Pořízení leguána

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-10-25 08:24
Autor : Pepik

Dobrý den, chtěl bych si pořídit leguána, ale nejdřív bych potřeboval nějaké informace, jestli byste mi poradili co a jak. Např. bych chtěl vědět, proč není vhodné kupovat leguána ze zverimexu? Jaký je ideální věk leguána, když si ho pořizuje začátečník? Je problém se zakrmením mladého leguána? Je potřeba podrobit leguána nějakým procedurám u veterináře, když si leguána přinesu domů? Díky za odpovědi.


Zdravím, většinu tvých kladených informací najdeš v sekci leguán, stačí si příslušné info přečíst. Nekupovala bych leguána mladšího jak dva měsíce, nebude ještě pořádně rozkrmen. Nejlepší je leguána koupit od chovatele, kde uvidíš rovnou prostředí, kde leguán vyrůstal a sám chovatel ti řekne, co a jak. K veterinářovi bych s ním zašla, aby udělal rozbor jeho výkalu kvůli parazitům jako jsou roupy, atd.


Dále bych se ale rád zeptal, jak je to s leguánem, když je starší? Slyšel jsem, že když je leguán větší jak 90 cm, tak na něj musí být povolení, nebo se snad musí dát pryč, kvůli nebezpečí poranění ocasem. Po případě dá se to řešit nějakým zkrácením ocasu?


Zdravím, já jsem ještě nikde nečetla, že by se měli dávat pryč leguáni, kteří dosáhnou velikosti 90 cm. Rozhodně ocas leguánovi nezkracujeme! Je to stejné, jako byste chtěl zkrátit prst u ruky.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je pro chov vhodnější samec nebo samice leguána?


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist