Korely sedí stále na jednom místě

Pro přidání odpovědi na aktuální téma použijte prosím formulář na konci stránky.

Datum zalozeni : 2011-09-16 22:56
Autor : Pavlína Odvárková

Zdravím a přeji krásný večer.



Mám korelky teprve dva dny a jsem trochu nejistá..Korely sedí stále na jednom místě..snažila jsem se jim dátpotravu a vodu na opačné strany klece..stále seděli na jednom místě..podle chovatelů by jedna měla být cca 4 týdny z hnízda a ta druhá má asi tak půl roku.Má velkou a prostornou klec..tak jsem do ní umístila bidýlka tak,aby nebyli příliš daleko od sebe Mají houpačku a spirálu a i přesto stále sedí pouze na jednom bidýlku a žerou.seznamování nám jde celkem obstojně..jedna korelka je váhavá ,ale nakonec si nechá vlézt na prst..druhá je velmi bojácná,ale přesto nevzletí!!přesouvá se pomocí zobáku po žbrdlinách..ocasní péra má dost pomlácené (dle mě z důsledku malého prostoru v předešlé kleci)nějak nevím ,jestli je toto chování normální.děkuji za odpověď.Pavlína



Zdravím, nemám moc s korelkami zkušeností, ale zdá se mi, jestli nemají nějakou špatnou zkušenost už u majitele.



Přiznám se, že jsou obě z petshopu a tam lítali celkem obstojně. Nebo spíš skákali a plácali křídlama. Prostor k proletu tam moc nebyl, ale já mám klec opravdu velkou a stejnak se po ní nepohybujou. Teď mám malý fíglík, strašně jim chutná senegalské proso, baštěj ho ostošest. Dávám jim ho jen od sebe z ruky, pomalu si zvykají a když vím, že budu delší dobu pryč, dám jim ho na druhý konec klece a jak se vrátím, je to sezobané, takže snad to bude v pořádku. Když jsem doma, stále jen sedí a koukají :-)



Dobrý den, to je o zvyku, musíte být trpělivá vy i korely, určitě se to urovná.



Neznámý uživatel - 17.10.2011 13:39 - detail

Mám podobnou zkušenost. První 3 dny, co jsem korelu dostal, nic nepila a možná jedla, to nikdo neví. Ale prostě si musí zvyknout, kde hledat jídlo, atd. Ta moje to nejdřív taky nevěděla a bála se přeletět z jednoho bidla na druhé. Pak se jí to ale podařilo a od té doby už není problém.



Dobrý den, vypozorovat to jde jen tak, že ubývá zrní, které ji dáváte do misky.

Chvíli trvá, než si zvykne na nový prostor a zjistí, kde najde zrní. Potom už to bude v pořádku.



Přidání odpovědi

Autor - nepovinné
Email - nepovinné
Spam ochrana - Ochrana proti spamu, napište aktuálni rok

2008 - 2024 (c) Zviratkodoma.cz

TOPlist