Dotaz

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2009-11-26 19:00
Autor : nezadan

Chtěla jsem se zeptat:mam asi 5 dní leguána....ještě se nedotkl jídla a dnes jsem si všimla,že v trusu ma nějake téměř průhledne parazity..nevím co to je. Je nutne navštivit veterináře? Děkují za odpověď


Dobrý den, v trusu můžete najít více druhů parazitů především:
1. měňavky - nepravidelné, průsvitné, pomalu se pohybující jednobuněčné organizmy
2. bičíkovce - mikroorganizmus s dlouhým ocáskem
3. vajíčka škrkavek - obvykle oválná s tmavším středem nebo s malým červíkem
Podle mého názoru se nejspíše jedná o měňavky. Podívejte se prosím na tyto tři varianty a napište, která je nejblíže realitě.


Neznámý uživatel - 26.11.2009 19:52 - detail

Váš názor je přesný, nejvíce odpovídá bod 1.


Zdravím, tak chudáček leguán má měňavky (rodu Entamoeba). Napadení trávicího traktu měňavkami je primárně doprovázené:
a) Krvavým průjmem
b) Dehydratací
Pokud se vyskytnou tyto potíže, doporučila bych navštivit veterináře. Důsledkem neléčení tohoto parazita, může být i následně úmrtí leguána.


Neznámý uživatel - 26.11.2009 20:13 - detail

Moc Vám děkuji, hned ráno tam vyrážíme.


Budeme držet palce, ať se leguán uzdraví.


Neznámý uživatel - 29.05.2010 17:33 - detail

Dobrý den, můj leguán má opuchlé stehno, na dotyk je tvrdší to stehno než druhé, hrubka opuchnuté končetiny je cca 3x jak zdravá noha. Co to mohlo způsobit? Poprosím o odpověd e-mailem na cordoba@atlas.sk. Děkuji za všechny Vaši odpovědi. S pozdravem, A.


Neznámý uživatel - 25.07.2010 09:42 - detail

Dobrý den, chci si koupit nového leguána a potřebovala bych poradit s osvětlením. Kolika wattovou žárovkou mu mám svítit a jaká UV lampa je dobrá a jak dlouho mu s ní mám svítit. Odpoved mi pošlete prosím na mail pavlina.pekna@seznam.cz Předem moc děkuji.


Dobrý den, chci se zeptat, mám doma dva roky starého leguána a dnes jsem si všimla, že po něm lezou roztoči. Na jiných diskuzích jsem se dočetla, že se na to používá Frontline sprej, ale nevím, jestli to je ten samý, jako pro psy a kočky (když to zadám do vyhledání, tak mi to najede jen na tenhle sprej). Tak se chci zeptat, jestli je to on a jak ho mám použít? Děkuji předem za odpověď, Marcela.


Neznámý uživatel - 15.03.2011 19:10 - detail

Dobrý den, máme samce a samičku, samice bude mít vejce a dnes nám samec snesl 20 vajec. Já jsem si volal s veterinářem a on povídal, že to může být samice s geny samce, že se podobá samcovi, ale je to samice. Tak nevím, může mi někdo poradit. Nemůže být oboupohlavní? Dvořila se i jako samec.


Neznámý uživatel - 15.03.2011 20:48 - detail

Dobrý den, chtěl bych se prosím na něco zeptat. Máme doma samce a samici, samice bude mít co neviděět vajíčka. Dnes nám samec snesl 20 vajec. Volal jsem si kvůli tomu s veterinářem a on mi povídal, že to může být samice s geny samce a že se podobá samcovi, ale přitom je to samička. Může mi s tím někdo poradit? Může být oboupohlavní? Dvořila se též jako samec.


Dobrý den, někdy se stane, že se samice dvoří jako samec. Zkušenosti s oboupohlavním leguánem nemám, snad poradí ještě někdo jiný:(


Dobrý den, mám asi ročního leguána. V poslední době má stále vypláznutý jazyk a moc nežere, jenom trošku a to misku s jídlem mu musím dát až k němu. Chci se zeptat, čím to je, jestli to nebude nějaký aft, nebo tak něco, díky za odpovědi.


Dobrý den, máte leguána pořád v teráriu, nebo se volně pohybuje po bytě? Je totiž možnost, že spolkl nějaké cizí těleso, to může být důvodem nechutenství.


Dobrý den, máme leguána asi něco přes rok a půl a rád se prochází po bytě, ale nakonec vždy zaleze na konzoli. Můj dotaz zní, jak dlouho tam tak může viset bez žrádla a tepla?  Když se ho pukusíme sundat, tak se brání.


Neznámý uživatel - 14.02.2012 13:16 - detail

Dobrý den, ve škole máme asi 9 až 10letého leguána - samce. Asi měsíc už nechce žrát. Jídlo mu musíme jedině dát přímo do tlamy, aby něco sežral, jinak nežere vůbec. Jinak se pohybuje normálně jako předtím. Běhá po třídě a rád se koupe v teplé vodě. Nevíte, co mu může být? A případně prosím o radu, co s ním. Předem děkuji za odpověď.


Zdravím, s leguánem a jeho čerstvým výkalem bych zašla na veterinu, asi v sobě nemá parazity.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist