Jak odnaučit křečka kousání mříží?

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2013-01-24 20:31
Autor : Bafulák

Ahoj, mám doma křečka džungarského a je opravdu hyperaktivní! pořád leze na mříže a kouše je, je to hrozně otravný zvuk... dávám mu normálně žrát, hlad by mít neměl, na kousání tam taky něco má a kolečko na pohyb má taky (pořád v něm běhá)! nevím jak ho to hlodání odnaučit - no jo, je to prostě hlodavec ;) když to zrovna hryzal, polila jsem ho malinko vodou, tak přestal a šel se čistit, ale stejně ho to nezastaví v jeho zábavě a za chvíli by se z něho asi stala ryba! :D četla jsem, že mám mříže natřít octem, aby mu to nechutnalo, tak to zkusím... jiný nápad?


Také je možné, že mu vadí, když rozsvítím, protože když je zhasnuto, tak to ani nedělá, ale do jiného pokoje ho dát nemohu :/ Možná ale jenom chce ven na ruku, klec je dost velká, prostor má! Tak si říkám, že zkusím to s tím octem a pokud to pomůže, mám klid a pokud ne, mám prostě rozmazleného nebojsu!!! ;P


Tou vodou mu zřejmě ještě dělám laskavost, se ještě napije a umyje blbec jeden! ;( a beru zpět, za tmy si taky rád zakouše! Myslím, že opravdu jen chce mou pozornost, protože když ho pak chvíli chovám, na chvíli toho nechá, když ho vrátím zpět! PS: Bafulák a Theresa jsou stejná osoba ;) aby to nemátlo... a kdyby někdo tušil, jak se na dosmrti zbavit ovocných mušek, sem s tím! ;)


Tak ocet moc nezabral :(


Tak už jsem zjistila příčinu jeho kousání mříží - hned vedle klece jsem měla nádobu s jídlem a on to asi i přes to cítil a chtěl se k tomu dostat! Tak jsem to dala pryč a už to přestalo! Doufám, že na vždy :)


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist