Korela - Samička a sameček

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2010-07-20 11:28
Autor : Daniel

Dobrý den, mám 4 roky starého samečka a chtěl bych mu koupit samičku, když nebudou mít hnízdo můžou mít malý? Děkuji.


Ahoj, jestliže chceš, aby ti korely zahnízdili, potřebuješ k tomu budku, ale může se stát, že i když budou mít budku, tak bude nějakou tu dobu trvat, než se spáří. Je tady i možnost, že si nepadnou do oka, ale já doufám, že ti to vyjde. Já jsem si koupila taky samičku a po nějaké době i samečka. Nasadila jsem budku, ale trvalo to dva roky (poměrně dlouhá doba), než se spářili. Dnes mám krásné mladé korelátko. Tak ti držím palce.


Jak to dopadlo s hnízděním?


Dobrý den, potřebuji radu, jak určitě poznat pár, mám totiž oba lutino a četla jsem, že jdou špatně rozeznat. Nejdříve jsem si pořídila jednoho a bylo mi řečeno, že je to samec a tak jsem mu pořídila samici, ale nejsem si jistá, zda mam pár.


Samci mívají sytější barvu a samice mají na ocase vlnkování. Korely rodu Lutino jdou rozeznat pouze podle ocasu, protože zažloutlé zbarvení na jejich obličeji se u každého ptáka liší, stejně tak se mění i jejich peří na celém těle.


V tom případě mám obě samice a z vajec, na kterých sedí, nebude nic. Oba mají vlny na ocase. Ten jeden málo, ale u toho druhého, u kterého mi bylo řečeno, že je to samec, má ty vlnky hodně viditelné.


Tak to je mi líto, že z vajíček nic nebude, ale uvidíte. Třeba nakonec to přeci bude samec :)


Neznámý uživatel - 12.10.2011 16:39 - detail

Dobrý den, já ve zverimexu koupila samečka, dostal jméno Pepík. Za nějakou dobu snesl vejce :-) Takže je z ní Pepina, tím chci jen napsat, že je to asi umění rozeznat.


Neznámý uživatel - 12.10.2011 16:39 - detail

Dobrý den, já ve zverimexu koupila samečka dostal jméno Pepík. No za nějakou dobu snesl vejce :-) Takže je z ní Pepina :-)


Dobry den, nejsnadněji pozná pohlaví ten, kdo je už několik let chová, začátečník nám moc šancí nedá :-(


Ahoj, mám doma 2 korely, chtěl bych pomoci s rozeznáním. Jedna se zbarvuje do černa a má šedý zobák a ocasní pera černé a žluté, ta druhá je celá žlutá, má béžový zobák, ocasní pera žlutá. Prosím o radu, děkuji.


Zdravím, bez fotky se špatně pomáhá určit pohlaví. Více informací na http://www.zviratkodoma.cz/korela-chocholata/barevne-mutace-korely
Sameček má čelo, chocholku, přední část temene, lícní skvrny a hrdlo jasně žluté, příuší červené až oranžové.
Zobák je tmavošedý, nohy šedé.
Samička má vybarvení tmavší, pouze skvrna na příuší je bledší než u samečků.


Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist