.
  • Má větší hlavu a statné tělo.
  • Je zbarven do ocelově modré až šedé a nacházejí se na něm modrobílé a oranžové skvrny.
  • Měli byste dávat pozor na silné kousnutí vzrostlými jedinci.
  • Samečci jsou nesnášenliví, proto chovejte jen jednoho samce a více samiček, nebo radši jen jedno zvíře.

Podmínky chovu:

Terárium pro pár 0,8 x 0,4 x 0,6 m.
Interiér můžete zhotovit z kousků kůry, korku a větviček.
Vytvořte dostatek míst ke šplhání s úkryty. Na to můžete použít kameny, rostliny nutné nejsou.
Denní teplota: 25 - 30 °C
Noční teplota: 20 - 25 °C
Je to noční zvířátko, tak se na slunci nevyhřívá.
Je dobré instalovat na zadní stěnu výhřevnou rohožku.
Vlhkost vzduchu 50 - 70 %. Každý večer postřikujte.

Potrava:

Živí se velkým hmyzem, mláďaty myší a potkanů.
Do ploché mističky dejte vodu i když pije většinou jen z kapiček.

Gekon ikona.
Datum publikování :
Sekce: Gekon Publikoval: www.ZviratkoDoma.cz


2008 - 2020 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist