Králíci - Potřebuju poradit

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-04-29 18:33
Autor : nezadan

Dobrý den, dneska se mi odpoledne kolem 3 narodily králíčci...a samička vůbec nepostavila hnízdo, i přes to, že tam měla hromadu sena tak zůstaly ležet jen na podlaze, nemá je ani přikryté chlupama a já se bojím že venku přez noc umřou :( Můžete mi někdo prosím poradit jestli s tím mohu něco udělat nebo to mám nechat?


Dobrý den, nebyl to první vrh vaší samičky? Tohle někdy prvorodičky dělají.
Zkuste jim, pokud to bude možné, vytvořit hnízdečko vy, předem, když budeme brát mladé, tak i když se vám to bude zdát odporné, potřete své ruce bobky samičky, at z vás cítí jejich maminu a mají k vám větší důvěru.
Pak se může stát, že samice začne sama vytvářet hnízdo a odchová mladé. To je individuální. Ještě jsou mladí v pořádku?


Zdravím, pokud se toto stane a máte ještě jednu ochočenou samičku. dejte tyto mladé do toho hnízda, druhá samička je obvykle bez problému přijme. Pokud si samička neudělá hnízdo, tak na to není připravená. Podaří-li se vytvořit nové hnízdečko a kontrolu, zda přijímají potravu, je vyhráno. Pokud o mladé přijdete, ihned nově zapuste samičku, druhý či třetí vrh by se již měl zdařit. Nevěšte hlavu, u králíků se toto stává.


Děkujeme Ronnymu za výstižnou odpověd.


Dobrý den, uhynula mi králičí samice a nechala po sobě čtvrnáctidenní mladé. Někde jsem tu četla, že sa dají odchovat uměle, ale nemůžu to tady najít. Může mi někdo poradit, ve které sekci najdu tyto informace, nebo jestli mi někdo prosím poradí? Děkuji moc.


Neznámý uživatel - 29.11.2012 17:12 - detail

Mohu mít samce a samičku v jedné kleci? Mám samce už rok a půl a chtěla bych holčičku, musí být oddělení nebo ne?


Neznámý uživatel - 09.11.2016 16:54 - detail

Přeji pěkný den. Chtěl bych se zeptat, mám poprvé kraliky a jedna ze samic mi porodila 7 malých králíčků a všechny je vyhodila z hnízda a bohužel zemřeli :( . byla to prvorodička může se to stát? A po jaké době ji budu moc opět připustit předem děkuji za odpověď s pozdravem Tůma frantisek


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist