Morče kouše

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-06-06 16:47
Autor : nezadan

Ahoj, mám veliký problém od včerejška s morčetem, je koupen ze zverimexu a je to dva tydny, co ho mám. Staré je asi 10 tydnu a je to samec. Když se pustí, tak utíká a nedá se chytit, tak se mu koupil postroj, jenže ten mu byl nakonec veliký.
Problém je v tom, že od té doby, co se mu to zkusilo dát, tak když se chce vzít do ruky nebo se mu začne rukou blížit k bříšku a okolí, tak začne být agresivní a silně kouše a řeknu vám, že to bolí jak něco.
Potřebuji poradit, co se s tím dá dělat, aby se choval zase jako dřív a ne takhle.
Napište prosím co nejdříve. Je to důležité.


Morčata jen zřídka kdy kousnou do krve, běžné domácí morče člověka kousne, aby ho varovalo, že se mu něco nelíbí a varuje vás, abyste s tím dál nepokračovali, jinak pak vás kousne silněji. Podle mě je lechtivé na tom bříšku a nedělá mu to dobře, proto ho prosím moc nehlaď po bocích a bříšku. Krásný den :)


Neznámý uživatel - 29.12.2011 09:24 - detail

Ahojky, co mám dělat, když mám taky morče ze zverimexu, jsou jí 2 měsíce a ona když jsem ji dostala, tak mě nekousala a ted mě pořád kouše, když jí chci vyndat z klece nebo když si jí chovám :( Prosím o radu.


Ahoj, neudělal někdo něco morčeti? Třeba se po něm někdo omylem poohnal? Morčátko je ještě malé a nechápe, že mu nechcete nic udělat. Mírně bych morčátko přitom, když Vás chce kousnout vzala přes čumáček, aby vědělo, že to nemá dělat.


Neznámý uživatel - 31.12.2011 08:39 - detail

Ne, to jsme ji nic neudělali, ale když je v kleci a my si ji jdeme vzít z klece, tak si ji dáme na ruce a ona jednou málo kousne, a pak lízne. Tak se to opakuje, najednou kousne hodně. Potom ji dám trošku za to prstem přes čumák. Jestli si neplete prst z mrkví, to nevím. Do klece jsem ji dala minerální kámen, myselala jsem si, že kouše kvůli tomu, že potřebuje něco na obrušování zoubků, ale minerálního kamene si nevšímá.


Neberete ji doufam z vrchu? Toho se morče bojí. Mělo by se brát zespodu. Zkuste ji vždycky slabě "ciknout" přes čumáček a morčátko by se to mělo brzy odnaučit. Hodně zdaru.


Neznámý uživatel - 31.12.2011 23:13 - detail

Děkuji, doufám, že pomůže :)


Dobrý den, ještě jedna rada. Nehlaďte morče proti srsti a nesahejte mu na zadeček, to přímo morče nesnáší. Když by byla s morčetem pořád potíž, napište.


Neznámý uživatel - 07.01.2012 13:11 - detail

Děkuji za radu :-)


Nemáte zač. Rádi jsme Vám pomohli ;-)


Ahoj, co mám dělat, když mě moje morče, které mám skoro týden, když ji chci pohladit pořád kouše. Nejprve mi ruku očuchá, a pak mi ji okusuje a někdy to i bolí. Prosím, poraďte.


Neznámý uživatel - 28.09.2012 12:40 - detail

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dcera si donesla morče kluka, nechá se hladit, z ruky si taky už vezme pamlsek. Máme ho 3 dny a nechceme něco uspěchat s ochočováním. Chtěli bychom si ho už pochovat, ale nevíme, jak na to, jak správně vzít, aby se nevylekalo. Děkuji za odpověd.


Moje morče má tendenci mne kousat, když mu dám prst, mohla bych se zeptat, co to znamená? Děkuji za radu.


Andyska, moje morče dělá uplně to samé, hledala jsem to tu, ale nenašla jsem, taky nevím :))


Nevím, mno. :(


Máš facebook? Jestli jo, napiš mi ho a budeme hledat spolu? OK :D


Mohla bych se zeptat? Jsi tu? :D


Ahoj, ano mám FB, najdeš mne pod fufinko slizounek :-)


Jsi kluk nebo holka?


Jsem tedy muž.


Všimla jsem si, že máte v přátelích mojí spolužačku Elišku Svobodovou, znáte ji?


Ano, samozřejmě, že ji znám, je to moje dcera :-)


Jé, kámoška ze třídy :D


aha :)


A smím se vás zeptat, co tu hledáte? Prosím.


Pro naši tetu.


Neznámý uživatel - 28.05.2013 19:49 - detail

Ahoj, donesli jsme si malé morče, máme ho doma jeden týden, máme ho od kamarádky, když si ho chováme, tak nás začne kousat. Proč to dělá?


Dobrý den, mám již čtyři měsíce malé morčátko. Je mu osm měsíců. První 2 měsíce bylo morče v pohodě›, a pak začalo všechny z mé rodiny kousat. Z ničeho nic ho nemůžu ani vyndat z klece, vždy mne kousne :-( Co s tím mám dělat?


Ahoj, když Vás morče kousne, tak je to z toho důvodu, že si myslí, že jste něco k jídlu. Též mne moje morče kousalo, abych tomu zamezila, tak vždycky, když mne kouslo, tak jsem ho jemně cvrnkla do čumáčku a od té doby to nedělá. 


Neznámý uživatel - 28.02.2014 10:38 - detail

Když tě kouše, tak ho jenom hlaď, něco mu říkej. Až ti začne důvěřovat, tak ho hlad ještě na nějakým místečku, kde to má nejraději a za pár dní ho zkus zvednout. Taky mu dávej něco dobrého :-)


Ahoj, mám doma přes měsíc jedno morčátko (samce) a pořád se bojí. Nevím, z jakého důvodu. Ono prostě stačí, abych se na něj podíval, když je v kleci a ono zaleze zpátky do domečku a v nich dělá zvláštní skřeky. Předem děkuji za radu.


Neznámý uživatel - 05.01.2015 20:06 - detail

Ahoj Honzo. Začínej prosím pomalu. Nejdříve vezmi, co má morče rádo, vlož si to na ruku. Polož ruku do takové vzdálenosti tak, aby se morčátko neleklo. Skloň hlavu, aby si morče myslelo, že jsi pryč a čekej. Tuto metodu zkus použít alespoň 20 krát a napiš, jestli to pomohlo, já se ti ozvu.


Ahoj Honzo, chce to hlavně trpělivost. Každé zvíře není ochočené během pěti minut. :-( Neděláš před ním prudké pohyby?


Moc zdravím, ráda bych se zeptala,jestli mi někdo poradí,co dělat,když naše morčátko - chlapeček - máme ho třetí měsíc - je moc hodný, mazlivý, ale když ho chceme po mazlení vrátit do klece,velice kouše - do krve.Musíme ho nosit v dece,ale šíleně klape zubama a když prokousne deku,někdy se zakousne i do ruky. Nevíme proč.Dík za každou radu.


Neznámý uživatel - 17.11.2016 08:16 - detail

Ahoj Jano, mohlo by to být tím, žr se mu v kleci něco nelíbí. Pořádně mu vyčisti klec a pak se ozvi.


Ahoj, máme podobný problém. Přinesli jsme si asi 6 týdnů staré morče - kluka, ze začátku byl v pohodě, ale teď kouše, kdykoliv ho chceme vzít do ruky. Když máme něco dobrého, tak vyleze z domečku, kde je jinak skoro pořád, ale pokud ho chceme vzít, tak se ožene. I když ho máme na klíně a hladíme ho, tak se chvíli nechá a pak se ožene. Nevíme co s tím. Mám malé děti (5 a 2) a nechci, aby je pokousal. Jsou holky klidnější než kluci nebo mu koupit ještě druhé, aby nebyl sám?


Dobrý den. Máme kluka z chovni stanici. Máme ho od 5 týdnů a váhy 280g. Po 2 měsících začíná běhat po kleci a jak se k němu přiblížím pohladit nebo doplnit jídlo ihned startuje. Prosim o radu už to trvá cca 3 týdny a jsme nějak všichni z toho nervózní. Byl to kamarád pro 4 letou holku.
Holka na něho bez dohledu nesahá ano ani nijak neublizije.

Děkuji


Dobrý den, toto je úplně normální, morčátka se ochočují docela dlouho, někdy to může trvat klidně i rok. Zkuste, když budete doplňovat jídlo apod. dávať ruku dolů do klece co nejpomaleji (morčátka se bojí rychlých pohybů) a dát mu pomaloučku ruku očichat, když vás kousne, nechte to být, morčátko časem pochopí, že mu nechcete nic udělat, ale rozhodně ho netrestejte za kousnutí, není to řešení, navíc morče to nepochopí. Některá morčátka jsou po ochočení naprosto mazlivá a některá utíkací, teď bych ale nedělala unáhlené závěry. Možná by tomu pomohl i kamarád, morčátka by neměla být sama, ale vím, že u samečků to bývá složitější, ale zkusila bych zauvažovat o samičce a jestli nechcete mladé, jednoho z nich nechat vykastrovat (já úplně přesně nevím koho, ale na internetu to určitě dohledate, když ne, zkuste zavolat veterináři, který je zaměřený na hlodavce). Doufám, že jsem vám alespoň trošku pomohla a přeji hodně štěstí.


Dobrý den, máme dvě samičky z obchodu. Jeden den jsem si koupili jednou a druhý den jsem šly pro druhou. Nevím jestli byly spolu v kleci ale asi se trošku prou. Ta větší co jsme si jí donesli druhý den vyhání tu menší z domečku. Přitom se trošku na sebe příští. Zvyknou si na sebe? Děkuji. Máme morčata poprvé


Mám problém s morčetem že zverimexu máme ji měsíc a ona když ji pohladím tak začne kousat a čůrat beru ji do ruky že spodu a byla na mě zvyklá lítala zamnou atd. těťka když si ji vezmu tak začne kousat jak kdyby mě nepoznala mladší bratr ji furt leká a směje se tomu tak ho vyženu z pokoje prosím poraďte mi co mám dělat


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist